Bravo JTD kad stoji na suncu neće da upali

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Bravo JTD kad stoji na suncu neće da upali

To je servisni kljuc i nikako ne bi trebao da vozis sa njim.......ima odredjen broj paljenja.....jednostavno koristi plavi a taj cuvaj za intervencije.
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

kad se koristi servisni kljuc ECU je u SERIVICE modu sve vreme. Nemoj da vozis sa njim. probaj da chip iz plavog zalepis sa unutrasnje strane za antenu (pesten oko brave).
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• marija12
        CBC Veteran
        • 15.04.2010
        • 193
        • Novi Sad
        • Stilo 1.9JTD

Stajao je celo pre podne na suncu i sad sam išao da probam hoće li da upali. 62°C u kolima i pali, videćemo još u toku dana. A kasnije ću zameniti čip. Hvala @zverko.

Comment

• marija12
          CBC Veteran
          • 15.04.2010
          • 193
          • Novi Sad
          • Stilo 1.9JTD

Izgleda da radi, više puta sam danas probao i nije bilo problema. Ostaje još da zamenim chip pa da vidimo hoće li sa njim biti tegoba.
          Nego čitam danas da u BG-u ljudi masovno imaju slične tegobe sa CB, IMMO i alarmom a izgleda da je u pitanju novoaktivirana fiksna mreža CDMA koja je dobila dozvolu za rad u opsegu od 411MHz do 428MHz. Signal je prejak i izgleda nedovoljno filtriran, a previše blizu signalu iz opsega malih predajnika od 433MHz do 435MHz. Sad ne znam koliko to ima veze sa mojim problemom ali svakako treba imati i to u vidu kao potencijalni uzrok.

Comment

• marija12
            CBC Veteran
            • 15.04.2010
            • 193
            • Novi Sad
            • Stilo 1.9JTD

Zamenio sam chip iz crvenog i uz prsten u bravi prislonio chip iz plavog kluča. Auto pali ceo dan bez problema ali ponekad code ostaje da svetli i jako auto upali. Dakle @Gavra tvoja teorija da se to može desiti samo sa crvenim ključem pada u vodu. U svakom slučaju sačekaću još par dana na +30°C pa onda tema može postati solved.

Comment

• marija12
              CBC Veteran
              • 15.04.2010
              • 193
              • Novi Sad
              • Stilo 1.9JTD

Rešeno! Do duše ne baš lako i ne baš kad treba. Problem je bio u senzoru položaja radilice. Da budem iskren jedan od majstora kojeg sam telefonom konsultovao mi je rekao da je to najverovatnije. Ali bilo je tu raznih fiks ideja šta sve može da bude, od napukle glave, kompjutera, alarma... Kako god bilo , važno je da je problem rešen
              Zbog prepoznavanja kvara a da bi drugima pomoglo još jednom ću ukratko opisati simptome:
              Prvo je auto odbijao da upali nakon višečasovnog stajanja na jakom suncu (uglavnom usijani asfalt).
              Zatim nekoliko puta se dešavalo da nakon oštrije vožnje + stajanje 10-ak min. na vrelom asfaltu neće da upali.
              Sve se to dešava na preko 30°C i auto je uglavnom palio nakon pola sata pokušavanja.
              I na kraju auto počinje da se gasi u vožnji, caknu releji na suvozačevoj strani i auto počinje da staje. Motor se gasi. Pola sata čačkanja i hlađenja i on opet pali.
              Onda stavljam dijagnostiku i dijagnostičara u kola i vozili smo se dok se to nije desilo.
              Deo zamenjen, problem rešen. Hvala svima na pomoći.

Comment

Working...
              X