Problem senzora..

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Emir94
    CBC Član
    • 29.01.2014
    • 25
    • Gračanica
    • Renault Laguna 2

Problem senzora..

Vozilo Renault laguna 2 neki dan senzori za pritisak u gumama mi pokazuju da su bile dvije prazne i napumpam ih na 2.3 bara i ona opet normalo..Sledeci dan se vozim i odjednom mi nestade prednji desni tocak sa displeya i upali se zuta lampica oblika gume..Sta bi moglo da bude?pozzz
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Sa opremom, koju imaš, trebalo bi, da imaš i glasovno obaveštavanje. Inače, na displeju, monitoring sistem, trebalo bi, da pali indikator u slučaju previše napumpane gume, manje napumpane gume (0.6 bara od propisanog), različit pritisak između leve i desne gume, brzo gubljenje pritiska, ili neku grešku (neispravan senzor).
    Da li se radi o jednoj od dve, koje si napumpao? Proveri ponovo pritisak i napumpaj prema knjižici, ako je imaš.

Comment

• clico
      CBC Veteran
      • 05.05.2014
      • 161
      • petrovac
      • Opel

Dali si menjao Pneumatike na tom Autu jer ako jesi trebalo bi ih i prijaviti sa Diagom i to mora samo propisani koje to vozilo podrzava a ako nisi menjao daj izcitane greske postavi pa da vidimo sta je!!!!
      Originally posted by Emir94 View Post
      Vozilo Renault laguna 2 neki dan senzori za pritisak u gumama mi pokazuju da su bile dvije prazne i napumpam ih na 2.3 bara i ona opet normalo..Sledeci dan se vozim i odjednom mi nestade prednji desni tocak sa displeya i upali se zuta lampica oblika gume..Sta bi moglo da bude?pozzz

Comment

• clico
        CBC Veteran
        • 05.05.2014
        • 161
        • petrovac
        • Opel

Mozes ih i odjaviti da ti neprave probleme jer ti Ventili imaju mikro baterije i vremenom odu baterije ili si mozda zarotirao Pneumatike a svaki ventil je obelezen Prstenom u drugoj boji . Pr, crveni zuti plavi crni i tablicno ako ih pomesas odnosno pogresno postavis tockove mora da se naknadno Ukodiraju (prijave) To mozes Reno Clipom . Ali daj prvo Druze izcitaj greske i postavi da vidimo u kom grmu lezi Zec???

Comment

• Emir94
          CBC Član
          • 29.01.2014
          • 25
          • Gračanica
          • Renault Laguna 2

Ovako drugovi gume sam napumpo na 2.3 bara provozo se i normalno ugasi se zuta lampica i tockovi na displeyu prestanu da migaju..Jedino sto mi fali prednji desni tocak na displeyu,a otali senzori svi rade normalno jer sam provjeravoo..Hvala na pomoci.POzz

Comment

• clico
            CBC Veteran
            • 05.05.2014
            • 161
            • petrovac
            • Opel

Jedino sto mi fali prednji desni tocak na displeyu
            Menjaj taj ventil i povedi racuna kada ga Vulkanizer bude radio , Upozori ga jer su neodgovorni i naprave defektaciju pri promeni uniste ga!!! Moras posle da ga ukodiras da bi ga sistem prepoznao . Znaci Majstor , Reno Clip bez njega nemoze???

Comment

• Emir94
              CBC Član
              • 29.01.2014
              • 25
              • Gračanica
              • Renault Laguna 2

Originally posted by clico View Post
              Menjaj taj ventil i povedi racuna kada ga Vulkanizer bude radio , Upozori ga jer su neodgovorni i naprave defektaciju pri promeni uniste ga!!! Moras posle da ga ukodiras da bi ga sistem prepoznao . Znaci Majstor , Reno Clip bez njega nemoze???

Ok drug budem otiso kod majsora pa da to popravim..Jer ova tri mi rade provjerio sam samo jedan izgleda ja je dotrajo..Hvala jos jednom..
              Lijep pozdrav

Comment

• clico
                CBC Veteran
                • 05.05.2014
                • 161
                • petrovac
                • Opel

Obicno je trajanje Mikro baterije u samom ventilu 10 god.Sta je najvece razocarenje jos nisam cuo da ih je neko menjao, znaci Novi ventil i resen problem.. I Strgo!!! Vulkanizer pod licnom kontrolom... Imao sam slucaj da je tri od cetiri ostetio jedan mu omanuo!!!

Comment

• VedoGM
                  CBC Početnik
                  • 15.10.2015
                  • 2
                  • Breza
                  • Laguna 2 1.9 88kw"03

Pozdrav...

Da li neko zna kako se pojaca zvuk za parking senzore nazad.??

Comment

• Chubbs
                    Everybody lies
                    • 29.01.2006
                    • 5807
                    • Novi Sad
                    • Audi A6 1.8T

pozdrav i tebi.

A sad lepo otvoris novu temu i unutra napises koji auto vozis, prozivodjac, model, godiste i navedes koji problem imas. Tako ces znatno povecati sanse da ti neko odogovori.
                    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• VedoGM
                      CBC Početnik
                      • 15.10.2015
                      • 2
                      • Breza
                      • Laguna 2 1.9 88kw"03

Pozdrav...

Posto sam novi ovde,da prvo pozradvim sve clanove koji uspiju da pročitaju da su pozdravljeni i pozelim puno predenih kilometara sa vasim ljubimcem.
                      Profil sam popunio koliko sam mogao da popunim.

Vozim Laguna 2 2003g 1.9 dCi 88kW i imam pitanje: Kako se pojacaje zvuk za parking senzore? Kod mene sve radi samo su tihi nekako.

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Pojacava se sa clip-om, kako li se zove dijagnosticki uredjaj za reno. Mislim da moze i ton da se menja. Zvucnik se nalazi sa leve strane iza sedista, mozda i to proveriti da mozda nesto ne blokira zvuk.

Nemam lagunu, i nisam majstor. Informacije su sa neta.
                        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                        X