Drugovi jos neko pitanje.Kod Ford Mondea MK2 1.8 TD ENDURA-DE imam mini problem,kad upalim auto na hladno,a pali kao mina i ne sacekam da se zagreje u voznji mi se javlja trzanje u fazonu (kao kod nekog starog benzinca kad probiju platinska dugmad) ,to se desava i kad je vruc samo mnogo redje i mnogo blaze,onda kad u voznju stisnem papucicu gasa do kraja i nateram ga preko 4000 o|m i kad pustim papucicu gasa,papucica se vrati,a gas ostane jos neko vreme,da napomenem sajla za gas ne glavi, i jos ovo auto je do 1800-1900 o|m uzasno trom,dok navise ide kao blesav,sta li bi moglo biti?Pa se pitam dali je samo moj tako trom do te obrtaje ili su svi takvi.
Mondeo MK2
Collapse
X
-
Re: Mondeo MK2
Verujem da će uskoro sam da dodaje gas i ubrzava.
Nisam stručnjak,ali iz sopstvenog iskustva na istom autu,mislim da je problem u pumpi visokog pritiska.
Meni je pomogao remont pumpe i dizni. Posle toga je vukao dobro i sa niskih obrtaja.
Comment
-
-
Pa znam ali je mnogo trom ispod 2000 Mada vise me brine ova varijacija gasa,motor je izuzetno tih i miran,skoro kao benzinac,pa neznam dali bi trebalo nesto dirati oko dizni,a pumpi visokog pritiska izgleda da je potreban remont,jedino ako nije u kvaru neki EGR,neznam kako stoje stvari kod tog motora sa tim? Video sam na dovodu goriva ispred filtera za gorivi jednu kockastu kutijicu koja je povezana sa dovodom goriva i ide jedan dzek mislim da je sa dve zice,sta mu je to,moze li nesto tu da se zacepi ili pokvari...
Comment
-
-
za pocetak to nisu simptomi pokvarenog EGR-a mada ne mora da znaci! Najlaksi nacin da provjeris je da skines crijevo koje dolazi na EGR i da nadjes kuglicu od lezaja malo vecu nego promjer crijeva i nabij je u crijevo! Tako ces staviti EGR van funkcije pa vidi da li ce se ista promijeniti! Drugo,skini crijevo koje ti se nalazi sa donje prednje strane boshpumpe i vidi ima li u njemu goriva,ako ima ne valja!
Comment
-
Comment