Sta moze biti uzrok cestom crkavanju svecica kod VW Polo 1.4 mpi? Zamenio sam sve 4 svecice odgovarajucim NGK platinum svecicama (sa odgovarajucom toplotnom vrednoscu, prema katalogu), ali cesto crkavanje se nastavilo (cesto znaci na nedelju - dve, nekad i na dan - dva). Probao sam i sa Boschovim svecicama, ali problem josh uvek postoji. Izbacimo mogucnost loshih svecica, gotovo sam siguran da nije do njih. Pozdrav
VW Polo - problem sa svecicama
Collapse
X
-
Re: VW Polo - problem sa svecicama
Jesi li probao te iste svećice na nekom drugom autu? Da li si siguran da svećice stradaju? Jesu li crne ili ...? Može biti da nemaš dobru varnicu, pa ti svećice zamaste? Uzrok lošoj varnici može da bude razvodnik, kablovi, bobina, komutator,... Verovatno je ''stradanje'' svećica posledica nekog kvara. Znači, treba potražiti uzrok!Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo
-
-
Šta znači to "crkla svećica" ?? Opiši problem da ti neko pomogne i opiši gde je taj južni bulevar...
Comment
-
-
VW Polo 1.4 MPI (60ks) 2000 god, slovna oznaka motora AKK. Crkava po jedna, nije mi se desilo da crnku dve i vishe, ali uvek crkavaju razlichite, uvek sa razlichitog cilindra. Slabo vuche motor, radi na 3 cilindra, kao traktor
Comment
-
-
Nisi odgovorio kako je utvrđeno da je nova svećica crkla,kao i kakve je boje donji deo svećice.Šta se desi na svećici da ne radi? Pukao izolator,otpala elektroda,probila električno na masu? Opiši nam tačno posledicu,pa ćemo zajedno naći problem.
Dodao: motor je ohc sa dis modulom i senzorom bregaste, zazor svećice prema uputstvu 1,0-1,1mm za jasniju sliku.ECU Bosch ME 7.5.10, jedna lambda sonda
Comment
-
-
Zamašćena ili mokra od benzina? Bitna je razlika.
Ako je zamašćena,onda treba proveriti provetravanje kartera,ako je mokra od benzina problem pravi dis modul ili pojačivač na njemu.
Ne gine ti poseta dobrom servisu, pošto kažeš da nisi baš upućen.
Comment
-
-
meni se cini da svecica izgubi varnicu i onda na tom cilindru nema paljenje
zato ti se cini da je svecica masna tj vlazna je od benzina jer guta zivo gorivo..
ima li neka lampica(zuta) da svetli na tabli, neka greska po kojoj bi moglo da se vidi sta se desava?
ne poznajem paljenje za taj model ali sam gotovo siguran da je neki senzor paljenja u problemu, mozda senzor pozicije radilice ili bregaste ili mozda HAL senzor
Comment
-
Comment