Yugo 1.1 efi problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikija
    CBC Početnik
    • 15.10.2009
    • 4
    • i tamo i ovde

Yugo 1.1 efi problem

POtrebna mi je pomoc savet sta da radim,

Situacija je sledeca vozim yuga 1.1i zastavin motor. Deilo mi se u posledje vreme
    3 puta da mi se ugasi kad stojim u mestu, na leru. Kad se to desi izgubi lampicu
    Check engine koja vise ne sija. Nakon toga otkacim klemu malo sacekam i posle radi ko sat.

Napominjem da mi se to jednom desilo pre godinu dana, kada sam i saznao za ovu foru sa klemom.
    Tada sam sve pretrazio sve je bilo ok i onda je pomoglo skidanje kleme. Nakon toga radio je sve normalno skoro
    godinu dana.

Sve normalno radi i ide lepo, ne trosi mnogo, samo taj problem, molim za pomoc?
  • YUgisa
    CBC Senator XXL
    • 05.06.2008
    • 793
    • Subotica
    • Yugo 1.1 EFI

Odg: Yugo 1.1 efi problem

Lampica treba da svetli samo dok palis motor i posle kroz 2-3s se gasi. Ako svetli i dalje dok motor radi to znaci da dobija podatak da postoji greska u sistemu ubrizgavanja i treba iscitati gresku... Skidanje kleme dovodi do brisanja greske i zato motor radi ispravno dok ponovo ne dodje u situaciju kad se greska ponovi...
    Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Problem sa kablovima,bobinom,neodgovarajucim svecicama,eventualno ako ima ksenone.Verovatno se problem javlja samo ako se vozi po kisi ili velikoj vlaznosti vazduha.A lampica sija sto ti nesto drugo nije u redu.
      Pogledaj prvo podnozja osiguraca i releja,umeju da oksidiraju i mozda prave slicne probleme
      Last edited by TECA; 27.05.2012, 15:49.

Comment

• mikija
        CBC Početnik
        • 15.10.2009
        • 4
        • i tamo i ovde

Upravom mi se poslednja dva puta desilo po kisi i losem vremenu. pogledacu osigurace i releje da krenem od toga pa cemo videti...
        Inace problem je sto lampica ne sija pa nece da pali vec tek nakon reseta ponovo zasija i onda pali iz cuga. sija 2 -3 sekunde i gasi se i sve dalje ide lepo dok se ponovo ne desi isto.

Comment

• mikija
          CBC Početnik
          • 15.10.2009
          • 4
          • i tamo i ovde

Originally posted by YUgisa View Post
          Lampica treba da svetli samo dok palis motor i posle kroz 2-3s se gasi. Ako svetli i dalje dok motor radi to znaci da dobija podatak da postoji greska u sistemu ubrizgavanja i treba iscitati gresku... Skidanje kleme dovodi do brisanja greske i zato motor radi ispravno dok ponovo ne dodje u situaciju kad se greska ponovi...
          Problem je sto ne svetli i nece da pali vec po resetu skidajem kleme ponovo svetli normalno i po paljenju motora redovno se gasi i sve radi normalno dok ponovo ne stvori neki problem. Kakvo je stanje sa akumulatorom da li manja ili veci broj Ah moze da uzrokuje slicne probleme

Comment

• YUgisa
            CBC Senator XXL
            • 05.06.2008
            • 793
            • Subotica
            • Yugo 1.1 EFI

A jel svetli lampica stalno kad pocne da pravi probleme? Nece akumulator praviti probleme
            Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

Working...
            X