čudan ECU problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • green mamba
    CBC Početnik
    • 12.11.2008
    • 8
    • beograd

čudan ECU problem

evo da pokušam da iznesem moj problem....naime radi se o vektri B iz 2001. god. 1.8 . 16 ventila 92 kw. automatik mjenjač.
    elem...odnedavno mi pravi probleme...evo kako je to išlo...javila se greška klapne od gasa....majstor je to ustanovio i predložio da se mijenja klapna...nađem polovnu...ista stvar se desi...opet greška....nađem drugu...opet isto....kaže majstor...računar ECU...u redu pomislimo da je to...naručim preko neta iz engleske polovan ali sa istim brojem na sebi i drugim oznakama...dođe to nakon nekoliko dana...probamo....ista stvar se ponovi....(plaćen 220 evra)...pokušamo da ubacimo softver iz mog starog ECU...čisto da vidimo da nije do toga....NE.... neće čak ni da upali...
    posle toga odem u ovlašteni servis...kažem u čemu je stvar....auto se može voziti...ide skoro normalno....sve objasnim....kažu oni će reprogramirati ECU direktno sa linka iz njemačke...pošto se radi sigurno o računaru sa podešavanjima za manualni mjenjač...kažu ležerno dođi za pola sata. ...ja se prošećem...vratim se...motor radi naj gore što sam čuo u životu...neujednačeno i uopšte se ne odaziva na papučicu gasa....ja kažem šta je sad ovo....slegoše ramenima...mi neznamo....ja kažem da mi vrate auto u peđašnje...pokvareno stanje....kažu nemamo podatke stare iz ECU....to se automatski briše....šta sad pitam...neznamo....ja im kažem ovdje na USB kod mene imate podatke o oba softvera....ubacite to i da bježim....dok niste napravili od auta komad željeza....u čudu to onda urade...sve se čudeći kako ima neko ko je sačuvao podatke o softveru....čista sreća....UZMEM AUTO....ALI OSTAJE PITANJE....dobri ljudi ...šta da uradim da ta klapna prestane da bude problem...jer se osjećam pomalo nesigurno poći na iole duži put....hvala svima na sugestijama...nadam se da vi nećete imati ni sličan problem u budućnosti
  • Gavra
    CBC Senator XXL
    • 06.03.2008
    • 2031
    • Beograd

Odg: čudan ECU problem

Ovlasceni servis nema alat niti moze da vrati bilo koju mapu sa USB-a. Oni mogu da ucitaju drugu mapu iz baze ili sa servera.....

Problem nije nasao ni prvi majstor a po opisu radova nisam siguran da si bio u ovlascenom servisu koji je za to ovlascen od strane GM vec da si bio u specijalizovanom servisu za OPEL.......postoji razlika.

Jedino ispravno je vratiti stari racunar ,staru klapnu i naci problem......posle ovakvih intervencija to je najbrze i najsigurnije......
    Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• green mamba
      CBC Početnik
      • 12.11.2008
      • 8
      • beograd

stari kompjuter je nažalost fizički oštećen...barem mislim...pošto je nasilno otvoren...beznadežno sam financiski upao u g...na....ne znam šta da činim konkretno...molim za dobru ideju

Comment

• chobo13
        CBC Senator XXL
        • 01.05.2009
        • 1274
        • pozega,srbija
        • AUDI,VW

spremi jos nekog kesa,ionako si vec u dubiozi i pravac kod majstor gavra.

Comment

• green mamba
          CBC Početnik
          • 12.11.2008
          • 8
          • beograd

Originally posted by chobo13 View Post
          spremi jos nekog kesa,ionako si vec u dubiozi i pravac kod majstor gavra.
          tako je naj bolje, valjda će da ima vremena

Comment

• Gavra
            CBC Senator XXL
            • 06.03.2008
            • 2031
            • Beograd

prvo poseti tog sto je nasilno otvorio ECU.......nek ga zaleci i potrudi se da imas barem jedan koji neko nije probao da popravi.....elektronika se popravlja samo jednom ili kupujes drugu .....
            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

Working...
            X