Zamena ECU

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • salesaki
    CBC Član
    • 20.12.2010
    • 71
    • Leskovac

Zamena ECU

Moj prijatelj vozi Kadeta iz 88 god 1.6i monopoint sa oznakom motora,e sad pobrljavela mu je centralna jedinica,prikazuje brdo gresaka,a posto i ja vozim isti kao njegov auto,radi probe stavili smo moj ECU na njegov auto,automobili su potpuno isti sem sto je njegov mladji gobinu dana i sta se desava,kad smo upalili auto i pustili ga da radi sve je u redu jedino je zbog zamene ECU trazio za malo dugu tacku paljena,pa smo morali strogoskopom da prestelujemo paljenje i greske vise nisu bile brdo gresaka vec samo jedna kucao je 13-lamda kontrol,zamenili smo novom kostala ga je 3000din i sad auto radi kao sat,a vuce kao nenormalan i gresaka vise nema. E sad me interesuje: 1) Zasto je trazio drugu tacku paljenja? 2) Zasto je njegov ECU prijavljivao toliko gresaka i auto lose radio ako je bila samo lamda sonda problem? 3) Posto on sad meni treba da vrati moj ECU,a on treba kupiti za svoj auto drugi ECU,pa smo mi nasli jedan od kadeta 90god 1.6i monopoint ali razlika je samo sto ovaj kadet od kog hoceno da kupimo ECU ima ABS dok njegov nema,pa sam hteo da pitam imali to neke veze i dali ce raditi na auto koji nema ABS? Unapred hvala!
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Re: Zamena ECU

pazite da bude isti broj na samom racunaru ,a mozda bi trebalo njegov da resetujete pa da probate pre kupovine drugog...
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• vladaomega
      CBC Senator XXL
      • 11.10.2010
      • 484
      • beograd

1.tacka paljenja stelovana prema neispravnom ecu.2.gomila gresaka jer neispravan ecu nije prepoznavao senzore i davace kako treba.3. ecu motora kod kadeta nema veze sa abs. broj ecu/ starog i novog/ nemora da bude indentican .

Comment

• salesaki
        CBC Član
        • 20.12.2010
        • 71
        • Leskovac

Vazi drugovi,hvala.Javljam se kad kupimo i zamenimo ECU.Pozdrav!

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Originally posted by Gavra
          pazite da bude isti broj na samom racunaru
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• salesaki
            CBC Član
            • 20.12.2010
            • 71
            • Leskovac

Kupili smo racunar ali od dvadesetak njih nismo nasli isti broj jeste ima toliko cifara ali nije isti broj ni jedan od njih pa smo skinuli od 1.6i monopoint 90 god bar znamo da je od 1.6i monopoint i namestili na nas auto,sad Kadza radi kao sat.Sad je sve ok pali super,vuce odlicno prva,druga tockovi slajfuju,ler dobar,kvarove ne prikazuje.Jedino me interesuje kad ga na primer u drugu brzinu izvucem do maksimuma to jest do sesticu nece da dodje,nego nekad na pet ipo,nekad na pet i osamsto,nekad na pet i dvesta ...krene da zastaje kao da pocne da se gusi,znaci od naprimer pet pokusaje jednom udje u sest hiljada obrtaja i ukljuci blokadu motora.Sa stari racunar nismo mogli to da primetimo jer je uzasno radio i lose iso,gusio. To toliko nije ni bitno ali me interesuje sta bi moglo da mu bude?

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Ako Vam ujutru bude upalio,dobar je...ja sam stavljao ecu od corse 1.4 na mog kadju,samo dva zadnja broja se nisu slagala...dok je motor bio zagrejan on je palio...medjutim ujutru je samo verglao i nije mogao da sastavi,dok mu nisam nasao 100% isti ecu...sto ga navlacis drugom...blokada je na 6250rpm...verovatno Vas nesto zahebava

Comment

• salesaki
                CBC Član
                • 20.12.2010
                • 71
                • Leskovac

Zasad je sve ne dobro vec extra sem te blokade ali vazi probacemo u ranu zoru pa se javljam.Hvala,pozdrav...

Comment

• vladaomega
                  CBC Senator XXL
                  • 11.10.2010
                  • 484
                  • beograd

naci ecu istog broja za kadeta je ravno dobitku na lutriji. inace 1.2i,1.3i,1.6i ecu se gadjaju a 1.4 ne. srecna voznja.

Comment

• salesaki
                    CBC Član
                    • 20.12.2010
                    • 71
                    • Leskovac

Jeste sto je reko vladaomega po broj nisamo nasli ali smo stavili od isti auti 1.6i,a sto mi reko legenda da proverimo jutarnje palenje,bas jutros je upalio kao mina,radi mnogo lepo 1400 o/min,a kako zagreva spusta obtaje i ler mu je na toplom oko 750,800 o/min,kao sto rekoh sve odlicno radi,sem sto u mestu pod punim gasom udje u 6000 o/min to jest malo u crveno i bez problema ga drzi blokada,a u voznji ono prva,druga nekad dolazi do blokade ali uglavnom dodje do oko 5200,5500,5700 o/min i ni makac,krene da gusi,malo trgne...kao sto rekoh,nece na trke,pa to toliko nije ni bitno ali nas izjeda to sto neznamo sta mu je,sta li da cackamo?

Comment

• Stratos
                      CBC Senator XXL
                      • 10.09.2008
                      • 2594
                      • Novi Sad

Možda,jednostavno,više nije u formi.Performanse svakog sklopa opadaju posle godina korišćenja.
                      Zaprljana dizna,istrošeni bregovi na bregastoj,ishaban cilindarski sklop...sajla ne otvara leptir do kraja...

Comment

• vladaomega
                        CBC Senator XXL
                        • 11.10.2010
                        • 484
                        • beograd

Skini diznu i operi ultrazvucno verovatno nikad nije prana

Comment

• salesaki
                          CBC Član
                          • 20.12.2010
                          • 71
                          • Leskovac

Drugari zaboravio sam da kazem da taj auto ima i plin,na plin ulazi u setmicu bez problema,a na benzin malo koci stvari.

Comment

• Stratos
                            CBC Senator XXL
                            • 10.09.2008
                            • 2594
                            • Novi Sad

Samo sedmicu dohvati na plin? Nešto kod vas zaista ne štima.
                            Smem li da pitam,koliko Vas je koštao zamenski ECU?

Comment

• salesaki
                              CBC Član
                              • 20.12.2010
                              • 71
                              • Leskovac

Dohvati u prvoj i drugoj,za ostale brzine nemamo mesta da ga isprobavamo,mada nece imati sanse on je samo 75ks.Ali ako u prvij i drugoj dolazi do sedmicu na plin,zasto nece na benzin do sesticu kao sto je fabrika predvidela,nego krena da se gusavi od peticu?ECU smo kupili od prijatelj koji drzi opelov otpad i kaze da ih prodaje po 45e,50e ,nama je dao za 25e.

Comment

Working...
                              X