Daewoo Nexia 1.5gl-stinking problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • geiger
    CBC Član
    • 12.08.2005
    • 25

Daewoo Nexia 1.5gl-stinking problem

Problem je u sledecem...kada se auto zagreje i normalno vozi (jos i pre ako se malo drzi jace na gasu), prilikom npr. zaustavljanja ili stajanja na semaforu oseti se specifican miris i u kabini i napolju...koji najvise podseca na neke industrijske kiseline...znaci nije miris izduvnih gasova, niti miris sirovog benzina! Leti, kada su temperature vise, oseti se jace, ali sada i zimi, u kabini zna da bude bas stinky! Prvo sam mislio da je mozda to miris diskova kada se koci, ali i kada se ne koci jace, kada se stane oseti se! Mada, sada , u par zadnjih dana kada sam prelazio Most slobode i malo ga drzao na gasu jace (4000-4500), miris se osetio i u toku voznje, mada ne tim intenzitetom kao kada se stane!
    Sta bi moglo biti...ja ne znam...
  • Valent Vudriga
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 2778
    • USA

Alternator i baterija.

Comment

• geiger
      CBC Član
      • 12.08.2005
      • 25

thanx za brzinu, ali zaboravio sam da kazem da je danas proverena struja punjenja i da je sve ok! Akumulator je onaj skroz zatvoreni kod kog nema nikakvog pristupa osim one dve kleme = i -.

Comment

• Valent Vudriga
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 2778
        • USA

Dali je napon mjeren i pri visokoj brzini motora. Treba mjeriti u realnim uslovima upotrebe. Miris sumpora moze imati samo dva izvora.
        Baterija ili ispusna cijev.

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Da li miris podseca na pokvarena jaj*a? Ozbiljno pitam!

U nasem benzinu ima dosta sumpora i kada je katalizator josh uvek ispravan, hoce da se oseti takav miris na izduvu.

Jako neprijatan.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• geiger
            CBC Član
            • 12.08.2005
            • 25

mozda i malo vuce na miris pokvarenih egg s, ali miris na auspuhu nije tako neprijatan(da ne kazem da je fin ),znaci oseti se u kabini i oko haube...ponavljam da je baterija tj. akumulator onaj skroz zaptiveni..

Comment

• darko-sice
              CBC Senator
              • 01.11.2005
              • 200
              • Aleksinac

Jesi li primetio da hoce svetla da ti trepere tj. da sama menjaju intenzitet...cas jaca cas slabija...
              POZDRAV

Comment

• geiger
                CBC Član
                • 12.08.2005
                • 25

Da li mislis na treperenje svetla na leru ili u toku voznje?...Nisam nesto zagledao, mada mislim da su svetla ok!

Comment

• geiger
                  CBC Član
                  • 12.08.2005
                  • 25

Heh...Kako je ova zima promenljiva, stalno sam prehladjen i sinusi me zezaju....tako da se vise stink ne oseca...nos mi je zapusen

Comment

• Spuzz
                    CBC Član
                    • 18.12.2005
                    • 61
                    • Bitolj

I ja sam prosao kroz to

Meni se isto to desavalo na kadett-u 1,6i (1989)
                    Obicno kad ga malo i kratko "pritisnem" u gradskoj voznji ... znaci dodam dobro gas, ali u manjim stepenima onda se osecalo dooobro i u kabini (manje) ali jos vise kad izadjem iz kola. Ali recimo kad izadjem na autoput i vozim 5-6 sati nikad nisam nista osecao. To ti je od katalizatora... ako na leru nemas taj miris iz auspuha onda nemas problema teraj, promeni pumpu gde tocis benzin... izadji malo na autoput "produvaj" kola, a o povozi ih u 5-toj....
                    Pozdrav
                    Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno
                    Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno
                    Kvacilo-levo, Kocnica u sredini, Gas-desno....

Comment

• geiger
                      CBC Član
                      • 12.08.2005
                      • 25

pozz...jeste od katalizatora...koji je otisao napolje...mozda nije ni morao jos, ali sta sad...Kada je skinut katalizator i izduv premoscen cevkom problem je potpuno nestao...nov je nesto manje od 500e pa se nadam da skoro nece doci regulativa za proveru izduva na tehnickom pregledu...

Comment

Working...
                      X