Reno Clio 1.9D trza pri prvom paljenju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mistermobil
    CBC Senator XXL
    • 09.11.2008
    • 469
    • pecinci

Reno Clio 1.9D trza pri prvom paljenju

U pitanju je problem sa vozilom Renault Clio 1.9D,godiste 2001,mislim da je motor oko 47kw,nema turbinu i interkuler.Pri prvom paljenju,bilo da je ujutru ili kad malo odstoji,auto trza i radi nepravilno,nazad izbacuje oblacice plavog dima.ugasis i ponovo startujes motor nakon toga,on radi normalno.U voznji nekad se desi da nece da prima gas,ili da trzucka-``cuga``.Na tabli ne sija nikakva greska,moguce da je obrisana jer je bio kod nekog majstora koji ima neku dijagnostiku i on je konstatovao da je u pitanju neka elektronika na pumpi(mislim da je u pitanju Lucas pumpa).Promenjeni su i filter nafte i vazduha i ciscen EGR i pregledan auspuh i katalizator..Kad se auto zagreje radi normalnije,ali cim ostane malo ugasen motor(10min),naredno startovanje je nepravilno,kao da se gusi.Od trzanja je otisao donji nosac motora.Inace motor je ok,ne dimi.Kada radi normalno,nakon drugog startovanja,uglavnom ide lepo.Konkretno,da li je neko imao slican problem i sta dalje raditi(auto nije registrovan)a ovaj sto je radio dijagnostiku kaze da je servis za te pumpe negde u Zemunu i Zrenjaninu.Napominjem da je nase mesto malo i da nemamo vise dijagnosticara.Mozda i nije pumpa u pitanju,a ja nemam pojma nista oko toga
    Ko leti,vrijedi
    Ko vrijedi,leti
    Ko ne leti,ne vrijedi..
    (Grunf,TNT..)
  • dieselman
    CBC Senator XXL
    • 14.11.2005
    • 833
    • tt

Re: Reno Clio 1.9D trza pri prvom paljenju

..ako je na njemu Lucas EPIC pumpa,pogledaj gomilu postova za Punto 2 1,9D...isto vazi za njega...

Comment

• mistermobil
      CBC Senator XXL
      • 09.11.2008
      • 469
      • pecinci

Ok.Ovo sam trazio za Clio po pretrazi,nema nista tako ili slicno u temama.Konkretno,to je samo moja pretpostavka da je u pitanju Lucas pumpa.Nisam bas neki ekspert.Ako jeste,da li je Epic ili neka druga,nemam pojma.Pogledacu sta pise na forumu o puntu 1.9d.Problem jako nervira,jer stalno morate auto da palite dvaput.Upaliti kratko,i odmah ugasiti,pa zatim ponovo upaliti da bi se postigao miran rad u leru.Dok se ne zagreje,u toku voznje hoce da trzucka.
      Ko leti,vrijedi
      Ko vrijedi,leti
      Ko ne leti,ne vrijedi..
      (Grunf,TNT..)

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Originally posted by mistermobil
        ... Od trzanja je otisao donji nosac motora.
        U kom smislu "je otišao" donji nosač motora? Da li je to sređeno? Ili je to uzrok trzanja pri startovanju motora?!

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Ne,to je posledica trzanja motora.Pokidao je donji stabilizator zato sto trza prvi put kad se upali.Vremenom ga je naceo i dokrajcio.Nasao sam u pretrazi slican problem kod punta 1.9d,navodno neka potenciometarska plocica gasa na Lucas pumpi.Glupost,zar nije mogla klasicna sajla za gas na pumpi nego su budzili nepotrebnu elektroniku
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• mistermobil
            CBC Senator XXL
            • 09.11.2008
            • 469
            • pecinci

Nema servisa za tu glupost na pumpi,tek u Zrenjaninu.Nema sanse tamo da nosim.Ima li neko drugo resenje
            Ko leti,vrijedi
            Ko vrijedi,leti
            Ko ne leti,ne vrijedi..
            (Grunf,TNT..)

Comment

• Dauphin
              CBC Član
              • 23.04.2011
              • 21
              • Beograd

Originally posted by mistermobil
              .Glupost,zar nije mogla klasicna sajla za gas na pumpi nego su budzili nepotrebnu elektroniku
              Moglo je, ali onda stari motor ne bi zadovoljio Euro normu
              Captain Slow

Comment

Working...
              X