Nissan Almera Tino - ECU problem

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cherokee_NS
    CBC Senator XXL
    • 08.02.2009
    • 802
    • Novi Sad

Nissan Almera Tino - ECU problem

2000. godiste, 1.8 16v motor, 85 kW....

Problem koji je poceo na ovaj nacin viewtopic.php?f=326&t=48709&p=746473&hilit=nissan+ almera+tino#p746473 poprimio je novi karakter

Kupljen je novi ventil, stavljen, auto i dalje varira obrtaje, ali ne u tolikoj meri kao i ranije.... Usput izbacuje i Check Engine lampicu...

Skinut je komp, odnesen kod elektronicara.... Utvrdjeno je da je sprzen mosfet oznake sta-509a...

Sto je najgore, elektronicar mi ne moze odraditi posao, jer nema taj mosfet.... Zvao po NS razne ljude sto rade elektroniku, niko nece da opravlja komp jer nema taj mosfet?!

Jel postoji neko u ovoj Srbiji da je sposoban da opravi taj racunar, tj da nabavi taj mosfet i odradi sta treba?

guglanjem sam nasao da ovakav kvar kod Nissana nije redak... http://forums.maxima.org/5th-generation ... conds.html npr...
    Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Nissan Almera Tino - ECU problem

A sta radi taj MOS FET konkretno u tom racunaru? Sta "vozi"?

i ako ga nabavis a nije on uzrok nego posledica sta ces onda? ako izgori jos 1 a tesko se nabavlja.......kontaktiraj uglavnom_bezopasni on je u NS i mozda moze da pomogne....
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Cherokee_NS
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2009
      • 802
      • Novi Sad

Kako sam saznao tj kako mi je receno, taj mosfet bi trebao da bude TPS senzor ...

Nasao sam coveka koji moze da resi, u BG je... Sledece nedelje cu da se dogovorim sa njime i najverovatnije da odnesem racunar, pa javljam ishod... Kaze da je to uobicajan kvar na Nissanovim ECU-ima

Comment

• cameleon
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2008
        • 315
        • Obrenovac

Nissan ih koristi bas za kontrolu "aac valve" (ler gas) i redje kontrolu nekih drugih stvari...

Ko se zaista bavi ovim stvarima moze to da uradi...Ovaj Rus je to dobro obrazlozio na bukvalno istom primeru...

Konkretno najveci problem ce biti da ga nabavis !

Comment

• Cherokee_NS
          CBC Senator XXL
          • 08.02.2009
          • 802
          • Novi Sad

Jeste, mosfet je izgoreo kada mi je na autu izgoreo i regulator ler gasa....

Cameleon, kod vas na Nissan-ovom forumu sam i nasao resenje, tj dobio broj telefona coveka koji to radi kod nas

Comment

• cameleon
            CBC Senator XXL
            • 30.01.2008
            • 315
            • Obrenovac

Malo slikovitije o nacinu rada..., ako si radoznao

фотоальбомы, фотографии, фото, Фотоотчёт о замене микросхемы STA509A , Автомобиль - Nissan Sunny - 2001

Comment

• Cherokee_NS
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2009
              • 802
              • Novi Sad

Dakle da javim i ovde sta je bilo, posto sam ipak pokrenuo temu:

Trazeni mosfet nije se uspelo naci.... Pribeglo se alternativi koju je Cameleon stavio ovde u temi....

Odradjeno je to, komp montiran nazad na auto...... Upaljen, radio na 3 cilindra

Skidaj komp nazad, utvrdjeno da ne dobija signal sa bobine tog 4. cilindra (valjda sam dobro rekao)... Razlog toga je da je i odredjeno integralno kolo u kompu izgorelo

E sad, razmatralo se da se nabavi i to integralno kolo, ali uz savet nekih elektronicara, zakljuceno je da tako nesto ne vredi raditi, ko zna kakav belaj je tu jos nastao.....

U medjuvremenu se uspelo naci komp na ebay.de za neverovatnih 100 eura sa neke "rashodovane" Almere Tino (navodno 50.000 presla) I kupljen je

Posle par dana stigao u NS, elektronicar odradio sta treba, auto upalio, radi kao mina

Dakle na kraju se uspelo resiti problem, i moze se reci za smesne pare.... Malo smo se ipak napatili posto smo hteli da idemo nekim alternativnim pravcima

Zahvaljujem svima na pomoci, sto se mene tice, ova tema i tema viewtopic.php?f=326&t=48709&p=746473&hilit=nissan+ almera+tino#p746473 mogu se zakljucati

Hvala na paznji.

Comment

Working...
              X