Logan 1.6 8v izgubio snagu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Logan 1.6 8v izgubio snagu

U pitanju je Logan 1.6 8v 64 kW (87 KS), motor K7M 710. Menjac JH3. Ugradjen TNG pre ~100.000 km. Presao 155.000, ne trosi ulje. Prosecna potrosnja 8,5 litara TNG.

Redovni servisi radjeni na 10.000 km, ulje Elf 5W40, ventili stelovani na 150.000 km.

Problem je sto su ubrzanja ocajna (0-100 oko 13 s , a maksimalna brzina je sa nekadasnjih 175 km/h postepeno opala na jedva 165 km/h po brzinomeru (sto je po GPS jos nekih 10 km manje).

Stanje je isto i na benzin i na TNG. Chek engine ne pali.

Subjektivno i objektivno performanse su ispod motora 1.4 8v (75 KS), a ni blizu onome sto treba da ponudi auto od 90 KS. Do 100 km/h imam utisak da cak i kocka dizlo bolje povlaci (0-100 oko 15 s ). Takodje mi se cini da bolje ide dok je hladan i pod saugom.

Nekom bluetooth prirucnom dijagnostikom su gledani parametri, i poredjeni sa koleginim K7M. Temperaturu dobro ocitava, ali me buni sto u leru TPS pokazuje 18,4% a pri punom gasu samo 89,4% (slicno je i kod njega).

Molim za predlog na sta da obratim paznju, odnosno sta mogu da pregledam u kucnim uslovima, ili predlog gde da ga vozim da ga dovedu u red.
  • TECA
    CBC Senator XXL
    • 14.10.2007
    • 2355
    • Oz

Proveriti kompresiju,po mogucstvu uraditi test propustanja cilindara,proveriti protocnost auspuha,
    ili,ocitati ili izmeriti vakum usisne grane na leru kao i rezultate sa analizatora izduvnih gasova.
    Lici mi da je motor poceo da popusta sa kompresijom.

Comment

• Keketarac
      CBC Senator XXL
      • 01.09.2007
      • 588
      • Novi Sad
      • Seat Ibiza 1.2 TSI

Kako se meri protocnost auspuha? Za ovo ostalo mi je jasno-moram u neki servis.

Comment

• TECA
        CBC Senator XXL
        • 14.10.2007
        • 2355
        • Oz

Manometrom,zabusis navoj fi 5 ispred kata i zavijes uvodnicu od plina....na punom gasu ne bi trebao biti veci od 0.3bara...posle u tu rupu srafic peticu, pa imas i za kasnije.

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Hvala...Sutra idem do druga koji ima tehnicki da vidim za gasove i posle do auspuh servisa da vidim da li rade takve stvari.

Comment

• Keketarac
            CBC Senator XXL
            • 01.09.2007
            • 588
            • Novi Sad
            • Seat Ibiza 1.2 TSI

Izmereni izduvni gasovi (na benzinu) i vrednosti CO, CO2 i NO su ispod fabricki propisanih vrednosti. To je OK.

Merena protocnost auspuha, pritisak je 0,2 bara i probali smo sa delimicnim secenjem cevi pre katalizatora-nema promene.

Popodne idem kod mehanicara da vidim za ostalo.

Bio kod mehanicara. Pregledao auto, kacio na CLIP, nesto je tamo podesavao.

Posle smo otisli izvan naselja i dohvatio je 180 na benzin.
            Last edited by Keketarac; 16.02.2013, 17:05.

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Pa sta mu je bilo?
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• TECA
                CBC Senator XXL
                • 14.10.2007
                • 2355
                • Oz

Dok je majstor pregledao motor,nesto je uradio a da musterija nije zapazila sta,posle se igrao malo sa CLIPom i eto ide bolje nego kad je bio nov

Comment

Working...
                X