ford fiesta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • goran1981
    CBC Član
    • 23.11.2009
    • 40
    • srbija

ford fiesta

u pitanju je ford fiesta 1996 1.3i izbacuje crni dim na aspuh drugar ga je prikljucivao preko elm 327 i imam izvestaj sa dve greske koje nece da obrise jednu gresku prijavljuje za temperaturu rashladne tecnosti a drugu za lambda sondu P0126 i P0158
    evo i izvestaja

[attachment=0:1i4wtdwa]izvestaj.docx[/attachment:1i4wtdwa]
  • ciklon
    CBC Senator XXL
    • 11.08.2008
    • 362
    • Beograd

Re: ford fiesta

Problem je u smeši. Crni dim ukazuje na prebogatu smešu a "greška" L-sonde je u stvari posledica prebogate smeše a nikako njen kvar. Najverovatniji uzrok tvog problema je senzor temperature motora koji pogrešno očitava, pa ecu naliva više goriva a sonda to beleži .
    ponika marke ROG :-)

Comment

• goran1981
      CBC Član
      • 23.11.2009
      • 40
      • srbija

Da li je to senzor koji meri temperaturu rashladne tecnosti ili temperaturu vazduha na usisu

Comment

• GTX
        CBC Senator XXL
        • 13.09.2008
        • 422
        • Subotica
        • Nexia 1.5 16v

Rashladne tecnosti (temperature motora)

Comment

• goran1981
          CBC Član
          • 23.11.2009
          • 40
          • srbija

Da li ce se greske moci obrisati kad se resi uzrok posto sada nece da ih obrise ili je to problem do softwera

Comment

• gesdim
            CBC Član
            • 05.03.2007
            • 35
            • Skopje, Makedonija

Originally posted by GTX
            Rashladne tecnosti (temperature motora)
            .. ja sam prosle godine menjao taj sender, http://www.oscaro.com/fiche.asp?ID_O...TICLES=1379285, znam da se majstor iznervirao jer kad se u TecDoc stavi win broj auta daje sondu s 1/8" , a po uzorku je bila ova s 3/8" ; po njenom Broju treba da ima 38.000kOhm ..medjutim problem (samoubrzanje) se kasnije ipak ponovo javio pa je drugi majstor fleshirao memoriju, ali sada posle 8-9 meseci se opet sve javlja, a u kompjuteru nema nikakvih greshaka. Inache kad smo oko sonde, originalna ja na ~ 20oC imala 25.000 kOhma.. inache nisam mogao da nadjem potpuno sa istim krajnim slovima kao originalna, ista stvar kao i sa IACV, ali navodno novi tip zamenjuje stari.

Comment

Working...
            X