Auto secka (trza) kad pustim gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • killik
    CBC Veteran
    • 08.04.2010
    • 134
    • Kosovska mitrovica

Auto secka (trza) kad pustim gas

Kada idem po ravnom i kada pustim pedalu gasa auto pocne da secka-trza...Da napomenem kada skinem dzek sa step motora to se ne desava, usporava normalno bez tih simptoma? Inace auto pali dobro, vuce dobro...
    Auto ide na plin (na benzin ne radi), audi 80 1.8 66kw

Dobro bi mi dosla pomoc!!!
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Prvo proveri ugao predpaljenja,da bude po fabrickom
    A izmedju ostalog,kada to proveris,napisi da li je to Kglava,monopoint ili nesto trece

Comment

• killik
      CBC Veteran
      • 08.04.2010
      • 134
      • Kosovska mitrovica

Monopint je...
      Po fabrickom nije sigurno, jer ga je majstor stelbao pre 2-3 god...
      Jel mislis da je problem oko podesavanja paljenja!?

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Ako je od onda prisutan problem onda jeste do paljenja....ali da se neko nije igrao u medjuvremenu i stelbanja sa davacem polozaja leptira gasa-zaokretanjem one romboidne plocice nasuprot motorica ler gasa ?

Comment

• killik
          CBC Veteran
          • 08.04.2010
          • 134
          • Kosovska mitrovica

E bas tako , jednom majstor cackao nesto oko leptira gasa, odvio po malo one srafove i pomerao onu plocicu...ako se dobro razumemo ispod te plocice ima jedan dzek!?

Comment

• TECA
            CBC Senator XXL
            • 14.10.2007
            • 2355
            • Oz

Razumemo se....vracanje u ispravno stanje zahteva koriscenje dijagnostickog skenera,zakljuca se njim paljeneje,pa ga onda stelbas sa stroboskopom na 6 stepeni.Potenciometar,davac polozaja leptira slicno,gledas u skener i podesavas.
            Ali avaj,pitanje da li imas koga vicnog tome.
            Obelezi polozaj razvodnika i vrati za 5milimetara na kasnije(obicno plinadzije za toliko otprilike gurnu na ranije).Pokusaj.posle pomeranjem senzora leptira da dobijes manji ler gas(ali pod uslovom da bude stabilan).Onda stroboskop u ruke pa proveri koliko je predpaljenje i ako je bilzu 6,podesi na tacno.Ako to da neki rezultat,onda iz vise pokusaja,pomeraj po pola milimetra senzor ne bi li imao sto stabilniji ler,bez tog seckanja u voznji.Jbg,zakomplikovao sam ,ali ne umem bolje

Comment

• killik
              CBC Veteran
              • 08.04.2010
              • 134
              • Kosovska mitrovica

Sto se tice tog skenera i podesavanja pomocu njega, ovde od toga nema `leba, ovde majstori vise rade na uvo

A probacu ovo sto si mi napisao, da sredim paljenje i leptir gasa da podesim, pa ce valjda biti bolje...

Druze hvala, puno si mi pomogao.

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Nema na cemu....ne zaboravi da sve prvo obelezis i ako krene po zlu,vratis u prvobitno stanje,srecno.

Comment

• killik
                  CBC Veteran
                  • 08.04.2010
                  • 134
                  • Kosovska mitrovica

Dakle, probao sam sa podesavanjem paljenja i podesavanjem leptira gasa da otklonim nekako trzanje koje se javlja kada pustim gas, i nista nisam uspeo da uradim

Trzanje je i dalje prisutno, ali me sada muci nesto drugo! Kada sam izvadio i vratio dzek sa karburatora koji kontrolise leptir gasa desio se problem...Sada kada upalim auto ne podize sauh, i dok je auto upaljen ja izvadim i vratim dzek onda proradi, ali cim se auto ugasi pa ga ponovo startujem opet ne podize sauh! Sta moze biti problem, ako neko zna!?

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Skini klemnu - (minus) na 90 sek., vrati i probaj.

Comment

• killik
                      CBC Veteran
                      • 08.04.2010
                      • 134
                      • Kosovska mitrovica

Probao sam i to, skinem klemu i vratim, upalim auto i radi sauh, ali kada ugasim auto pa ponovo startujem motor sauh ne radi...

Comment

Working...
                      X