Daewoo Tacuma ECU problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • joca00
    CBC Početnik
    • 06.08.2010
    • 2
    • Pa

Daewoo Tacuma ECU problem

Pozdrav članovima!
    Imam problem sa daewoo tacuma 1.8. Kupio sam ga sa fabričkim BRC plinom koji je radio neko vreme a onda počeo da divlja. Rešenje koje sam potražio u ovlašćenom servisu se svodilo na kompletnu zamenu sistema jer je "zastareo". Zadovoljstvo novog sistema cirka do 1000€. Fala lepo rekoh sebi i vratim se kući te odlučim da skinem ja plin za početak pa ću videti šta ću posle. Naravno nisam ja skidao džunglu od kablova i koje čega nego u servisu koji se bavi plinom dugo vremena. Ne lezi vraže, posle vađenja uređaja auto jedva radi da bi posle toga potpuno prestao da pali. Dijagnostika pokazuje da je senzor bregaste. Menjamo senzor, ali auto mrtav. U stvari sve radi osim što bobina nema varnicu. (malo li je....). gomila majstora i majstora i koje koga iz Pa i okoline ali niko nema ideju. Bobina probana na drugom autu i ispravna je. Da li neko zna nekog ko bi možda rešio problem?

hvala unapred
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Daewoo Tacuma ECU problem

Koliko je dugo radio posle skidanja plina?

Koja je tacno greska za senzor?

Sta sve radi sem bobine?
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• joca00
      CBC Početnik
      • 06.08.2010
      • 2
      • Pa

Radio je dva tri dana mada nije nešto sjajno bilo teško je ubzavao, a kada postigne željenu brzinu onda je to moglo da se održava.
      Ne znam tačno kod ili šta već uglavnom posle zamene nije više prijavljivao bilo kakvu grešku.
      Bukvalno sve radi. Posle davanja kontakta on pogasi lampice koje treba, vergla al da upali jok. Bobina nema nikakvu varnicu. Majstor je ispitivao nekakvim instrumentom sve tri žice koje dolaze do bobine za vreme dok sam ja verglao i konstatovao da +12V ima ali da kroz ostale dve žice apsolutno ništa ne dolazi. Ni minus. Mada koliko sam ja shvatio upravo ta dva minusa treba da pobuđuju bobinu. Dva različita majstora su proveravala trasu i ona vodi direktnu u ECU. nije nigde prekinuta niti svraća do nečeg drugog pa da nastavlja dalje.
      Izludeh od ovog auta načisto.... Znam da će svi reći što sam ga i kupio al..... Šta je tu je

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Morace neko ko razume kak otaj sistem radi da pogleda...od pracenja zica nema nista.
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• ale944
          CBC Senator XXL
          • 20.03.2006
          • 1457
          • Beograd

neki elektronicar da prekontrolise izlaz za bobinu, u samom ecu-u , moguce da se nesto odlemilo.. ili ti je instalacija u prekidu.
          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
          X