Reno Clio 1.2 97.god.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • rodjo2208
    CBC Član
    • 09.03.2013
    • 40
    • Banja Luka
    • Opel

Reno Clio 1.2 97.god.

U pitanju je prva linija clia,ali je motor isti kao u sleedece generacije sa ECU-om.Problem je sa imobilajzerom,ova tipa nema transponder u kljucu,imobilajzer reaguje samo na daljinsko zakljucavanje i otkljucavanje i tek onda se moze paliti.Kao sto to inace bude,usla je voda kroz siber i sve je stalo,daljinsko ne radi i auto ne pali,vjerovatno je otisao onaj senzor na krovu kod kupe svjetla.Postoji li kakav nacin da se imobilajzer fizicki iskljuci sto jednostavnije,malo sam guglao i nasao kako se preko prekidaca centralne moze uraditi bypass,ali treba security code za to,naravno servisne knjige nema.Pokusavao sam i rucno ponovo programirati,ali ne ide.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Da počnem od kraja: šta si pokušavao programirati?

... daljinsko ne radi i auto ne pali, vjerovatno je otisao onaj senzor na krovu kod kupe svjetla.
    Ili dekoder, a moguće, da su oksidisali konektori. Proveriti ožičenje od IR senzora do dekodera i dalje do imobilajzera. Imaš li dva daljinca i da li si probao sa oba? Da li su dobre baterije?

Postoji li kakav način, da se imobilajzer fizički isključi sto jednostavnije, malo sam guglao i našao, kako se preko prekidača centralne, može uraditi bypass, ali treba security code...
    Postoje uređaji za by-pass za kodirane ključeve, ali je jednostavnije zameniti neispravan sklop.

Comment

• rodjo2208
      CBC Član
      • 09.03.2013
      • 40
      • Banja Luka
      • Opel

Za programiranje ima procedura da se navodno deaktivira imobilajzer sa securyti kodom,treba upaliti kontakt i zadrzati dugme za centralno zakljucavanje u autu par sekundi,nakon toga lampica na prekidacu pocinje blinkati sporije,kad pocne sporije brojis koliko puta prosvjetli i pustis dugme za prvu cifru koda,ponovo stisnes i brojis za sldece tri,navodno su mnogi tako uspjeli,ja nisam mogao probati jer nemam koda.Dva daljinca nemam,baterije mjenjane,preko kamere u telefona vidim da kljuc daje signal,svi moguci spojevi pregledani i ocisceni.Mislio sam ako neka zna i ako uopste postoji neka caka da se moze to zaobici,jer za dekodiranje ECU traze cijenu otprilike da se mogu uzeti dva druga,malo je previse po meni.

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Sistem je opremljen antiskaning uređajem, radi zaštite od krađe vozila. Ako ti daljinac ne funkcioniše, neispravan je risiver, ili dekoder. Pošto nemaš sigurnosni kod, ne možeš uraditi ništa! Pogotovo, ako je kod, iz bilo kog razloga, izbrisan iz memorije računara.

Da li ti blinka indikator alarma?
        Imaju li napajanje IR risiver i dekoder. Proveriti GND na oba uređaja. Da li su ispravni svi osigurači?

Comment

Working...
        X