P0340 senzor bregaste

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TRISHA
    CBC Senator XXL
    • 19.06.2007
    • 443
    • Zemun

P0340 senzor bregaste

Pozdrav narode

Evo ovako:

Prijavljuje mi gresku P0340 senzor bregaste nepravilan signal.
    pretreli smo sve, zice od ECU-a do dzeka, ponovo sve povezali, kontakte proverili, jel ECU daje signal itd... ali dzaba
    dva senzora su promenjena i placena po 8000 din komad.

fora je sto je sa prvom zamenom senzora auto isao lepo dva dana i posle javljao check engine, posle sam kupio drugi naravno GM senzor i kad smo ga stavili nista!!! kao da ga i nema.

fora je sto sa senzora sada nema ocitavanja, na osciloskopu je bila samo linija. napominjem senzor dobija napajanje i minus ali on sam ne salje nista!

pitam jel moguce da je sama remenica nesto zeznuta pa je tu kvar ili se eto potrefilo da je ovaj sto je radio naprosto crko a ovaj drugi sto je stavljen vec bio pokvaren.
    zupcenje je proveravano 3 do 4 puta i sve je super

auto je X20XEV Astra G. kao i sto sami znate naci delove za astru g sa tim motorom je jako ali jako tesko.

neki vas predlog??
    Narode Srbije probudi se! Isteklo je radno vreme.
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Bez obzira na zupčenje senzor mora da šalje nekakav signal.
    Proveri ispravnost kontakata kao i napajanje senzora. Ako je ovo u redu, onda ili senzor ne radi ili nije namontiran ispravno.
    PS Volimo i mi da gledamo u oscilograme,pa nam učini drugi put...

Comment

• TRISHA
      CBC Senator XXL
      • 19.06.2007
      • 443
      • Zemun

senzor prima ono sto treba ali ne selje nista...
      danas uzimam treci po redu pa cu da vidim sta moze da bude.

ne znam jel moguce ali ajde i to da pitam. ako spaner zupcastog nije zategnut na svoju poziciju nego je malo olabavljen ili pretegnut, hoce li se desiti da senzor pobrljavi i u startovanju motora nece da radi

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Kako god da je pritegnut ili labav z. kaiš senzor bi slao neki signal,a ti kažeš da nemaš nikakav.Čak i prljav ili loše pozicioniran senzor šalje neki signal,uslov je napajanje i ispravnost samog senzora.

Comment

• TRISHA
          CBC Senator XXL
          • 19.06.2007
          • 443
          • Zemun

moze li biti nesto kao ovom liku sto je bilo.... da ne cita posto nema sta da cita dok se ne obrusi 5mm sa metalnog dela senzora koji seda na sraf i pomeri se senzor prema pozadi i samim tim bi se mozda citac isto pomerio i poceo da cita bregastu.

Can any1 tell me what the meter readings (ohms) should be for the camshaft sensor on a 1999 Astra x20xev, Simtec 70. The sensor part no is 90520850. Just ive brought a new sensor off ebay and code 0340 still comes up after ive reset it with opcom. The readings on the new sensor are 1+2 = 8.14m...

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

Kakav ti je to majstor koji koristi osciloskop a ne ume da rastumaci oscilogram?! Moze biti svasta samo mora neko da ume da rastumaci sta osciloskop vidi .....a ti nisi postavio oscilograme tako da je glavobolja za sad samo Vasa
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• TRISHA
              CBC Senator XXL
              • 19.06.2007
              • 443
              • Zemun

mislim da i klinac od 9 godina zna sa ako vidis samo liniju tu nesto ne radi kako treba.... a ako te zanima osciloskop su kacili ljudi iz Servisa Ninic na Mirijevu.
              nebitno uopste sta su ti likovi radili... tako reci nista i uzeli su mu 7500 din ni za sta, utvrdili su ono sto vec znam, a taj osciloskop sam pomenuo zato sto sam bio tamo kad su probali da vide cita li senzor nesto.

stvar je ta sto je instalacija i ecu u redu.
              prvi senzor je radio dva dana i posle poceo da prijavljuje ček ponekad, intermittent... na dijagnostici klikces refresh i greska je tu pa je nema i tako u krug.... sada kad je stavljen drugi senzor problem je prisutan non stop i sa prvim i sa drugim GM senzorom.

Comment

• Gavra
                CBC Senator XXL
                • 06.03.2008
                • 2031
                • Beograd

A kako znate sta je u redu a sta nije kad i dalje imate isti kvar? Refresh je dobro za windows za auto ne znaci ama bas nista....

Sto se tice klinca od 9 godina mislim da bi cak i on znao da niste umeli da povezete osciloskop......probajte sa drugacijim pristupom.....

Comment

• TRISHA
                  CBC Senator XXL
                  • 19.06.2007
                  • 443
                  • Zemun

@Stratos
                  hvala na pomoci i sugestijama, objasnjenju

@Gavra
                  ti ovde izgleda samo prozivas sta ko zna a sta ne zna

ovde sam postavio jednostavno pitanje a samo se jedan covek nasao da pomogne i dao objasnjenje i predlog, dok je drugi (ti) poceo da proziva kako neko nesto zna ili ne zna auz to si i kao neki moderator. pre su ovde ljudi kao ti prvi davali pomoc i objasnjenja a nisu pisali ovakve postove.
                  mislim da sam u prvom postu naveo sta je u redu a na sta sumnjamo da nije u redu i zasto imamo dilemu oko nekih stvari.
                  a sto se tice osciloskopa molim te javi mi se na pp pa cemo zajedno da odemo kod ljudi da ti pokazu kako su ga povezivali a ti proceni zanju li da rede ili ne. toliko o tome i tvom javljanju na ovoj temi.
                  a sto se tice onog refresh izgleda da ni sam ne znas o cemu pricam... i tvoj komentar je glup

jos jednom hvala Stratosu na trudu i utrosenom vremenu na mojoj temi.

sto se tice samog problema
                  posto sa samog senzora nije bilo nikakvog signala (pokusali sve moguce TIS, A. Data i ostalo) resio sam da skupim mu...a i da potrosim jos 7000din na treci senzor, i gle cuda sve sad radi ok.
                  prvi senzor - radio dva dana i crko
                  drugi original GM nije uopste bio ispravan i radio (to nas je i zbunilo i nismo razmisljali u pravcu senzora)

hvala

Comment

• Gavra
                    CBC Senator XXL
                    • 06.03.2008
                    • 2031
                    • Beograd

pre su ovde ljudi kao ti prvi davali pomoc i objasnjenja a nisu pisali ovakve postove.
                    Od kako je pocelo da se javlja 90% priucenih domara koji bi da popravljaju kola tako je nestalo one pomoci coveku u nevolji iz prostog razloga. Nema vise nekoga u nevolji sem "majstora" koji pokusavaju da se spasu od neznanja online .

fora je sto sa senzora sada nema ocitavanja, na osciloskopu je bila samo linija. napominjem senzor dobija napajanje i minus ali on sam ne salje nista!
                    Senzor bregaste na njemu NIJE HALL i NEMA napanje i minus.........

PS:

Otkazace i taj sto ste stavili... ne treba biti majstor pa shvatiti da zbog necega otkazuju a ne da imate 3 GM neispravna

Comment

Working...
                    X