auto je 2004 god. 1.9 dci, problem je sto nece da ugasi lampicu servis! Na dijagnostici mi je pokazivalo greske na ubrizgavanju i prazna klima,prvi sam resio zamenom pregorelog grejaca a drugi servisom klime!posle brisanja greski,lampica servis i dalje svetli a kompijuter vise ne pokazuje nikakvu gresku!jel zna neko sta bi mogao da bude problem i kako da ga resim!
renault scenic 2 servis lampica
Collapse
X
-
Re: renault scenic 2 servis lampica
^^ Promeni servis.Šalu na stranu, čim je lampica upaljena, mora da bude i evidentirana greška. Imam utisak da dijagnostika nije rađena renaultovim clip-om, nego nekom univerzalnom dijagnostikom. Clip nikada ne bi napisao za pokvaren grejač da je greška na ubrizgavanju goriva.
-
-
Originally posted by mupeImam utisak da dijagnostika nije rađena renaultovim clip-om, nego nekom univerzalnom dijagnostikom
Sad ozbiljno salu na stranu.....Nije vazno cime je radjena dijagnostika jer svi proizvodjaci MORAJU da postuju EOBD standard i potpuno je isti protokol na Huyndai i Renault kao i na MB ili BMW od davne 1996...Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
^^ Ok, onda samo objasni čoveku zašto je neispravan grejač prijavljen kao greška na ubrizgavanju i zašto ne čita evidentiranu grešku koju prijavljuje signal na tabli, pa da i on i ja nešto naučimo, a i da priča bude on, a ne off topic.
Comment
-
-
Originally posted by vlada_skorpNa dijagnostici mi je pokazivalo greske na ubrizgavanju i prazna klima,
Originally posted by mupepa da i on i ja nešto naučimo, a i da priča bude on, a ne off topic.
Trenutno imam u servisu
Clio III 2009 1.2 16V
Megane II 2008 1.6 16V
Megane II 2007 1.9DCI
Megane II 2007 1.5DCI
I svima je receno u Ovlascenom Renault servisu sa CLIP dijagnostikom da je sa autom sve u reduA opet neki univerzalni skeneri koja je koristim su izbacili vise gresaka.....Nije skener ni vazan nego ko ga drzi,a gomila njih koji imaju CLIP ne razumeju engleski a kamoli da znaju sta znaci OC ili SC...
Da ne idemo dalje u off....kada postavi sliku lampice i skeniran izvestaj skenera onda ce tvoj savet
Originally posted by mupe^^ Promeni servis.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
-
ja sam ukratko opisao problem, bio sam na tri dijagnosticka uredjaja, kodovi gresaka su bili p0670 i p0530 vreme zarenja grejaca i senzos pritiska rashladne tecnosti!kad je grejac zamenjen posto je utvrdjeno da je crko nije mi vise na bordu izbacivalo poruku check injectiom i nije pokazivalo prvu gresku vise,a kad je klima dopunjena nije pokazalo ni drugu gresku! Ponovo je provereno abs, jastuci i sta se jos moze proveriti,nema greske a service jos svetli!
Comment
-
-
Originally posted by GavraNije skener ni vazan nego ko ga drzi,a gomila njih koji imaju CLIP ne razumeju engleski a kamoli da znaju sta znaci OC ili SC...
@vlada_skorp - aj probaj ovo - Pritisni taster na desnoj ručici, onaj za board computer, i dok ga držiš pritisnutog daj kontakt. Trebalo bi da uđeš u test mod instrument table. Pritiskaj dalje taster na desnoj ručici dok na displeju ne dobiješ ---- ili t--- ili t---h, ili neku drugu kombinaciju. Kad si na tom ekranu, pritisni taster za reset, koji se nalazi na instrument tabli, i trebalo bi da se pojavi ----. Isključi kontakt, pa probaj opet da upališ motor. Interesuje me da li će ostati upaljena lampica koja signalizira grešku.
Comment
-
-
Ne, ne mislim na servisni interval. Znači, držiš pritisnuto dugme za BC na ručici brisača i dok ga držiš, daj kontakt. Trebalo bi da uđeš u test mod, prepoznaćeš ga ako uspe. Onda nastavi da pritiskaš to isto dugme dok se ne pojavi lista grešaka (ako nema grešaka stoji ----, a ako ima, svaka od crtica može da se zameni nekim slovom). Ako ima neka greška tu (najčešće t--h) onda stisni reset (to bi kod tebe trebalo da bude duže držanje tog istog tastera na ručici brisača) dok se ne pojavi ----. Interesuje me da li će ovaj postupak obrisati grešku koju prikazuje signalna sijalica.
Doduše, sad razmišljam... scenic II ima digitalnu tablu? Nisam siguran da na njemu ovo može, ali pokušaj...
Comment
-
-
bio sam i u cetvrtom servisu,decko ima boshovu dijagnostiku,nasao je jos par greski,medju ostalima koje nije mogao da izbrise neke sa kodom 55 i 56 kod pritiska u gumama, razlika u pritiscima je velika i temperatura je niska -50! Ja i nemam senzore u gumama, verovatno je neko promenio felne ili ih skinuo!jel moguce da se to resi nekako ili mora da kupim senzore,koliko li oni kostaju?
Comment
-
-
Nije bas pametno sto se 3 mesec vozis sa lampicom.....to moze da napravi druge skuplje troskove. A za senzore ako ti se ne kupuju prekodirajte da nema pracenje pritiska u gumama i vozi,ali mislim da se ne isplati unazaditi auto.Poslednji nek ugasi svetlo
Comment
-
Comment