Kako funkcionise sauh kod novijih vozila,naime kad je hladan,tesko pali.Kad upali,nece odmah da zadrzi obrtaje na 1500 o/min,vec ih spusti do normale kad se i ugasi,tek iz drugog,treceg pokusaja uspe da ostane na 1200-1500 o/min.Cak i tad, ne prihvata gas dok ne prebaci na plin.U toku voznje ima izrazenu knedlu na benzinu,dok na plinu se jako malo oseti cimanje.Inace plinske dizne su nove,a benzinske oprane ultrazvucno i imale su rezultat oko 34? necega?Vozilo je preslo 117 000km.Zna li neko pouzdanog majstora za korejance.
hyundai elantra 1.6,2006 g. sa plinom
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Re: hyundai elantra 1.6,2006 g. sa plinom
Ako pricamo o benz.diznama,nismo ga kacili na komp.Razlog pranja je bio nestabilan rad u leru,koji se izgubio posle toga,i nije mi palio check ni pre ni posle pranja.Na plinu je palio check dok Ivan nije zamenio dizne,posle više nije.To je uradjeno pre oko dva meseca,i za sve to vreme ne pali check.A sve teže pali.
Comment
-
-
Re: hyundai elantra 1.6,2006 g. sa plinom
Novi momenti!Kada sam polazio sa posla,upali na muku,tek iz četvrtog pokušaja,i poče da blinka check.Svratim ja do nekog servisa na dijagnostiku,i iščitamo 4 greške.Sve četiri misfire.Tada sam i video žicu viška na lambda sondi,kao da je neko menjao i imao žicu više.Koji su simptomi neadekvatne lambda sonde?
Comment
-
-
Odg: Re: hyundai elantra 1.6,2006 g. sa plinom
Tek sam se prijavio na bloog. Vozim Hyundai Elantru 1.6 već 6.5 godina (kupio novu) i nakon pređenih 12000km ugradio sam plin (''LOVATO'' seqent u NS). Dizne su bile ''matrix'' i radile 5 godina, nakon toga je crkla jedna i pre 1.5 godinu mi je majstor ugradio pojedinačne dizne (kao kod BRC-a). Od tada mi se javlja problem kada su visoke temperature vani da kada treba da prebaci na plin (pošto je tako napravljeno da se uvek pali prvo na benzin) ugasi se motor, neće da prihvati,tada moran otpustiti šelnu na filteru ispustiti pritisak i nakon toga prihvati prebacivanje. Na benzinu mi ne prihvata gas iz prve, kao što pripravnik kaže kao da ima knedlu, ali kad je proguta ide kao lud. Može li mi ko reći šta da radim u prvom slučaju, drugi problem ste objasnili kako mi se čini, ultrazvučno očistiti dizne i leptir u**** i trebalo bi da radi kao sat. Pomozite jer sam počeo sve da menjam a ni sam nisam siguran ima li efekta.
Comment
-
-
Odg: hyundai elantra 1.6,2006 g. sa plinom
Lepo je što si se potrudio da nadješ ovu temu sa naslovom koji je sličan problemu koji te muči ali si trebao da otvoriš novu svoju temu da opisom problema što već jesi uradio (opis problema). Ovo se u žargonu foruma (nije blog ali ne mari) dizanje teme iz mrtvih a to obično nije korisno nizakoga.
Ja to sve mogu da uradim umesto tebe ali ću morati ostavljati "senku" ( link) ka mestu gde sam premestio.
Zbog truda imaš plus pa ću ti odgovoriti ovde i zaključati, (ostavljam za primer) a ti ako imaš nadalje nedoumioca uradi copy-paste svog opisa na novoj temi i biće više odgovora.
Ogovor glasi na dobrom si putu ako sve zamenjuješ, bilo šta pojedinačno da zameniš je besmisleno pošto program ne podržava parcijalne promene tudjim hardverom a inače je sve davno dotrajalo pa novog i da hoćeš nema.
Comment
-
Comment