Volvo V40 2.0T problem sa gasenjem!!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Goxy78
    CBC Početnik
    • 26.03.2013
    • 6
    • Vranjska Banja
    • Volvo V40 2.0t

Volvo V40 2.0T problem sa gasenjem!!!!

Postovani,
    Imam Volvo V40 2.0T ,2001godina, 121kw ,kod motora je B4204T3,i moj problem je da mi se auto nekad gasi na leru i to prvo pocinje sa snaznim oscilacijama u radu sa 800rpm spusti do 200 pa podigne do 1200 i posle nekoliko ciklusa ili se smiri i radi kao da nista nije bilo ili se ugasi.kad se ugasi prijavi gresku na motoru P0335 Crankshaft position sensor A circuit.Stavio sam novi originalni senzor ali se desava opet isto.Pre neki dan sam zamenio i bobine jer su bile naprsle ali se isto dogadja,samo sto sad auto u voznji nema nikakvih seckanja kojih je ranije bilo sporadicno.Detaljno sam ocistio klapnu gasa i dva puta lerlauf ventil.Vozilo kada radi bez oscilacija ima perfektne vrednosti izduvnih gasova.Juce mi se desilo da je radio oko sat i po u mestu sa i bez turiranja i onda kad sam ukljucio maglenke poceo je da varira,odmah sam iskljucio ali je on nastavio po svome.Desava se i da kada pocne da varira ja energicno iskljucim kratka svetla(jer vozim po zakonu,pa sam nedavno i platio kaznu zbog tog eksperimenta)i na par sekundi se stanje normalizuje ali potom opet krene da varira i sa iskljucenim svetlima.I na kraju,otkrio sam da keda diskonektujem senzor radilice(CPS) auto radi normalno na leru i vozio sam ga tako dva meseca nikad mi se nije ugasio,jedini ali i veliki problem je prilikom startovanja(narocito hladnog) gde se javlja produzeno verglanje i ponekad ne upali iz prve vec moram da ponavljam postupak.Potrosnja goriva je po meni dobra jer na otvorenom trosi oko 8l benzina uz voznju do 160 km/h.HELP!!!!
  • milisavr
    CBC Početnik
    • 19.11.2015
    • 1
    • Beograd
    • Miki

Pozdrav Goxy... Vise od dve godine nakon tvoje igranke, i mene je moja muka naterala da se bavim ovom temom... Moji problemi bi se u najkracem opisali kao identicni ovome sto si izneo... Sad mi ostaje da te zamolim da mi kazes kako si resio problem...?
    Unapred zahvalan

Comment

Working...
    X