Znaci juce se ponudim komsiji da upali kablovima njegov Reno na moj CRX. Kablovi stavljeni, komsija zavergla i upali, sve super, osim jedne sitnice. Kad je on upalio i ja pustio gas auto mi se ugasi, i posle sam ga uz malo muke upalio, ali je ler gas prolupao, do tada je bio perfektan, kad se upali hladan ode na oko 1500rpm i ubrzo sidje ravnomerno na cca 800rpm, ,a od tada prolupao, kresnes ga i moras malo da dodas gas inace se ugasi, a ako se to desi pali tek iz 2-3 puta. Kad se malo zadrzi gas pa se pusti posle pola minuta, ler gas pomalo skakuce gore dole, i na kraju se smiri tamo negde oko 500rpm kada je auto na ivici da se zatrese i ugasi. Posle toga sam ga normalno vozio po gradu ceo dan, a danas sam razmisljao da li da cackam nesto oko podesavanja ler gasa, tj da povecam, ali onda mi ostaje nedoumica da li ce tako da se otklone i one gore-dole varijacije na leru, ili da mozda samo da probam da resetujem ECU, veceras nisam stigao da probam nista.. E sad mene interesuje sta je mogao da bude uzrok ovog kurshlusa, i konkretno da li bih zbog ovoga trebao da prestanem da budem dobar komsija i nudim auto i dalje za ovakvo paljenje?
Ler gas problem
Collapse
X
-
Pa, pomisljao sam, a opet, vozio sam ga ceo dan, kaish alternatora je ok, a opet se ponovilo uvece. A zimus u par navrata kada mi je akumulator bio prazniji nego sada, nije bilo problema te vrste...Doduse, ruku na srce, sada kao da je maaaaalo bolja situacija, sto se tice variranja u gasu, ili mi se cini...ne znam onda da li da diram ishta, da vidim sta ce biti za dan dva..
Comment
-
-
Ne znam, ispada ko da su ti se dizne zapusile ili on ne steluje lepo gas. Samo mi opet nije jasno kako je do toga moglo da dodje, mozda zato sto je njegov akumulator drugaciji nego tvoj pa se nesto kompjuter zaglupeo.
Jel ti leti teze pali?
Comment
-
-
Mislim da znam do cega je.
Prvo treba da se resetuje kao sto kazes i da se ,,nashteluje".
Drugo proveri sve kablove tj instalaciju.
Trece napuni rezervoar do vrha sipaj neki aditiv za ciscenje dizni.
Peto onda odvoj jedno vece(jutro) pa ga isibaj na auto-putu ko magarca da bi mu se razradile dizne tj procistile.
Mislim da bi onda trebao da radi kako treba, ali ipak imaj u vidu da je to mator auto tako da ce mu skoro i slediti generalka (za 2,3 godine).
Comment
-
-
Pogledaj da se nisi naslonio na neki dio u**** i pomaknuo ga te ti sada vuće falš zrak, ako nije to moguće da su ti injectori zapušeni.
Comment
-
-
Jutros sam stigao pre posla da ispratim malo situaciju, znaci ipak se ne tripujem, kao da se situacija sama od sebe popravlja, samo je prilikom zagrevanja tj opadanja ler gasa jednom-dva puta maaaalko vratio na gore, i na kraju smirio negde oko 700+, znaci ne po starom, ali blizu je...mozda ipak nije istripovan ECU, na kraju...
Comment
-
-
Ma, tebi je samo akumulator "smalaksao", ako se tek tako naprasno javilo posle tog paljenja komshjinog auta na kablove. Provozaj ga malo da se napuni, bice sve ok...
Pozz
Comment
-
-
koji akumulator imas po kapacitetu, i koliko je star, koji je komsijin auto ?
ne moze svaki auto da da potrebnu struju iz elektro sistema za paljenje preko kablova svakog (drugog) auta.
recimo za dizel sa 6cilindara je potrebno oko 800A stratne struje a prosecan gradksi benzinac ima akumulator koji moze da isporuci 230A struje.
razlika treba odnekle da se "stvori", recimo alternator ali opet nema alternatora na tako malim kolima koji mogu da isporuce 500-600A struje.
dakle, rezultat je da se stvara prakticno kratak spoj (tako vidi kompjuter) pri tako povezanim elektro sistemima i tom nivou opterecenja.
ovo dajem samo kao primer, mozda drastican ali sasvim moguc u praksi.
osim toga jako je vazan i redosled kako se postavljaju i skidaju kablovi.
pise u uputstvu za upotrebu kablova i treba postovati tu proceduru.
ima razloga zasto se prvo skida + sa auto koji ima prazan akumulator (kada se pokrene).
kao sto je receno pogledaj neko crevce da nije pomereno ispod haube, a ako nije reset ECU posto je verovatno zapamtio neregularni pad napona tokom okretanja/ rada motora.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment