Daewoo lanos - problem sa paljenjem!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sajkokiler
    CBC Član
    • 17.07.2008
    • 20
    • Bgd

Daewoo lanos - problem sa paljenjem!!!

Daewoo Lanos 1.5,2002,benzin bez plina,alarm Scorpion, nije fabricki.
    Bez ikakvih problema skoro 2 godine,samo redovni servisi sve do pre neki dan kad su bile one vrucincine,nije hteo da upali.Od lampica ne svetli nista sto inace ne svetli. Ne znam na koju foru i posle kojeg pokusaja uspem da ga upalim. Pola sata voznje,parkiranje,pauza od pola sata - nece.Upalim ga,ugasi se odmah i tako 2-3 puta.U tih 2-3 puta kad sam uspeo da ga upalim,pokusao sam da mu dodam malo gas,ali nece da primi gas uopste(sajla je ok).Iza toga,mrtav konj,samo vergla...
    Sledeci dan.Zamenio filter goriva,kablove i upalio posle kraceg verglanja. Ugasio,da upalim opet, ono opet stara prica.Skinem crevo sa filtera za gorivo,dam kontakt,pisne benzin,vratim crevo,upali na pola kljuca?!!Posle toga ugasim,on opet nece.
    Interesantna sitnica; ako duze drzim kontakt pa pokusam da upalim,samo vergla, a ako odmah pokusam da upalim,tada se upali pa se ugasi. Ako ucestalo okrecem kljuc(ponavljam kontakt)kad sastavi i drzim gas on radi, odnosno prima gas.Cim pustim kljuc,ugasi se.
    Slepovanje do majstora.
    KOMPJUTER KAPUTT!!
    Tako bar tvrdi decko koji je radio dijagnostiku.Kaze da je pun gresaka,javlja greske za sve zivo i da ne moze da ih izbrise,ne dozvoljava mu... Mora da se kupi nov... Nisam vican takvim stvarima i stvarno ne znam sta da radim i gde da ga pazarim i da li je uopste neophodna zamena?Dao mi je oznaku: 09388019 DLBY, i alfa kod: FW, sta god to bilo.
    Sugestije?

Hvala
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Ja bi ipak posetio jos neki servis,izmerio pritisak goriva i proverio napajanje pumpe i ECU-a.....
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Originally posted by sajkokiler View Post
      Daewoo Lanos 1.5,2002,benzin bez plina,alarm Scorpion, nije fabricki.

Interesantna sitnica: ako duze drzim kontakt pa pokusam da upalim, samo vergla, a ako odmah pokusam da upalim, tada se upali pa se ugasi. Ako ucestalo okrecem kljuc(ponavljam kontakt)kad sastavi i drzim gas on radi, odnosno prima gas.Cim pustim kljuc,ugasi se.

KOMPJUTER KAPUTT!!
      Tako bar tvrdi decko koji je radio dijagnostiku.Kaze da je pun gresaka,javlja greske za sve zivo i da ne moze da ih izbrise,ne dozvoljava mu...
      Nadam se, da će se uskoro javiti, neko od pravih Majstora ovog foruma!

Do tada, moje iskustvo sa aveom moje kćerke: slično mi se dešavalo, ali ne u tolikoj meri, pa sam posumnjao na kontakt bravicu. Na kraju, ispalo je, da je zbog otpuštene matice, potpuno izgoreo dihtung EGR, što je izazvalo slične simptome. Neravnomerno verglanje: nekad brže, nekad sporo. Nekad upali, drugi put neće. Daš kontakt, cakne i sve se ugasi i neće da vergla...
      Check Engine uredan! Sijalica greške nije se palila.

P.S. U međuvremenu, javio se Majstor, ali nije na odmet ni moje iskustvo.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

Jel postoji auto,kvar i pravni problem sa automobilom a da ti nemas iskustvo bas za to?!

PS: Retoricko...ne zelim da znam

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Prosetaj ti do drugog mehanicara,najlakse je reci da je ECU neispravan,sta ako ga porucis,platis,a ispostavi se da nije do njega,nije on bas jeftin da bi se igrali sa tim.

Comment

• sajkokiler
            CBC Član
            • 17.07.2008
            • 20
            • Bgd

Dajte neki predlog za proverenog majstora.Ovaj moj radi mehaniku i stvarno imam samo reci hvale, ali covek nece da se petlja oko stvari koje ne zna.Verujem da ima na forumu posebna tema, ali da skratimo muke...

Comment

• sajkokiler
              CBC Član
              • 17.07.2008
              • 20
              • Bgd

Da li je moguce proveriti na osnovu broja sasije ili na neki drugi nacin, koji je kompjuter bio u autu,odnosno serijski broj istog?
              Imam utisak da mi majstor prica pricu i hteo bih da odvucem kola do jos nekog da pogleda,ali da znam da mi nije uvalio neki krs od kompjutera koji mu lezi neispravan na polici godinama...
              Malo mi je bilo sumnjivo danas nakon sto sam okrenuo par desetina oglasa za polovne delove,da mi svi kazu da je kompjuter jako tesko nabaviti, i naidjem na lika koji mi kaze da nema kompjuter a nakon opisa kvara kaze mi da mi se majstor drogira i da verovatno nije kompjuter u kvaru nego imobilajzer?!! Kad sam mu rekao koji je majstor u pitanju, onda je bilo aaaaa, kao on je ok lik,on zna sta radi.
              Nakon deset minuta zvoni telefon, i odjednom kompjuter moze da se nabavi bez problema i cak ga je porucio iz Slovenije ali mu se jos ne zna cena.
              Imam osecaj da ce na kraju da mi uvali moj navodno neispravan kompjuter!!?

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

Mi ostali imamo osecaj da ti se ne svidja cena popravke U svakom racunaru je upisan broj sasije auta u koji je montiran.....

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Originally posted by sajkokiler View Post
                  Da li je moguce proveriti na osnovu broja sasije ili na neki drugi nacin, koji je kompjuter bio u autu,odnosno serijski broj istog?
                  Imam utisak da mi majstor prica pricu i hteo bih da odvucem kola do jos nekog da pogleda,ali da znam da mi nije uvalio neki krs od kompjutera koji mu lezi neispravan na polici godinama...
                  Malo mi je bilo sumnjivo danas nakon sto sam okrenuo par desetina oglasa za polovne delove,da mi svi kazu da je kompjuter jako tesko nabaviti, i naidjem na lika koji mi kaze da nema kompjuter a nakon opisa kvara kaze mi da mi se majstor drogira i da verovatno nije kompjuter u kvaru nego imobilajzer?!! Kad sam mu rekao koji je majstor u pitanju, onda je bilo aaaaa, kao on je ok lik,on zna sta radi.
                  Nakon deset minuta zvoni telefon, i odjednom kompjuter moze da se nabavi bez problema i cak ga je porucio iz Slovenije ali mu se jos ne zna cena.
                  Imam osecaj da ce na kraju da mi uvali moj navodno neispravan kompjuter!!?
                  Neznam odgovor na tvoja pitanja,ali ti moram reći da ti nebih bio u koži. Sa srećom.

Comment

• sajkokiler
                    CBC Član
                    • 17.07.2008
                    • 20
                    • Bgd

Originally posted by Gavra View Post
                    Mi ostali imamo osecaj da ti se ne svidja cena popravke U svakom racunaru je upisan broj sasije auta u koji je montiran.....
                    Hvala na informaciji.
                    Cena popravke mi nije ni saopstena.Sve je "videcemo,dogovoricemo se".Sem,naravno,dijagnostike koja je tri hiljade,za koju isto nisam imao informaciju dok je nije obavio.Nije problem da platim koliko kosta popravka,ako vidim da covek korektno radi posao i zna sta radi,ali cela prica je pocela da smrdi kad je lik iz oglasa najpre rekao da nema kompjuter,koji inace i nije problem nego imobilajzer. Kad sam mu rekao ko je majstor, onda kompjuter jeste problem i "slucajno" ga je vec porucio iz Slovenije??Ne verujem bas da pravi lager takvih delova.
                    Ne zelim da optuzujem nikoga, samo kazem da mi je tu previse slucajnosti i hteo bih da proverim na jos jednom mestu.

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Proveri obavezno jos negde,trgovci su cudo,njegovo je da proda,a ostalo je tvoja muka...

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

nekada umesto zamene delova treba i zameniti majstora

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

ja ne vidim razlog da menja majstora,iz opisa dosadasnjeg,sve upucuje na problem sa imobilajzerom,odnosno kompom

Comment

• JAPANX
                            CBC Senator XXL
                            • 10.08.2006
                            • 2159
                            • Beograd

moze da bude i problem sa bravom, zato treba jos neko da da svoje misljenje..

nije toliko ucestao kvar da zvekne kompjuter na lanosu

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Upravo to,kao sto kaze japanx,ne crkava ECU bas tako cesto,a ima tu jos jedna stvar,kada majstori ne znaju da nadju kvar,kazu da je komp zvekno i tako te otkace.Da ne nagadjamo vise,cekamo da sajkokiler napise sta se dalje desava...

Comment

Working...
                              X