prelazak sa obicnog kljuca na skakavac...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ledu
    CBC Početnik
    • 03.03.2009
    • 5
    • Beograd-Dobanovci

prelazak sa obicnog kljuca na skakavac...

pozdrav ljudi,interesuje me da li je neko ovo radio i kakva je procedura...
    znaci,imam obican kljuc,i kupio sam skakavac,i on radi sve normalno,otkljucava,zakljucava,pali auto,ali se odma ugasi...zasto?
    ako neko zna,ili je imao nekih dodirnih tacaka sa ovakvim problemom,zahvalan sam na odgovoru...ako nesto znaci u pitanju je audi a3 2002god...hvala jos jednom!
  • Ognjen
    CBC Senator XXL
    • 21.02.2008
    • 438
    • Novi Beograd
    • -

Odg: prelazak sa obicnog kljuca na skakavac...

Šta je sa "kodom" iz starog ključa, pretpostavljam da si njega prebacio u skakavac? Kod starijih modela vagen grupe, ključem bez koda upališ kola, ali samo na sekund ili dva.

Comment

• jevrem
      CBC Senator XXL
      • 04.11.2006
      • 948
      • Smederevska Palanka
      • A4 2.0TDI quattro

Obavezno moras prebaciti imobilajzer iz starog u kljuca u novi.
      Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
      Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• Delija
        CBC Senator XXL
        • 29.08.2005
        • 310
        • NS
        • plavi auto

Re: prelazak sa obicnog kljuca na skakavac...

Na Opelu se posle zamene baterije daljinac jednostavno "reprogramira" - sa okrenutim kljucem u bravi se drzi dugme za zakljucavanje par sekundi. Verovatno je i ovde nesto slicno.

Medjutim, kod ovakve intervencije moze da postoji jos jedan problem, a to je lokacija elektronike na kljucu koja radi u sprezi sa bravom/imobilajzerom.

Recimo, da bi kljuc za Hondu Civic (prebacena elektronika sa klasicnog Honda kljuca na genericki skakavac) radio neophodna je intervencija na stampanoj plocici - pomeranje dela elektronike blize vrhu kljuca, inace je predaleko od brave koja ne detektuje prisustvo kljuca.
        Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...

Comment

• Ledu
          CBC Početnik
          • 03.03.2009
          • 5
          • Beograd-Dobanovci

ognjen@ nisam druze nista prebacivao,samo sam narezao skakavac,a desava mi se bas to sto si napisao,upali se i radi sec i ugasi se...a otvarao sam stari kljuc,i unutra nema nista osim baterije za onu lampicu...a citao sam malo po netu,i vidim da bi u stvari trebao da prebacim transporder na ovaj skakavac,i onda ce raditi...a kako ja to da prebacim? hvala na odgovoru...

jevrem@ a jel znas druze kako ja to da prebacim? ili gde,i koliko je to otprilike ako znas? hvala na odgovoru...

delija@ znam,tako je meni bilo na astri,ali sad na ovom starom kljucu nemam daljinsko zakljucavanje...
          Last edited by Ledu; 05.05.2012, 14:52.

Comment

• Ognjen
            CBC Senator XXL
            • 21.02.2008
            • 438
            • Novi Beograd
            • -

Imaš u starom ključu transponder, negde je zaliven u plastiku. Probaj stari ključ da prineseš bravi, i istovremeno upali auto sa novim ključem. Ako sve bude radilo kako treba to je to. E sada kako to sve prebaciti stvarno ne znam.

Comment

• Ledu
              CBC Početnik
              • 03.03.2009
              • 5
              • Beograd-Dobanovci

heh,uradio sam ja to,i auto pali,i radi normalno...a ta tackica crna,plasticna(to je valjda taj transporder),je zalivena kao u kljucu...jbg, jedino da to odsecem,i da ubacim u skakavac,ali necu tu ciganiju da radim...a razmisljao sam i da ugasim imobilajzer,preko dijagnostike,onda bi trebalo da radi,jel tako?

Comment

• Ledu
                CBC Početnik
                • 03.03.2009
                • 5
                • Beograd-Dobanovci

samo da obavestim ljude koji ne znaju,transponder nije ono crno sto se vidi na kljucu... inace,namestio sam,sljaka skakavac!

Comment

• Ognjen
                  CBC Senator XXL
                  • 21.02.2008
                  • 438
                  • Novi Beograd
                  • -

podeli sa drugima gde se nalazi transponder, značiće nekom.
                  Odlično što si namestio, lepši i praktičniji je skakavac

Comment

• Ledu
                    CBC Početnik
                    • 03.03.2009
                    • 5
                    • Beograd-Dobanovci

kada se otvori kljuc,tj, rasklopi plastika,ima unutra kao osigurac,stakleni jedan deo,bas mali,e to je transponder....e sad koliko i da li sam nekome pomogao jbm li ga...
                    i samo da kazem da se tesko vadi,i ako neko bude vadio,nek pazljivo radi,hoce da pukne...

Comment

• Laynee
                      CBC Početnik
                      • 31.08.2012
                      • 1
                      • Beograd

Ljudi imam jedno pitanje : hocu da prepakujem kljuc u kuciste koje ima oblik skakavac. imam drugara koji radi auto ekektroniku vec 10 godina, i radio je to nebrojeno puta, nije to problem. E sad, moje pitanje je da li da jurim orginalno kuciste ili mogu da kupim kopiju ? Da li ce se na kopiji nekoj (koja je daleko jeftinija od orginala) brzo pokvariti onaj deo gde kljuc iskace, kao skakavac?

Comment

Working...
                      X