Ljudi od pre nekog vremena, moj Stilo pokazuje na displeju gresku alternator fail, ponekad paralelno s njom i loose conection - u tom periodu poceo je da se gasi i da vergla u leru. Onda ga resetujem upalim, i krene normalno, pali se i ide normalno, doduse i dalje pokazuje s vremena na vreme tu gresku, alternator fail, ali je nesmetano radio, niti se to toliko cesto desavalo. Nosio sam ga u medjuvremenu kod nekoliko majstora, koji su otprilike proveravali akumulator i alternator i kazu da navodno ne vide tu problem. Jedan je na dijagnostici kazao kako na SCan liniji vidi nesto tipa, parafraziram, detonaciju neku, pa je menjao knock senzor, ali sam i sam video da to nije problem. Nesto kasnije, medjutim, na displeju je u toku voznje pocelo da se pojavljuje to alternator fail, pa loose connection, asr fail, itd i pojavi se zuti trougao i auto se ugasi. Opet resetujem ga, dam kontakt on upali i ide posle, i to se desavalo nekoliko puta. U medjuvremenu sam ga opet vozio kod majstora, ali bez vajde, da bi od subote ujutru krenuo da upalim auto, on je vec poceo prilikom samog kontakta i paljenja da odmah izbaci alternator fail, i nesto due servis, ali je palio, medjutim juce nije hteo ni makac. Vergla samo, posto dam kontakt pada mu obrtomer, zatrokira i ugasi se. Ponovo pokusavao, ali nece verga, zatrokira i ugasi se. Molim vas za pomoc. Vec sam u nekim naznakama video da bi ovo moglo da ukazuje na ECU cak, da je potrebno proveriti kontakte, relaje, konektor D4, itd, ali je kod majstora to cinjeno, kazu da tu nije problem. Takodje, molio bih vas i da preporucite dobrog autoelektricara u NS. Hvala
alternator loose conection fiat stilo - enigma za majstore
Collapse
X
-
pozdrav!
Jesi li ti lično bio kod auta dok su sređivali spojeve,konektore,ako nisi sam to sve proveri ,podmaži.
Čudno da puni alternator a da se to pojavljuje. Pretresi sva ožišenja mora da je do nekog kontakta,znaš kakvi su majstori.
Evo pregledaj ovo u vezi senzora:http://www.besplatniseminarskiradovi...utomobila.html-Жиле-
-
-
Originally posted by Mrcela View Postpozdrav!
Jesi li ti lično bio kod auta dok su sređivali spojeve,konektore,ako nisi sam to sve proveri ,podmaži.
Čudno da puni alternator a da se to pojavljuje. Pretresi sva ožišenja mora da je do nekog kontakta,znaš kakvi su majstori.
Evo pregledaj ovo u vezi senzora:http://www.besplatniseminarskiradovi...utomobila.html
Comment
-
-
moze biti da brljavi bsi centrala ili motorni ecu sto je manje moguce,mada kod stila sve je moguce...
najednostavnije resenje je da odes na neki fiatov otpad i da zamenis bsi,ili privremeno da ga stavis sa pratecim delovima za taj motor i da probas sta ce se desavati.nije bas mnogo jednostavno ali je je brzokomentnije u resavanju problema,a to mogu i na otpadu da ti zamene.uglavnom,stilo je bas problematican sa tom elektronikom do 2005.godista.
Comment
-
-
Nisam duplirao teme, vec samo zeleo dodatnu konstataciju, posto je auto palio do sada, a od subote ujutru nakon davanja kontakta nije hteo ni da upali, zatrokira, zavergla i ugasi se, ni makac. Napisao sam zato ovo kao dodatak, cisto da bih pitao da li zbog toga, mozda moze biti nesto drugo. U svakom slucaju, hvala, znam sta je definitivno ciniti i to je to. Hvala jos jednom, izvinjavam se ako se ucinilo da sam duplirao teme, jer je postojala ta dodatna stvar oko nemogucnosti da se sad uopste upali.
Comment
-
Comment