citroen c3, 1.4 hdi, zatrokirao stao

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • stoleninj
    CBC Početnik
    • 23.06.2011
    • 1
    • beograd

citroen c3, 1.4 hdi, zatrokirao stao

Podaci o vozilu:
    citroen c3, 50kw, 1.4 hdi, 2004, alarm naknadno ugradjen......
    problem:
    Vozio obrenovackim auto putem,auto odjednom zatrokirao i ugasio se - moguce je da mi je nestalo goriva(nepitajte kako,znam debil sam) a mozda i nije.Dosuo 3l eurodizela, pokusao da ga upalim,nece vergla u prazno(naknadno sam procitao da ne valja verglati u prazno ali ja sam nekoliko puta pokusao ). Dosao ortak i odslepao me do majstora koji je slucajno bio u dvoristu ali nije radio i primio je auto i rekao da ce sutra da ga zakaci na dijagnostiku i pogleda jer su mu u tom trenutku stizali gosti. Posto se ni malo ne razumem u dizelase ne bi da me neki seoski majstor odere kao ovcu pa bi zamolio iskusne clanove foruma da kazu svoje misljenje koliko bi stajalo da se napravi da auto opet radi i ako nije do goriva do cega bi moglo biti?
  • pavloni
    CBC Član
    • 19.08.2010
    • 83
    • usce

Re: citroen c3, 1.4 hdi, zatrokirao stao

ako auto ima drugaciji zvuk kad vergla u odnosu na ranije ,odnosno kao da vergla u prazno onda je zupcasti kais sto znaci podosta para,nadajmo se da nije.

Comment

• SHNAPSI
      CBC Član
      • 01.12.2010
      • 65
      • NIS
      • CITROEN XSARA 2.0 HD

Nisam siguran da postoji na tom tipu motora ali koda mene na 2.0 hdi definitivno ima resenja za takve situacije.Ukoliko imas jos SIEMENS sistem za ubrizgavanje goriva pokusaj pre svega sledece : Skines plasticni poklopac motora za oznakom HDI , Vizuelno nadji gumenu pumpicu crne boje ( blizi opis lici na one gumene pumpice kod aparata za merenje pritiska ) i obavezno se nalazi u blizini filtera za gorivo. Ukoliko nema goriva u providni cevcicama pumpaj preko gumice dok se gorivo ne pojavi .Nikada ne verglas kada je ta linija prazna.To je jednostavnije resenje pre dijagnostike i pije vodu ako ti je nestalo najskupljeg dizela u regionu i prica je o potrosenom gorivu.A ako si naverglao stroku sa dna rezervoara ili slicno , spremi par stotina evrica sta reci drugo .Nadam se da je najednostavnije resenje i drzim ti fige da ustedis neku kintu.
      P.S kod BOSCH sistema koliko sam informisan ne postoji takva pumpica ali vidi !?
      NISTA NE KASNI - SAMO JE KASNO ZATRAZENO +++++

Comment

• stevak
        CBC Senator XXL
        • 31.05.2009
        • 1215
        • Zemun
        • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by stoleninj
        Dosuo 3l eurodizela
        Što si se toliko bacao u trošak?!
        ex SAABotražitelj

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Eh,nekada se vozilo na dizel da bi vožnja bila jeftina,sada se vreme prevrnulo (što reče Radovan III) pa je i 3l dizela investicija.

Comment

• Milenko
            CBC Član
            • 11.11.2008
            • 75
            • Beograd
            • Reno Megan 3 1,5 dci

Pošto ti neznaš sigurno dali ti je nestalo goriva onda je teško dati precizniji odgovor.
            Ali kada nestane gorivo onda kod nekih automobila posle ponovnog sipanja goriva mora da se izbaci vazduh iz sistema goriva.
            To zavisi dali imaš tu pumpicu za ručno izbacivanje vazduha.To bi bilo najlogičnije zašto je auto stao i što nije posle hteo da upali.Ali pošto je već kod majstora neka on to odradi a nebi trebao da te odere.
            Ako nije to onda ima još puno drugih stvari .

Comment

• boban1982
              CBC Senator XXL
              • 14.03.2010
              • 1106
              • Batajnica
              • SAXO VTS-BIC

Cekamo izvestaj dijagnostike...Tesko cemo ti ovako pomoci,i sledeci put kad ti gorivo padne na cetvrtinu,sipaj,ne cekaj jos malo...

Comment

• pavloni
                CBC Član
                • 19.08.2010
                • 83
                • usce

nisi nam rekao sta se desilo sa mocnom masinom

Comment

• djukic
                  CBC Senator XXL
                  • 27.03.2005
                  • 2526
                  • Beograd

Ako je ostao bez goriva:

1. Sipati bar 5-6L da bi bilo lakse svima
                  2. Skinuti pazljivo poklopac HDI ima samo zabice
                  3. Sa leve strane motora pored filtera vazduha ima pumpica kao za camce (ili kao za ap. pritiska) pritiskati dok ne zaboli ruka
                  4. Verglati i upaliti vozilo

Svi drugi razlozi a ima ih mnogo mogu se ispitivati kada se otkloni ovaj s gorivom...
                  https://t.me/pump_upp

Comment

Working...
                  X