joj sad sam dosao iz garaze
ubi me passat nacisto
glava me boli
dakle
passat karavan 1.9 gt tdi
godiste 1995
snaga 90 ks
kod motora 1z
auto presao oko 500 000 km
pre mozda 50 000 km radjena generalna,jer je auto jeo ulje
sve novo po redu i redosledu,klipovi,svi dihtunzi,bregasta,turbina,sve novo
da napomenem da je egr iskljucen,stavljena je ploca,jos pre 3 godine
elektronika pumpe stavljena nova pre mozda 2 god,posle toga auto isao bas dobro
ulasci dizna ,novi,pre mozda mesec dana stavljeni
imamo neki itisak da je posle generalne auto poceo da ide losije
ne zna se tacno kada je auto izgubio snagu,vozen je polako posle generalne i jednostavno niko nije obracao paznju do pre par meseci
auto sasvim normalno pali i radi,samo ponekad se vidi po obrtomera da varira na leru,i to jako kratko svega par sekundi i onda bude miran,da kazem dodje mu neka bubica
auto ide jedva 160 km/h,jedva
4 tom drzi oko 140 isto jedva,a 5tom,do 160 mu treba vecnost
na 140 km/h u 5 oj ima oko 3200 rpm
e sad ,bio na dijagnosstici pre dva dana,nasli mu 3 greske,maf,prljava usisna grana,i jos nesto nisam zapamtio
juce zamenjen,filter goriva,filter vazduha,sva vakum creva i sigurno su dobro povezana,nov protokomer,nije pierburg ali je bio u kutiji,nov solenoid za turbinu
danas ponesem wag-com,nema gresaka
otvorim measuring blocks,
maf specified na leru oko 260mg/str,actual 480mg/str. egr duty cycle 68%
u voznji,3 brzina pun gas maf specified 847mg/str actual bude 837 ipocne da pomalo pada do 790
u 5 toj brzini maf specified 847mg/str actual padne i do 650 mg/str
do 3000 rpm jos nekako i ide auto ,i u nizim brzinama,5 brzina je najgora,totalan pad snage
bukvalno u 5toj jedva se drzi na 3200 rpm,nisam video nijednom vise od 3300 rpm
dalje
map specified 1800 mb, actual jedva 1700 mb, mada stabinije drzi 1600 mb
dalje nasao sam da injection timing na leru treba da bude od 3 do 0 stepeni pgmt i injection solenoid duty cycle max 10 %
na autu bilo oko 40% duty cycle
pomerim pumpu na 2 stepena pgmt i 10 % duty cycle ,medjutim kada sam stegao pumpu podigne se na 22%
svaki put kada sam nesto radio probali auto,nikakve razlike nema
injection timing je na pun gas 10 stepeni pgmt mada trebalo bi biti vise posto nije bas idealno pumpa pomerena
u svemu tome,skinem crevo sa solenoida tubine,tj,sa waste-gate,u voznj specified map 1800mb,actual 2100mb i auto i dalje ne ide tj nissta bolje
zamenim turbinu,stavim neki garrett sa golfa 3,ovaj je bio kkk k03,jos losiji pritisak,jedva 1450 mb
usisna grana cista,svi kanali,izduvna grana takodje cista
e sad,jedina stvar koju nisam proveravao je da li mozda ima neko zagusenje od rezervoara do filtera
da nije mozda zapusen ausouh
da li curi negde od turbine preko intercoolera do u****,mada ne cuje se nista da susti,duva i slicno
ne znam da nije mozda zapusen auspuh
i mozda crevo u samom ecu koje ide do map senzora
treba mi neka dokumentacija
video sam kod nekih ljudi da imaju ali ne daju,a ja pokusavam smisleno nesto da napravim
help pod hitno
podivljacu
ubi me passat nacisto
glava me boli
dakle
passat karavan 1.9 gt tdi
godiste 1995
snaga 90 ks
kod motora 1z
auto presao oko 500 000 km
pre mozda 50 000 km radjena generalna,jer je auto jeo ulje
sve novo po redu i redosledu,klipovi,svi dihtunzi,bregasta,turbina,sve novo
da napomenem da je egr iskljucen,stavljena je ploca,jos pre 3 godine
elektronika pumpe stavljena nova pre mozda 2 god,posle toga auto isao bas dobro
ulasci dizna ,novi,pre mozda mesec dana stavljeni
imamo neki itisak da je posle generalne auto poceo da ide losije
ne zna se tacno kada je auto izgubio snagu,vozen je polako posle generalne i jednostavno niko nije obracao paznju do pre par meseci
auto sasvim normalno pali i radi,samo ponekad se vidi po obrtomera da varira na leru,i to jako kratko svega par sekundi i onda bude miran,da kazem dodje mu neka bubica
auto ide jedva 160 km/h,jedva
4 tom drzi oko 140 isto jedva,a 5tom,do 160 mu treba vecnost
na 140 km/h u 5 oj ima oko 3200 rpm
e sad ,bio na dijagnosstici pre dva dana,nasli mu 3 greske,maf,prljava usisna grana,i jos nesto nisam zapamtio
juce zamenjen,filter goriva,filter vazduha,sva vakum creva i sigurno su dobro povezana,nov protokomer,nije pierburg ali je bio u kutiji,nov solenoid za turbinu
danas ponesem wag-com,nema gresaka
otvorim measuring blocks,
maf specified na leru oko 260mg/str,actual 480mg/str. egr duty cycle 68%
u voznji,3 brzina pun gas maf specified 847mg/str actual bude 837 ipocne da pomalo pada do 790
u 5 toj brzini maf specified 847mg/str actual padne i do 650 mg/str
do 3000 rpm jos nekako i ide auto ,i u nizim brzinama,5 brzina je najgora,totalan pad snage
bukvalno u 5toj jedva se drzi na 3200 rpm,nisam video nijednom vise od 3300 rpm
dalje
map specified 1800 mb, actual jedva 1700 mb, mada stabinije drzi 1600 mb
dalje nasao sam da injection timing na leru treba da bude od 3 do 0 stepeni pgmt i injection solenoid duty cycle max 10 %
na autu bilo oko 40% duty cycle
pomerim pumpu na 2 stepena pgmt i 10 % duty cycle ,medjutim kada sam stegao pumpu podigne se na 22%
svaki put kada sam nesto radio probali auto,nikakve razlike nema
injection timing je na pun gas 10 stepeni pgmt mada trebalo bi biti vise posto nije bas idealno pumpa pomerena
u svemu tome,skinem crevo sa solenoida tubine,tj,sa waste-gate,u voznj specified map 1800mb,actual 2100mb i auto i dalje ne ide tj nissta bolje
zamenim turbinu,stavim neki garrett sa golfa 3,ovaj je bio kkk k03,jos losiji pritisak,jedva 1450 mb
usisna grana cista,svi kanali,izduvna grana takodje cista
e sad,jedina stvar koju nisam proveravao je da li mozda ima neko zagusenje od rezervoara do filtera
da nije mozda zapusen ausouh
da li curi negde od turbine preko intercoolera do u****,mada ne cuje se nista da susti,duva i slicno
ne znam da nije mozda zapusen auspuh
i mozda crevo u samom ecu koje ide do map senzora
treba mi neka dokumentacija
video sam kod nekih ljudi da imaju ali ne daju,a ja pokusavam smisleno nesto da napravim
help pod hitno
podivljacu
Comment