Upitanju je Astra 1.8 16W 92kw,pa me interesuje kako da odvijem filter ulja,da napomenem,filter nije klasican vec se menja samo ulozak,kuciste je aluminijumsko i ima srav na vrhu gde se tom kucistu odvija poklopac radi zamene uloska,e sad u tome i jeste problem,kad krenem da odvijam poklopac,ne odvija se samo polopac vec se zaokrece celo kuciste,a poklopac ne popusta,i neznam sta da radim,nesmem vise da pokusavam,mozda nesto slomom,pa molim za savet i pomoc.
Astra G
Collapse
X
-
Re: Astra G
Savet:
Ako vec nisi nesto slomio idi do nekog servisa i za 1000 dinara ce ti zameniti sveSamo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
-
-
Ja mislim da se ceo poklopac odvija, da bi zamenio uložak. Ali moguće da si donji deo zalomio, jer ti je prethodno neko to zavrnuo krvnički! Ako nećeš da ideš u servis, slikaj pa da probamo da damo savet!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
To se izgleda često dešava kod tog motora.
Evo kako sam ja to rešio
Comment
-
-
Zvao sam druga koji radi u opelovom servisu i reko mi da je to mana tom filteru.Pomogo mi je naravno,vratili smo kuciste u prvobitni polozaj,onda je on necim ucvrstio kuciste,a ja odvio poklopac,SAMO MI NIJE JASNO KO LI GA ONOLIKO PITEZE,zatim smo zamenili ulozak i vratili poklopac,nasipali smo ulja i upalili auto,sve normalno radi i nigde ne vlazi,a i nista nismo vidli da je prslo ili da se slomilo. Znaci da je problem zasad resen,na sledecu zamenu videcemo.
Comment
-
-
Interesuje me jos nesto,neko je bio napisao da kad se desi da se zaokrene celo kuciste,pukne neki zub koji drzi to kuciste u mestu,pa me interesuje gde taj zub ode kad se odlomi od kucista i dali mozda moze da npravi problem oko motora?
Comment
-
-
Meni za malo nisu hteli da menjaju ulje u jednom servisu iz tog razloga, tj prodavnica ulja koja radi i zamenu, sreca da sam im stara musterija pa smo odradili ali rece mi decno da je tako imao problem sa istim motorom tj da je se liku odvilo celo kuciste i zeznulo nesto unutra pa mu bilo frka da mu se ne desi isto i kod mene. Na strecu nije.
Comment
-
-
Drugovi jos jedno pitanje,takodje na ovoj Astri 1.8 16w 92 kw primetio sam da kad ostrije dodam gas cuje se kako zveckaju ventili,vrlo kratko i malo,ali kad je prozor otvoren i kad se obraca paznja na to,primetno je,pa me interesuje vase misljenje,inace auto perfektno radi,vuce...?
Comment
-
-
Izvinjavam se što nisam odgovorio na februarsko pitanje, malo sam zapostavio forumAko nije kasno, ja sam servise radio u Auto servisu Peđa (ASP) na Bubnju i kod Opel Laze (blizu glavne autobuske). Uvek sam bio prezadovoljan. Ako treba više detalja, PP.
Comment
-
Comment