renault laguna 1.6 16 v problem sa paljenjem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Service manuals. Laguna repair manuals (eng.).
    Last edited by Franjo; 16.12.2012, 14:39.

Comment

• dejan1000
      CBC Član
      • 12.12.2012
      • 15
      • zrenjanin

ok to cu prvo sutra da proverim kod nekog majstora-taj regilator pritiska goriva jel mpze da se popravi ili ocisti? ili mora da se zameni? ako neko zna posto je neka napise ili bar otprilike

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Sta ce ti majstor,u radu skini vakumsko crevo sa njega i vidi da li sa tog mesta kaplje benzin,ako kaplje ne valja,a cena...25-30e

Comment

• dejan1000
          CBC Član
          • 12.12.2012
          • 15
          • zrenjanin

evo danas sam stavio nov senzor radilice kao sto su me neki savetovali pa cu da vidim dali pomaze nadam se da je to to a ako nije onda cu da vidim taj regulator goriva. gremlini u kolima-dali ima nesto lepse?

Comment

• dejan1000
            CBC Član
            • 12.12.2012
            • 15
            • zrenjanin

Originally posted by TECA View Post
            Sta ce ti majstor,u radu skini vakumsko crevo sa njega i vidi da li sa tog mesta kaplje benzin,ako kaplje ne valja,a cena...25-30e
            nisam ti ja bas previse pametan za te stvari videcu sa ovim senzorom radilice kako se ponasa a ako ne moram opet kod majstora a i neznam gde je regulator goriva i to vakumsko crevo (u radnji kad sam pitao posto je regulator rece mi covek da on nema regulator pa sad nisam pametan uopste-probacu sutra u nekoj drugoj)

Comment

• slavko_bgd
              CBC Senator XXL
              • 24.03.2009
              • 771
              • Batajnica
              • Stilo 1.6 16V MW

Regulator pritiska benzina kod L2 je u rezervoaru a benzinski rejl nema prelivni vod. Ni vakuum crevo. Ne treba mu.
              I na sreću druže nemaš gremline u autu al na nesreću nemaš ni majstore da ti valjano reše problem. Jesi probao kod Vlajkova da odeš?
              Oni su doduše specijalizovani za PSA ali možda rade i tog Francuza...
              Last edited by slavko_bgd; 19.12.2012, 14:39.
              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• dejan1000
                CBC Član
                • 12.12.2012
                • 15
                • zrenjanin

nisam druze neznam gde se nalazi-aj napisi ako moze? a majstori su ovde ludilo-jedan mi rece da mora da izvadi motor i menjac? (jel on normalan?)

Comment

• dejan1000
                  CBC Član
                  • 12.12.2012
                  • 15
                  • zrenjanin

nisam imao srece sa senzorom radilice-nije to u pitanju. jedina dobra stvar je u tome sto nisam morao da platim nego sam vratio deo jer sam dobio na probu 2 dana idemo dalje sad da probam regulator goriva samo neznam kako cu to i gde posto su ovde majstori talibani i ko ce to da mi zameni ako neko ima neku dobru ideju nek pise svaki savet je dobrodosao

Comment

• slavko_bgd
                    CBC Senator XXL
                    • 24.03.2009
                    • 771
                    • Batajnica
                    • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by dejan1000 View Post
                    nisam druze neznam gde se nalazi-aj napisi ako moze? a majstori su ovde ludilo-jedan mi rece da mora da izvadi motor i menjac? (jel on normalan?)
                    Imaš pp. Citat ne bih komentarisao...
                    Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• dejan1000
                      CBC Član
                      • 12.12.2012
                      • 15
                      • zrenjanin

citac kartice popravljen-isto sranje samo sad nemoram da drzim dugme nego sam odradi posao ali opet nepali kako treba neznam vise sta jos samo taj regulator goriva je ostao da ga promenim ali sad nemogu jedino za par dana a ako nije to onda stvarno neznam sta da radiim i gde da idem

Comment

• Franjo
                        Banovan
                        • 14.08.2009
                        • 2831
                        • Inđija - Beograd
                        • Renault megan II res

Pošto dijagnostika ne pokazuje nikakvu grešku, proveriti pritisak na hladnom startu i polu-zagrejanom motoru, kad se problem javlja.

Pritisak, mora da je konstantan 3.5 bara (plus-minus 0.6).

Evo shematskog prikaza napajanja gorivom i merenju pritiska:

Pošto se, nakon palenja, oseća gorivo - moguće je, da dizne ne zatvaraju nakon gašenja motora i dolazi do slevanja iz rejla u usis?!

TECA će objasniti, da li je to moguće?

Comment

• TECA
                          CBC Senator XXL
                          • 14.10.2007
                          • 2355
                          • Oz

Moguce je Franjo,ali nema sta objasnjavati,problem je takve prirode da vlasnik nista vise ne moze preduzeti sam.

Comment

• Franjo
                            Banovan
                            • 14.08.2009
                            • 2831
                            • Inđija - Beograd
                            • Renault megan II res

Slažem se, ali me stalno kopka:

Originally posted by TECA View Post
                            Proveri kanister za benzinska isparenja,desava se(jedan u milion) da bude pun benzina pa naliva u usis,ali nikad se ne zna
                            Možda nije toliko retko, ili je baš on taj jedan u milion?

Jer, u problemima i otežanom startu, kad dijagnostika ne pokazuje ništa, već se radi na osnovu zapažanja korisnika, stoji:

Disconnect the pipe connecting the canister-bleed solenoid valve to the inlet manifold.
                            Plug the pipe to prevent an air leak.
                            If there is no other effect, the canister bleed is faulty.

Znači, upravo to, što si predložio! Gde mu se nalazi taj ventil, pa da se merenjem otpora (oko 36 ohma), proveri ispravnost?
                            Last edited by Franjo; 22.12.2012, 11:12.

Comment

• gorky
                              CBC Senator XXL
                              • 08.06.2007
                              • 860
                              • Vojvodina,Kikinda

ako dizne "kaplju" obicno se javljaju sporadicne detonacije prilikom starta vruceg motora,mada nije pravilo...ja sam skoro imao slican slucaj,auto se isto tako blesavo ponasao,bio je prezubljen,vrlo malo je usisna bregasta bila pomerena...ali eto dovoljno da pravi gluposti

Comment

• dejan1000
                                CBC Član
                                • 12.12.2012
                                • 15
                                • zrenjanin

evo vec dva dana isto bez poboljsanja-pokazao je na dijagnostici da neradi lambda sonda-ne prva nego neka druga (neznam sad da objasnim) pa je nakon nekog vremena proradila prilikom turiranja motora-mozda je to? u svakom slucaju sutra opet idem u ns pa ce majstor da pogleda i taj kanister za benzinska isparenja -nadam se da cu naci ovih dana problem jer jako pocinje da me nervira

Comment

Working...
                                X