problem sa zutom lampicom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MAXX
    CBC Član
    • 14.05.2005
    • 18
    • PANCEVO

problem sa zutom lampicom

imam vectru A 2.0i 16v ecotec motor i problem sa zutom lampicom na instrument tabli

zuta lampica u poslednje vreme stalno svetli,odmah se pali nakon palenja auta i tako svetli dok se auto ne ugasi

auto sam vozio u servis na kompjutersku dijagnostiku,i doslo se do zakljucka da lampica svetli zbog senzora bregaste radilice..izvadjen je stari senzor,stavljen nov,lampica i dalje svetli i na instrumentu za dijagnostiku i dalje kao kvar je prijavljen ISTI senzor..stavljen je jos jedan senzor nov,lampica takodje svetli(?!?!?)...

majstori su zbunjeno sve to gledali i dosli do zakljucka da je problem ne u senzorima,vec u kompjuteru motora tzv ECU jedinici koji iz nekog razloga non stop prijavljuje nesto kao gresku sto ne bi trebalo

moje pitanje je da li neko zna neki servis(po mogucnosti DOBAR) u beogradu koji se bavi ovim kompjuterima motora(ECU)??....uopste,da li je popravka tih kompjutera moguca ili je tu jedino resenje samo kupovina novog kompjutera(koji verovatno kosta "milion" eura)?

i drugo,da li se moze nesto dodatno zeznuti ako se auto vozi sa tom upaljenom lampicom(ja sam primetio da tada imam blokadu na 4500 obrtaja,pa cak i nesto vecu potrosnju benzina)

hvala unapred
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

MIL

Lampica MIL (signalizacija kvara elektronike ubrizgavanja) pali se kada ECU konstatuje grešku i tada sam sebe stavlja u "limp" ili "go home" mod.
    Opiši nam ,molim te,da li je konstatovan senzor radilice ili bregaste..?
    "bregaste radilice" mi nije jasno...ili su oba...mada da je signal sa radilice ne bi ti palio UOPŠTE.
    Znači u pitanju je senzor faze na bregastoj.Od njega do kompjutera ili ECUa,postoje kablovi,koji mogu biti prekinuti pa zbog toga ECU ne vidi taj senzor. proveriti kablove do ECU,nije teško.
    Tvoj auto vozi "Siemens 56.5" ne kvare se ti računari tek tako...
    Najbolje bi bilo da nam kažeš broj greške koja je očitana.
    Pozdrav!
    BP

Comment

• MAXX
      CBC Član
      • 14.05.2005
      • 18
      • PANCEVO

Re: MIL

Originally posted by Dr Boca
      Lampica MIL (signalizacija kvara elektronike ubrizgavanja) pali se kada ECU konstatuje grešku i tada sam sebe stavlja u "limp" ili "go home" mod.
      Opiši nam ,molim te,da li je konstatovan senzor radilice ili bregaste..?
      "bregaste radilice" mi nije jasno...ili su oba...mada da je signal sa radilice ne bi ti palio UOPŠTE.
      Znači u pitanju je senzor faze na bregastoj.Od njega do kompjutera ili ECUa,postoje kablovi,koji mogu biti prekinuti pa zbog toga ECU ne vidi taj senzor. proveriti kablove do ECU,nije teško.
      Tvoj auto vozi "Siemens 56.5" ne kvare se ti računari tek tako...
      Najbolje bi bilo da nam kažeš broj greške koja je očitana.
      Pozdrav!
      BP
      hvala na odgovoru i da,zaista se nisam dobro izrazio

na dijagnostici je prijavljena kao greska i senzor bregaste i senzor radilice......kada su zamenjena oba,i dalje je kao greska bio senzor bregaste,dok je sa senzorom radilice bilo ok......nisam upamtio tacan broj kvara

ako nesto znaci,moj auto je 1995 god,i mislim da je u pitanju comp siemens 56,1

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Vectra

Tako je...i ja sam požurio.Tvoj auto "vozi" "Simtec 56.1" što ne menja puno stvar.
        Mišljenja sam da treba najpre proveriti žice od kritičnog senzora do ECU.
        Srećno!
        BP

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Pa zar nemoze da isprati redom proveri unimerom senzor pa onda i sam vod od ECU do senzora...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

Vectra

Može..ali polazimo sa stanovišta da je senzor POTPUNO NOV
            Pozdrav!
            BP