Peugeot 405 GL 1.4 - Koliko ulja staje u motor+filter

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • shime
    CBC Član
    • 22.05.2011
    • 79
    • Vlasotince
    • Peugeot 405

Peugeot 405 GL 1.4 - Koliko ulja staje u motor+filter

Skoro sam kupio automobil iz naslova i danas prvi put menjam ulje i filter pa mi je malo cudno da u motoru staje svega 2.5 litra ulja sa filterom. Nije neki problem ali me onako zanima dali je to u redu ili merac iz nekog razloga ne meri tacno.
    P.S. Ovu kolicinu ulja sam svojevremeno dolivao u Golfu 2 diesel
    Unapred hvala na odgovorima
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Odg: Peugeot 405 GL 1.4 - Koliko ulja staje u motor+filter

3,5 l sa filterom .
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• shime
      CBC Član
      • 22.05.2011
      • 79
      • Vlasotince
      • Peugeot 405

Hvala Comi na odgovoru, i meni je danas bilo sumljivo kad sipah 2.5 l a na meracu bas na sredini izmedju min. i max. a merac bas i ne izgleda kao originalni jer umesto one plastike na vrhu ima nesto improvizovano tako da cu sutra doliti jos 1 l

Comment

• comi 1342
        Moderator
        • 28.09.2005
        • 1126
        • NS
        • Giulietta ,PUG 106,

Ako već nije kasno, nemoj to raditi. 3,5 litara je kada sipaju u potpuno prazan motor, u fabrici ili kada je rasklapan, u praksi retko izađe svo ulje, ne izvadi se toliko, zavisi od konstrukcije motora. A ne smeš imati puno preko crte, zato nabavi šipku za merenje kakva treba. Kad neko hoće da sam menja ulje, pođem od toga da se bar toliko razume, da se ne može sve izvaditi, a podaci se daju za bukvalno prazan motor.
        "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
        "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• shime
          CBC Član
          • 22.05.2011
          • 79
          • Vlasotince
          • Peugeot 405

Nije kasno (nisam jos dolio) a znam da netreba da bude na max tj. previse ulja. Posto prvi put menjam ulje u ovom automobilu nisam znao koliko staje pa bi mi je merac bio pokazatelj ali mi se ucini premalo ulja u motoru pa zato i postavi ovo pitanje. Danas je auto stajao nevozen pa cu kasnije izmeriti i ako je bas na sredini dolicu da malo predje sredinu i to bi bilo to?
          Hvala jos jednom na odgovoru

P.S. Potrudicu se da nadjem i drugi (originalni) merac.

Comment

Working...
          X