lada niva 21214 tesko pali se lampa od kompjutera

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • VAZ 21214
    CBC Član
    • 25.06.2010
    • 50
    • Crna Gora
    • Lada Niva

lada niva 21214 tesko pali se lampa od kompjutera

Lada Niva 21214,2010 godiste...da obrazlozim problem...
    kad jutarnjeg paljenja(pri pozitivnoj temperaturi)ona upali posle 3-4 sekunde verglanja ali obrtaji ne idu odma na 1500 kao prije vec jedva dođe na 500 pa se polako penja do 1500 obrtaja a uz to ponekad i trokira 2-3 sekunda a onda pocne normalno ...a tokom rada pod sauhom prvih 10-tak sekundi radi lijepo a onda pocne da radi isprkidano pa ona zuta lampica od kompjutera pocne bljeskati par sekund i prekine..kada se sauh potpuno spusti auto normalno radi ali kada se zagrije do paljenja ventilatora nekoliko sekundi posle toga upali se ista lampica od kompjutera koju sam prije pomenuo ali sada stalno gori a ako auto i danje radi ona posle ponovnog paljenja ventilatora pocne bljeskati a auto ponekad pocne da trokira , a kad ga ugasim i ponovo upalim normalno radi (ali zuta lampica i dalje gori ) sve do ponovnog paljenja ventilatora kada pocne bljeskati ili trokirati...
    Isao sam u servis prije par dana i tamo su mi rekli da izbaca gresku loseg sagorijevanja i protok mase vazduha ...oni su promjenili svecice i filtere ...i obrisali te greske ..od tada je proslo par dana i evo sad opet isto
    pa me zanima sta to moze bit?
    unaprijed zahvaljujem...
    Last edited by VAZ 21214; 17.02.2012, 14:32.
    Lada Niva 1.7i
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Odg: lada niva 21214 tesko pali se lampa od kompjutera

Prva sumnja, na osnovu napisanog, protokomer. Posle toga čišćenje dizni.

Comment

• jeronimo
      CBC Senator XXL
      • 27.10.2005
      • 390
      • beograd
      • ваз 21214-20

jos jedno pitanje, ima li auto ugradjen gasni uredjaj....i da slucajno neko ne tankuje auto za firmu na nekoj"divljoj "pumpi...
      prva, druga,kuplung,treća- ruski ti je menjač sila...

Comment

• kalimero1
        CBC Senator XXL
        • 01.11.2010
        • 318
        • zagreb
        • c5

na toj ladi možeš naštelat mjerač protoka samo skini dva šarafa koji ga drže i okreči ga u kučištu dok mu ne nađeš položaj u kojem najbolje radi i prima gas.

Comment

• VAZ 21214
          CBC Član
          • 25.06.2010
          • 50
          • Crna Gora
          • Lada Niva

ide na benzin gorivo sipam na EKO , Euro super 95 ...
          isao sam opet u servis i tamo mi ovaj put kaze da je prijavljena grska u kasnom paljenju na 3 cilindar ...a on je provjerio kablove i svjecice i sve je ok... navodno je cistio brizljgaljke(vjerovatno nije)ali nista konkretno nije uradijo jer je i dalje ostao problem
          kad ga ujutro palim kad je malo hladnije on upali iz prve(posle 2 sekunda verglanja)ali kada upali nece da skoce obrtaji odma na 1500 nego skoce na 500 pa se penje ka 1500 a kad je vise hladno onda se teze popne na 1500 obrtaja..ali ako je imalo zagrijan pali odlicno, i posle par sati kada se upali i kada je palim popodne kada je toplo(+20) i onda odlicno upali odma skoci na 1500...

ne znam sto mu je a ne znaju ni u servisu.Zbog cega moze imati kasno paljenje na treci cilindar?
          moze li biti do razvodnika paljenja ili do onih senzora na glavi,remenici...
          Lada Niva 1.7i

Comment

• glisalj
            CBC Član
            • 01.08.2008
            • 69
            • obrenovac

imali smo u firmi slican problem zamenjena duobombina i sve ok

Comment

• nina996
              CBC Senator XXL
              • 20.03.2009
              • 324
              • leskovac

Mozda i dizna zeza,treba oprati i proveriti
              Pirke

Comment

• jeronimo
                CBC Senator XXL
                • 27.10.2005
                • 390
                • beograd
                • ваз 21214-20

ona nema razvodnik paljenja(ima citac polozaja sa radilice i bregaste) ako je protok vazduha u motoru kako treba (mereno na leru i 3000 obrtaja) a period otvaranja dizni odgovarajuć trebalo bi promeniti davac polozaja bregaste ili proveriti njegov kontakt(obicno ga prijavi ali ajde mozda postoji i izuzetak) naravno pod uslovom da ostali parametri su u normali(temperatura motora,kablovi,ocistiti kuciste leptira i sam motoric ler gasa kao mali i veliki ibrlauf .takodje proveriti da nesto nije napuklo ili lose/labavo pritegnuto t.k.z.v." fals vazduh",itd...)...
                p.s. je li rekao "kasno"paljenje? ili nedostatak paljenja na 3 cilidru?"misfire"??? velika je razlika, za ovo zadnje su krivac obicno svecice, kablovi i na kraju modul-bobina zbog ona prva dva(neodgovarajuci stavljeni)
                sto se tice dizni auto je relativno mlad i ne bi trebalo da su zastopane. sipaj neki kvalitetan aditiv za ciscenje sistema za direktno ubrizgavanje na pun rezervoar(i promeni pumpu sipaj na mol, lukoil ili omv) i odvozaj malo ostrije bar pola rezervoara pa prati da li se stanje menja...
                Last edited by jeronimo; 25.03.2012, 14:46.

Comment

• VAZ 21214
                  CBC Član
                  • 25.06.2010
                  • 50
                  • Crna Gora
                  • Lada Niva

ovaj stručnjak iz servisa mi je rekao "kasno paljenje" ako on nije pogrijesio...sto se tice u**** to sam sam skidao i gledao prije par dana i sve je izuzetno cisto...takođe sam skidao i gledao svijecice one su takođe ciste kao nove...
                  interesantno je jos da kad mu dam malo gasa kod hladnog starta onda dobro upali i normalno radi pod sauhom...
                  sto se tice benzinske pumpe sipam na Eko jer mi je najblize al evo promjenjit cu,a aditiv sam mu sipao neki "REDEX"..mada mogu mu opet naki usut nije problem...
                  Lada Niva 1.7i

Comment

• jeronimo
                    CBC Senator XXL
                    • 27.10.2005
                    • 390
                    • beograd
                    • ваз 21214-20

mislim da je u pitanju RADEX.... mada nema veze, ne bi bilo lose da ako mozes skeniras ecu i postavis ovde broj greske(ili greski u mnozini)(svaka greska ima svoj cetvorocifreni identifikacioni broj,pored teksualnog opisa koji je podlozan netacnim interpretacijama, recimo:" kod P0336" odnosi se na davac(senzor)polozaja radilice kada je signal van dopustenog opsega a P0340 do P0343 se odnose na bregastu... ) a i da proveris koji tip softvera ti je u vozilu, npr. bosch7.0(ovaj nije, to su euro 3 i 4 motori ali dao sam primer)
                    sve vuce na senzor bregaste ali....kazem ,njega dijagnostika obicno prijavi .

Comment

Working...
                    X