Pozdrav ljudi, imam jedno pitanjce. Imam oktaviu 2002 god. a problem je sledeci: Imam ugradjen plin i treba da radim reatest za koji mesec. Problem je sto prilikom reatesta slikaju komandnu tablu u toku rada motora i nesme da sija nijedna lampica pogotovo "check engine" jer se time smatra da nema dobru smesu i valjda sagorevanje i nece dozvoliti da se prodje reatest. Isao sam u servise gde su mi preko kompa brisali gresku ali se ubrzo ponovo upali i na benzinu i na plin. Na dijagnostici pise da neradi lamda sonda, a postoji mogucnost da i katalizator brljavi tj da je prljav. Zamena tih delova je skupa parada, a inace normalno radi i ide. Moje pitanje glasi: Jeli moze da se otkaci zica sa sijalice na komandnoj tabli za"check engine" ako je uopste na sijalice. Dali bi time eventualno napravio neki problem tj dali bi brljavio komp? Ima li eventualno neko drugo resenje sem kupovine novih delova sto sam naveo? hvala
sija lampica"check engine" , reatest plina
Collapse
X
-
Aj za pocetak vidi da li tvoj motor ima jednu ili dve sonde. Ako cek gori zbog druge sonde to se lako resava skidanjem katalizatora i male improvizacije na izduvnoj cevi gde se sonda srafi. A ako dijagoniostika prijavljuje prvu sondu onda si stvarno na putu za skupu paradu.deutsche gemacht-gut gemacht...
-
-
17524 oxigen (lambda) sensor heating, B1 S1. P1116-35-00 Open circuit. Bio sam i kod drugog servisera gde sam dobio i isecak : KOD 001 17524 P1116 grupa1-sonda1, kolo grejnog elementa -otvoreno kolo (na srpskom je isecak tako sam prepisao). E sad prepostavljam da ima dve sonde. Kako bih to mogao resiti skidanjem katalizatora i kojom improvizacijom?
Comment
-
-
Grupa 1 sensor 1 je prva sonda (ispred kata). zveknula sonda, ne radi grejac. Ima univerzalna za do 50e mada bih ti ja savetovao da se isprsis 100e za OEM. Za pocetak proveri da li je lepo spojena ili ako je gasadzija seko buzir da uzme signal za gasni ECU da nije nesto ukakio.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
sta ti tacno znaci "LIVE parametrima (radnim)" ? nerazumem se nesto oko tih sondi i elektrike, ako je nesto komplikovano onda cu ipak morati kod nekog majistora da me odere. Sta da pogledam da nije neka zica pokidana oljustena ili tako nesto?
Comment
-
-
Ja samo da upozorim na to da ovaj Radosev mail može da bude stranputica u temi. Molim unapred sve da se drže teme MIL lampica i sonda/ reatest plina.Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Moj savet je da odes Majstoru jer od nevestog i Gora place. U prevodu daj to nekom ko je Kompetentan da konstatuje kvar jer se po pitanju ove teme mozemo vrteti do bezsvesti u nedogled a posto ne razumes Live- pracenje parametara u radu sistema Drugarski ti je savet od mene , Odvezi Auto nekom ko se razume. Nemoj shvatiti ovo moje izlaganje kao Sprdanje jer ako ne razumes neke osnovne principe rada sistema,moj ti je savet...Nahrani Pilice i nediraj Dugmice.U prevodu procices jeftinije. Pozdrav Clico...
Comment
-
-
Kolege budimo nacisto... Bogu se u Crkvi moli a ne u Kafani tako da kada bi mi svi bili Majstori ko bi kome Vode doneo. Nek svako radi svoj posao i bice jeftinije i isplativije svima!!! Dobronamerno sam ovo napisao da ne mesamo Babe i Zabe, uvek sam tu za sugestiju savet i td.I pomoci cu svakome ali Ljudi Razvrstajte se ...Ne uzdizem sebe svoju struku i znanje jer se Covek uci dok je Ziv.
Comment
-
Comment