Santa fe egr ventil

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pavloni
    CBC Član
    • 19.08.2010
    • 83
    • usce

Santa fe egr ventil

Santa fe 2.2 2007 godiste na odredjenom gasu pusi crn dim.Mogu li zablokirati egr ventil a da nista na autu ne izgubim?
  • Mrcela
    CBC Veteran
    • 23.02.2013
    • 191
    • Zemun
    • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by pavloni View Post
    Santa fe 2.2 2007 godiste na odredjenom gasu pusi crn dim.Mogu li zablokirati egr ventil a da nista na autu ne izgubim?
    Možeš,a ako je vakumski još bolje.Odkud znaš da je egr?http://www.turboservis.rs/?troubleshooting,1
    -Жиле-

Comment

• comi 1342
      Moderator
      • 28.09.2005
      • 1126
      • NS
      • Giulietta ,PUG 106,

Mrcela (Žile ?) nemoj stalno citirati prethodni post. Ne bih tako samouvereno tvrdio da se navedenom autu, sa DFP filterom, lambda sondom i elektromagnetnim EGR-om na EDC 16 zapušiti rupu i vozi Miško. Za taj motor fabrički bilteni traže reprogramiranje ECU softwera zbog problema sa EGR-om, DFP-om i "surgigngom"...
      "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
      "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Franjo
        Banovan
        • 14.08.2009
        • 2831
        • Inđija - Beograd
        • Renault megan II res

Razlog je na drugom mestu, jer EGR je upravo zbog recirkulacije i potpunijeg sagorevanja. Crn dim, rezultat je nepotpunog sagorevanja. Druga stvar je neispravan EGR, pa da se fizički blokira i isključi softverski.
        Sam problem, nije jasan, jer nije objašnjeno, o kojim obrtajima se radi, koliko to traje, prijavljuje li neku grešku, da li se to dešava prilikom menjanja brzina, zagrejan motor...etc.

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

Ja se izvinjavam,na napravljenim greškama. U vezi egr,ja sam mislio a nisam do draja objasnio da se i softverski treba isključiti posle fizičkog blokiranja. Hvala na upozorenju!!
          -Жиле-

Comment

• pavloni
            CBC Član
            • 19.08.2010
            • 83
            • usce

Da malo jos pojasnim ,auto je presao 110000 pravih auto je kupljen nov u Srbiji. Poceo je da pusi crn dim pre desetak hiljada .crn dim sa javlja pri ubrzavanju na 1500 do 2000 obrtaja a najvise kad se auto udavi pa mu se polako dodaje gas. Javlja se crn dim kad auto ide konstantno 140 pri 3000 obrtaja ali tad to nije mnogo.auto nema DFP filter. Inace auto ide kao zrno auto je cipovan sad ima 200konja ako ne lazu. nikakve greske ne prijavljuje.nikakvih problema sa autom nemam samo sto me nervira sto pusi.

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Kada je poslednji put servisiran? Proveriti vazdušni filter, da nije uprljan?
              Koje motorno ulje?
              Potrošnja ulja i goriva?
              Kvalitet goriva? (Do pre nekoliko godina, redovno sam sipao benzin, na pumpi, na ulazu u Ušće iz pravca Kraljeva. Dobar kvalitet! Za dizel ne znam.)
              Prilikom tunninga, da li je nešto menjano na izduvu? Katalizator?
              Ako si skoro skidao kleme sa accu, resetovan je ecu, pa bi trebalo novo štel(b)ovanje! Pri tom i provera senzora i sondi. Merenje kompresije!

Comment

• pavloni
                CBC Član
                • 19.08.2010
                • 83
                • usce

problem resen ,skinut ociscen egr ventil ,auto nema vise nimalo dima i sam start ima puno bolji

Comment

Working...
                X