nepravilan rad motora

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • renoreno
    CBC Početnik
    • 17.02.2014
    • 9
    • ljubinje
    • renault laguna 2

nepravilan rad motora

Pozdrav forumasi, imam problem sa renault laguna 2 ,1.9 dci, 2001 g. Problem se javlja hada auto radi na "ler", tj. broj obrtaja se povecava i smanjuje dok se auto samo ne ugasi.Isti problem imam prilikom zaustavljanja na semaforima, raskrsnicama itd..Auto normalno radi na vecem broju obrtaja, na vuci neosjetim nikakve promjene. Isao sam na dijagnostiku , tamo je ocitalo gresku na fep. sensoru. Majstor je stavljao drugi, ponistio greske, ali problem nije rijesen, desava mi se isto.... Molim vas ako je neko imao slicnih problema da mi kaze sta da radim...unaprijed hvala....pozz
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Ako misliš na MAF senzor, slične simptome imao sam na fordu. Nakon mnogo zezanja, problem je rešen "modifikacijom" konektora na žicama, jer je na jednoj gubio kontakt. Obrtaji su divljali između 500-1500 na ler gasu. Gašenje prilikom zaustavljanja i na semaforima. Nakon toga, teško palenje. Vidi, kako reaguje na cimanje žica? Ako je ispravan, ne bi smelo, da bude promena u radu motora (obrtaji na leru), kao i normalno reagovanje na pedalu gasa.
    Da li znaš, koje greške su bile očitane?

Comment

• renoreno
      CBC Početnik
      • 17.02.2014
      • 9
      • ljubinje
      • renault laguna 2

Cini mi se da greska bila p0191, ali taj majstor mi je rekao da ovaj senzor moze da izazove nekoliko gresaka,sto se tice paljenja poslije upali odmah bez problema , a za zice cu da vidim.Posebno naglo zaustavljanje dovodi do gasenja, a laganije smanjivanje broja obrtaja ne gasi ga uvijek. U svskom slucaju veliko hvala! pozz..

Comment

• clico
        CBC Veteran
        • 05.05.2014
        • 161
        • petrovac
        • Opel

Daj postavi oznaku br. Motora???

Comment

• dobri nikola
          CBC Član
          • 03.08.2013
          • 93
          • Mala Krsna/Veliki Idj
          • pezo 206

Gresku koju si naveo govori da u sabirnici imas nepravilan pritisak goriva. Trebalo bi proveriti ispravnost samog senzora, mozda bi trebalo staviti klasican manometar. Pa sa sigurnoscu reci da li je senzor dobar ili je u pitanju nesto drugo.

Comment

• clico
            CBC Veteran
            • 05.05.2014
            • 161
            • petrovac
            • Opel

Dali si merio pritisak od Dostavne ( Transfer ) Pumpe ???

Comment

• renoreno
              CBC Početnik
              • 17.02.2014
              • 9
              • ljubinje
              • renault laguna 2

Drustvo, izgleda da sam rijesio problem! Na nekom forumu nadjoh slican problem na Renault Clio. Savjet nekoga majstora bio je da resetuje komp. tj. da skine kleme sa akumulatora, saceka satak vremena, vrati kleme i vozi dvadesetak minuta u raznim rezimima, tj. da mjenja broj obrtaja i stepene prenosa, posle toga da ga ostavi desetak minuta da radi na "ler" i to je to.To sam i ja pokusao I UPALILO JE! Auto perfektno radi, negasi se vec 2-3 dana i nadam se da nece. Ako neko ima slican problem neka pokusa na ovaj nacin ( ne kosta nista , a moze uraditi sam) mozda pomogne. U slucaju skidanja kleme trebate jedino znati kod CD, ako je kodiran.Pumpe sam eleminisao kao moguci kvar zato sto bi pravile problem i pri vecem broju obrtaja. Nadam se da sam barem malo nekome pomogao...pozzz za sve...

Comment

• dobri nikola
                CBC Član
                • 03.08.2013
                • 93
                • Mala Krsna/Veliki Idj
                • pezo 206

To sto si uradio zove se adaptacija, to se moze uraditi i preko dijagnostickog programa sa reno clip interfejzom ili nekom univerzalnom dijagnostikom. Videcemo da li si stvarno resio problem ( daj boze ), jer po gresci koju si dao ( ako je tacna ). Kad se ponovo javi, evo istih problema.

Comment

• clico
                  CBC Veteran
                  • 05.05.2014
                  • 161
                  • petrovac
                  • Opel

Ako ti se povrati ista Simptomatika???? Najverovatnije da ti je nesto problem u ozicenjima pretresi ti lepo tu instalaciju i proveri mase...Ustekaj Clip-a i vidi sta on kaze!!!!

Comment

• Angell_Bg
                    CBC Član
                    • 10.12.2014
                    • 17
                    • Beograd
                    • Fiat Stilo

Ljudi, u pitanju je Opel Astra h, 1.7 dizel. Drugar je primetio da auto ima nepravilan rad motora od skoro, radi na sledeci nacin:
                    Upali auto, sve normalno deluje, ali u jednom trenutku motor secne, na trenutak kazaljka malo obori obrtaje i odmah se podigne. Dakle motor secka, otprilike jednom u 5-6 sekundi. Veliki i mali servisi su odradjeni, zna li neko koji bi problem mogao da bude?

Comment

• dobri nikola
                      CBC Član
                      • 03.08.2013
                      • 93
                      • Mala Krsna/Veliki Idj
                      • pezo 206

Kazi drugaru da je najbolje za njegov auto, otici kod nekoga ko mu moze odraditi dijagnostiku motora. Videce prijavljene greske i ujedino nek isprate rad motora u realnom vremenu.

Comment

Working...
                      X