Skinuo sam katalizator br1 sa golfa 1,6 16v jer je bio dosta zacepio auto je za brzinu bio sporiji .Sada auto svremena na vreme pali gresku lambda sonda br1 sto je i razumljivo,zanima me dali nekako mogu da je "slazem" ili moram da vratim katalizator.Auto lepo vuce i nema problema sem paljenja lampice.
Katalizator golf 4
Collapse
X
-
Sta je katalizator br1? Kako je razumljivo da javlja gresku sonda br1? Problem paljenja lampice je malo ozbiljniji od samog sijanja, ako dodje do drugog kvara nece se znati jer vec svetli.......
Znaci idemo ispocetka,automobil,godina i broj motora ili kW pa tek onda dalje......Poslednji nek ugasi svetlo
-
-
Napisao sam koji je auto; golf 4 motor 1,6 16 v AZD 2001 god. taj auto ima dva katalizatora ,katalizator br1 koji se nalazi na izduvnoj grani a katalizator br2 ispod auta. Tvoja primedba je na mestu sto se tice lampice pa ja bas zbog toga i postavljam ovako pitanje. Verovatno se nismo razumeli ,problem ja mogu da resim time sto cu da stavim ispravan katalizator i sve ce biti ok ,no ja sam pitao zna li ko jevtiniju varijantu pod uslovom da je moguce. pod tim sam mislio da snimim parametre na sondi 1 kad ima katalizator i snimim kad nema kat. pa poredeci te parametre tek tad trazim resenja.zato sam tako pitanje i postavio ,mislio sam da je neko to vec radio pa bi mi pomogao da ne gubim vreme. Hvala .poz.
Comment
-
-
Odg: Katalizator golf 4
To bi bio odgovor na pitanje, da li je katalizator suvišan, kada se "potroši"!?
Mene zanima, pa molim stručnjake, da odgovore, da li se stvarno radi o dva katalizatora: br.1 na (ili u) izduvnoj grani, i br.2 na izduvnoj cevi ispod vozila, kao konstrukciono rešenje. Po mogućnosti, dokumentovati shemom i podacima iz servisnog uputstva.
Comment
-
Comment