307 hdi pomagajte

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Marko 307.
    CBC Početnik
    • 30.08.2015
    • 6
    • Cuprija
    • C

307 hdi pomagajte

Imam Pezo 307 hdi 2.0 66 kw 2004 god. Kod mene je skoro godinu dana. Pre mesec dana mi se desilo da je odjednom podigao ler gas na 1100 obrata, nije hteo preko 3000 obr. i kao da nema turbinu,nije hteo da ide i gasio se i na displeju pisalo antipollution fault. Oteram ga kod majstora i na dijagnostici ocita da ima 4 greske vezane za racunar.
    1. Signal papucice gasa 1
    2. Signal papucice gasa 2
    3. Signal tlaka nafte
    4 .Signal tlaka hladjenja
    Sve greske su imale prekid ili spoj u napajanju. Obrisemo greske, sve ok, sve radi. Par dana kasnije isto, auto malo kad kad zatrza i upali gresku za ant.fault. Nece da ide, ne prima gas, pa odjednom sve u redu pa par sekundi kasnije opet i onda podigne ler gas i ne da preko 3000 obrtaja i kao da nema turbine. Oteram ga kod elektricara, merili napajanje osciloskopom od racunara pa na papucici gasa, u toku voznje videli prekid u napajanju do papucice gasa iz kompa. Rekao da je racunar problem. Ja kupio racunar, odradio prebacivanje koda sto me je dodatno kostalo, auto upalio tj.lepo odradjen kod, kad ono isto, auto se zagrejao i posle nekog vremena ponovo par puta secnuo, upalio gresku i nije hteo da ide, ne prima gas kad kad, nece preko 3000 obr. i kao da nema turbine.. Jedino sto sada razmisljam jeste da ga oteram u ovlasceni servis.. ali hteo sam prvo sa vama da se konstantujem jer je mozda neko od vas imao slican problem..
  • comi 1342
    Moderator
    • 28.09.2005
    • 1126
    • NS
    • Giulietta ,PUG 106,

Nisi napisao oznaku motora, ima sa simens i bosch ubrizgavanjem taj motor. Ako je sa boš EDC 15 sistemom, nije loggično kada greška nestane da on ostane u limp modu (neće preko 3000 obrtaja), niti se posle gašenja ne vrati u normalu. Logično mi je da je i kod simensa tako, ali nisam imao iskustava, čime su čitali greške ? Vratiš se majstoru koji ti je rekao da menjaš ECU, pa nek malo dublje uđe u problem...
    "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
    "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Marko 307.
      CBC Početnik
      • 30.08.2015
      • 6
      • Cuprija
      • C

Kod motora je RHY, bosch sistem.. Greske su ocitavane diag-om ili lexia kako Vam je lakse razumeti, uglavnom dijagnostika je namenska za pezo i citroen..

Comment

• Marko 307.
        CBC Početnik
        • 30.08.2015
        • 6
        • Cuprija
        • C

Jeste EDC 15 sistem.

Comment

• comi 1342
          Moderator
          • 28.09.2005
          • 1126
          • NS
          • Giulietta ,PUG 106,

Nisi napisao da li greška nestane gašenjem i ponovnim startovanjem auta ?
          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Marko 307.
            CBC Početnik
            • 30.08.2015
            • 6
            • Cuprija
            • C

Nisam obratio paznju, u guzvi sam bio. Nekad da, nekad ne. Nekada kada ugasim auto i odmah startujem isto se ponasa. A par puta kada upalim radi normalno i posle par kilometara ugasi lampicu na tabli, ili kada auto prenoci i par dana stoji zapamti i drzi lampicu upaljenju pa se posle ugasi.

Comment

• Marko 307.
              CBC Početnik
              • 30.08.2015
              • 6
              • Cuprija
              • C

Uglavnom se svakog puta vrati u normalu kada auto odstoji malo.

Comment

• clico
                CBC Veteran
                • 05.05.2014
                • 161
                • petrovac
                • Opel

Ja sam imao nesto slicno sa jednim Reno RX 4x4 19 dci I ispostavilo se da mi je limitirao obrtaje zbog prekida senzora pozicije radilice, samo ti navodim primer, tako da nije na odmet proveri ga Scopom!!!

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

neces verovati ali takve bizarne greske zna da prouzrokuje i najobicniji filter nefte. sve u svemu vezano za gorivo. iz iskustva na dva komada
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• vojislavbb
                    CBC Senator XXL
                    • 04.05.2009
                    • 373
                    • Novi sad
                    • Forester Turbo

zapusen katalizator zna da pravi isti problem.. nisi napisao kilometrazu, na 250 000km zna da pocne da se javlja
                    SUBARU Forester XT, Legacy SUBARU Forester Sturbo TOYOTA Celica 4WDTurbo, Celica STi
                    http://www.bud3.net/2011/08/white-lily-toyota-celica-awd-turbo/

Comment

Working...
                    X