molim vas ako mi mozete pomoci, auto mi do 1500 obrtaja i na leru uopste neradi normalno ima neravnomjeran rad prekida i nece da povuce i pali se lampica od servisa, dok nepredje preko 1500 a onda radi odlicno i vuce kao luda.
Daewoo Nexia 1997 god. MPFI 1500 66kw 16w
Collapse
X
-
Re: Daewoo Nexia 1997 god. MPFI 1500 66kw 16w
Da li auto ima ugradjen gas (ili je imao)?Uzrok mogu biti dizne,TPS,step motor...Posto ti pali lampicu,najbolje je da ga teras na dijagnostiku kako bi se tacno znalo u cemu je problem.Mislim da kod Nexie moze to da se uradi i "peske" kao kod Kadett-a (po principu blinkanja sijalice).
Na donjem linku je uputstvo za proveru TPS-a
viewtopic.php?f=326&t=44964
Comment
-
-
Daewoo Nexia 1997 god. MPFI 1500 66kw 16w
Nije imao plin a jednom je bio na dijagnostici i pokazala je cini mi se bas da se zove TPS to stoji kod gasa i regulise obrtaja stari mi je bio los zamenio sam ga ali nista. Dok je bila zima cini mi se da je bolje radio nekad radi par dana a onda pocne da prekida, i kad upalim svetla i ventilator unutra vise prekida.
Comment
-
-
Onda ce ipak biti do struje.Proveri u svakom slucaju svecice,kablove,razvodnik,alternator (napon punjenja)...Danas ima puno skarta pa ne cudi kad svecica postane neispravna za jako kratko vreme.
Comment
-
-
Uservisu mi trazili 100 evra da mi urade moj alternator a polovan sam uzeo za 50, mozes li mi reci koje svecice idu za nju koja im je sifra da mogu da ih zameni i da stavim alternator pa da vidim. na nekom forumu engleskom sam nasao da se moze resetovati komp u nexie neznam nesta kao skidanjem kleme ali nisam ga uopste razumeo tacno a i ko zna sta je to i koliko je pouzdano.
Comment
-
Comment