Motor promenio zvuk!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kupoholicarka77
    CBC Početnik
    • 30.12.2011
    • 4
    • Beograd

Motor promenio zvuk!?

Pozdrav svima i jedno pitanje, imam pro ceed 2009 god 1.6 benzin
    Kupljen nov, presao 58000.

Do pre mesec dana upaljen ili ugasen svejedno kada se sedi unutra i prozori zatvoreni nista se zivo ne cuje, medjutim u nazad 1 mesec kada ga upalim cuje se ne tiho nego prilicno bas prilicno pa me zanima sta to moze da bude?

Bila u ovlastenom servisu kazu kacili na komp dijagnostika kaze da je sve uredu!

Da li neko mozda ima ideju sta bi moglo da bude jer se bas cuje u leru. Nije kao dizel ali skoro?!
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Odg: Motor promenio zvuk!?

Ako ne prijavljuje grešku i u servisu kažu da dijagnostika to potvrđuje, trebalo bi, da je u redu. Tvoj opis je neprecizan, a pomoglo bi, da napišeš, kako se čuje rad motora, nakon 15 minutnog rada. Da li se to čuje, bez dodavanja gasa, ili nakon pritiska na papučicu gasa? Moguće je, da se to dešava zbog hladnog vremena i motora, da kompjuter davi motor, jer dobija podatke od raznih senzora i EGR, dok rashladna tečnost ne dostigne +20*C. Slično sam imao sa aveom, nakon pregorevanja zaptivke EGR. Nije prijavljivao grešku, a teško je palio i prihvatao gas.
    Često je uzrok loš kvalitet goriva.

Comment

• expendable
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2009
      • 3662
      • Bor

Gosn Franjo ... sve je kako kažete (a ovo mi se već dešavalo par puta).
      Nemam šta da dodam osim da naglasim:
      Treba videti (čuti) kako radi motor na radnoj temperaturi (na leru) i ima li razlike!

A ti "majstori" iz ovlašćenog, ako se samo u konfjutor uzdaju, ništa od njih.
      Po zvuku se može bar usmeriti pažnja na neke stvari ali treba biti na licu mesta, ne može se objasniti.
      Mogli su neke stvari bar da pregledaju (premere) ... važno da im je sat nečije 2-3 dnevnice, no tako je to kod nas.
      Verovatno je neka sitnica (ili par njih) pa ih "dijagnostika" ne prepoznaje.
      Ne bih nagađao iako imam par ideja.
      Za početak je Franjin predlog (predlozi) dobar za razmatranje.
      Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Doduše, nešto mi se čini da će (redovni) servis na 60.000km da reši stvari.
        Em se menja ulje, a možda se na toliko menjaju i svećice (pa malo jedno malo drugo, pa malko bolje gorivo posle poskupljenja ...).

I još jednom da ponovim (mada je auto u garanciji pa vajde nema od saveta):
        ako majstor (mehaničar, električar) prvo što radi, priključi comp i dijagnostiku, onda je priučen i zna da menja samo cele (što veće sklopove). Sačuvaj me bože takvih ali na žalost većina (čak) zvaničnih servisa su (baš) takvi.
        "Dijagnostika" ne kaže ništa, pa ne mora da se petljaju i gube vreme (rade) za Џ (u garantnom roku).

Nadam se da će sve biti O.K. Inače, auto je "funkcionalan" pa Vam ni A-bomba ne može pomoći da ovlašćene naterate da vam auto naprave kako treba. jbg duga garancija ima dobrih ali i loših strana.
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Gavra
          CBC Senator XXL
          • 06.03.2008
          • 2031
          • Beograd

Originally posted by expendable View Post
          ako majstor (mehaničar, električar) prvo što radi, priključi comp i dijagnostiku, onda je priučen i zna da menja samo cele (što veće sklopove). Sačuvaj me bože takvih ali na žalost većina (čak) zvaničnih servisa su (baš) takvi.
          Majstor koji tako prilazi poslu ,prilazi poslu po radnom nalogu i normativu koji je propisao proizvodjac tog automobila. Proizvodjac ,serviser i kooperant koji proizvode delove imaju samo jednu zelju a to je vas novac.

Izabrali ste mozda pogresnu marku ..ali globalizacija je ucinila svoje......nema vise popravki vec zamena.........sto novije to skuplje....kako i treba da bude.....
          Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Baš tako.
            No osvrnuo sam se na "viteška" vremena kada je majstor otklanjao nedostatak a ne menjao module (pa redom, što više to bolje), ili ignorisao očigledne probleme po principu kad kompjuter kaže on ne laže (a on kaže šta mu je napisano, bez griže savesti). Divota. Sve po proceduri.
            Za Tesla automobile bi već begao od onog koji PRVO ne prikopča comp.
            No, struja na struju, para na paru, uš na fukaru (beda na narod) ...

P.S.
            Nema tu mnogo filosofije, staviš na papir: cena automobila = cena pri kupovini, plus svi servisi na 120k km (dotle neće ništa da crkne, uz malo sreće, a ako crkne garancija ionako neće pokriti, po Marfijevim zakonima). Nije Kia ni bolja ni gora od drugih, samo je malo bolje prikrila cenu (kao i matični Hyundai). Možda iziđe i više ... kako kome.
            Iskreno, mnogi se dobrovoljno odriču garancije (i kod modela sa 2 ili 3 godine iste), najčešće zbog TNG instalacije.
            Procenat uopšte nije zanemarljiv (verovatno i svih 20%).
            To vam niko ne može zabraniti (raskid ugovora o garanciji, jednostran sa svim dobrim i lošim stranama toga).
            Uostalom ni Porsche nije naivan kada daje povoljne* uslove (kredita) za Golf (čak i 4 godine garancije umesto standardne dve, sve za kupca).

*Kredit i povoljno se isključuju ali u nedostatku plastičnijeg objašnjenja neka ostane
            Last edited by expendable; 07.03.2012, 22:35.

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Originally posted by Kupoholicarka77 View Post
              Bila u ovlastenom servisu kazu kacili na komp dijagnostika kaze da je sve uredu!
              !
              Cestitam ovlascenom servisu da su se upustili u igru, postavljam pitanje njihove kompetencije.

Iskreno, dijagnosticki kod za trazenje zvukova, prvi put cujem, mozda me vreme pregazilo!

edit: PS: evo pretrcah kroz data bazu od 60.000 kodova, za sigurno ne postoji

PS2: zvuk koji opisujes moze imati veze sa zamajcem ako auto ima zamajac dual mase, "plivajuci".
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

Working...
              X