Mini kvizic

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Kviz

Odlično Dieselman... Ispitali smo "po seljački" i ustanovili da bobina "baca" i to jaku i kvalitetnu varnicu...
    @...Dizelaš , a hrabro se uhvatio u koštac sa elektronskim paljenjem na benzincu...Svaka čast... ,obećavam za nagradu od mene imaš skriptu "provera senzora i aktuatora" na Srpskom.

Momci,sledite primer Dieselmana i pomozite da se ovo reši.Na kraju,postujem slike koje govore o kvaru same za sebe....

Comment

• dieselman
      CBC Senator XXL
      • 14.11.2005
      • 833
      • tt

J**** ti benzince, i sto sam znao oko njih ,zaboravio sam.E,sad (ja sam jos kod platina),kako tacno radi taj sistem koji" imitira" platine?Da je stari sistem u pitanju,pitao bih te da li platine prebacuju na masu,ovako jedino da malo razjasnis pa da teramo dalje.Pozdrav.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Ebga sad, jesi8 probao bobinu posebno pa radi ili u sklopu postojeće instalacije pa radi?

Da b izavršila varnica na svećici treba nešto da je pravi.
        Pravi je bobina. Da bo je bobina napravila treba da ima napon i neko treba da prekine taj napon na kratko. Od Bobine ide na kapu pa na rotor pa na svećicu.

Pošto rečeš da je mehanika ispravna a rekao si i da je komutator ispravan a bogami i bobina je ispravna, ostaje neki gajtan svilen koji ne valja ako si bobinu probao posebno da li radi.

Pitao sam pre pitanje, da li bobina ima struju to jest ima li plus i minus? Plus stalno minus kad treba?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

KRAJ...

Originally posted by Dora
          Struju za svećicu pravi bobina i komutator koji nije, dakle?? Jedino ako i bobina ne dobija struju.
          Ovde si bio blizu ali nedovoljno...
          Plus stalno minus kad treba?
          Eeee,ovo je već nešto..

Evo..tu smo.. nova instalacija a stopica od modula ka bobini...
          Ove slike reći će sve...

Sad...ova stopica je prošla kroz 15-20 ruku..i svi su bili zainteresovani da vide "čudo",zato je možda sada i očigledno da to ne valja...malo je raščupana...no,to je sve izgledalo normalno.
          Da odgovorim Dieslmanu,ovaj zeleni provodnik ima zadatak da ,kontrolisan modulom-komutatorom,pošalje signal bobina kad će ova da "baci"..u najkraćim crtama...Za detalje ,slobodno pitaj..tu sam.
          Nagrada u vidu obećane skripte stiže na tvoju,znanu mi,adresu...

Comment

• dieselman
            CBC Senator XXL
            • 14.11.2005
            • 833
            • tt

Ovakve se gluposti cesto desavaju sa delovima.Kazu-Zastava je jeftina bla,bla,jeftino odrzavanje,a kako ovakve stvari covek da naplati?Uzas.

Comment

• supermario
              CBC Član
              • 13.10.2005
              • 26
              • Hercegovina

..bem ti zivot, ovo je za Davida Coperfielda slucaj...

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Eto,ljudi šta da vam kažem...Svi se uzdamo da kad se kupi nešto NOVO to treba tako i da funkcioniše...

Ovo samo potvrdjuje Valijeve reči...da ne citiram ponovo.
                Konkretno ova neuredno ukucana stopica,sprečila me da tog popodneva odvezem auto da se namesti auspuh (zavari) i da posao bude 100% gotov.
                Dok sam ja izgubio pola sata da nadjem glupost,ljudi u auspuh servisu su primili drugi posao..ja ostao za sutra...

Da vam kažem da slike nisu nikakva montaža-realne su,trudio sam se da bude "upečatljivo"..postoje i druge slike gde se vidi merenje instrumentom,no nisu ovako jasne..(telefonom slikane).

Sad..kao dodatak...Prepoznaje li neko ovaj motorni prostor-gde je na akumulatoru "merena" provodnost.Koji je ovo auto..????

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Instalacija

Malo sam razmislio..pa pošto je ovo ANTIreklama , odgovaram ti bez okolišanja...Kupljeno je u radnji "Auto-delovi ABM" u Ar..Prodavica ima reputaciju PRVE privatne sa auto-delovima u mom gradu....već sam rekao da ne idem tamo više od 10 god iz tih razloga....dalje,instalacija je u prirodi,izgledala kao NOVA..na slici je ova stopica uvećana..zato tako i izgleda...doduše,rekao sam i da je mnogo ruku "džaralo" istu,svi bi da vide čudo..,a nije čudo nego-nečija nemarnost..

I onda čovek kaže:"kupio sam NOVO"...što možda i jeste,a da li je ispravno...

Još pitanja? Slobodno,tu sam i raspoložen da prodiskutujemo...Ko prepoznaje motorni prostor sa slika?

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ok, a ko je proizvodjac, ima li neku kontrolnu deklaraciju,neki papiric- kontrolni listic... ?

znam da je uvecano i da sve gore izgleda nego sto zaista jeste, i sm izgled mene ne provocira toliko koliko pogresno povezivanje.. a placeno je sa punim poverenjem da je novo- tj ispravno i da je to neko kontrolisao. a to se ipak u Evropi dogadja i to danas

ali, bilo pa proslo majstor je majstor da se izbori.
                    svaka cast.
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• Boki Ar
                      CBC Senator XXL
                      • 11.11.2004
                      • 2827
                      • Aranđelovac
                      • Vektra

Za Bricka odgovor :-)

Svaka čast i tebi...na rešavanju tvog problema... i na tome što se setiš da nam to svima izneseš...kao iskustvo više.

Sada,odgovor...Instalaciju "potpisuje" čini mi se "Zastava RD" ,ali primetno je da ova papučica nije fabrička...izgleda je neko (nek* mu služi na čast) "kratio" žice...trebalo mu...ko zna...

Sad...lepo bi bilo da Vali udje...i malo nas 'pogura" u borbi protiv ovoga...ko treba da palti za ovakav za*eb? Mušterija,deluje nije kriva..čovek je to kupio..prodavac..hm...verovatno ..fabrika-ne ovo nije,ovako fabrika ne radi...u fabrici su stopice baš UKUCANE...

Comment

• Valent Vudriga
                        CBC Senator XXL
                        • 02.04.2005
                        • 2778
                        • USA

Borba protiv neispravnih novih dijelova nije lak posao. Desava se povremeno svima i nema univerzalnog lijeka. Najbolja odbrana je ne vjerovati slijepo da novo znaci istovremeno i funkcionalno. Bocin slucaj ide vrlo dobro u prilog ideji koju guram vec odredjeno vrijeme. Fizicka inspekcija dijelova moze biti vrlo nedostatan dijagnosticki metod te da ce buduce generacije morati napraviti korak naprijed.

Postavljeno je pitanje naknade za ovakve situacije. Iako je kriv proizvodjac kablova, nema nacina da se tako sto naplati, jednostavno ide u kategoriju kolatelarna steta. Treba je ukljuciti pod trosak poslovanja garaze i smatrati dobrim naukom. Ovdje ce trgovine nadoknaditi izgubljeno vrijeme kad prodaju defektivni dio samo ako se ima ugovor s njima i ako se koriste iskljucivo njihovi dijelovi. Obicno se ne isplati, jer se ta ekskluzivnost placa, a trosak se mora prenesti na musterije. Treba se cuvati "grckih poklona".

Dora je pitao dali bobina dobiva struju. Kad se udje dublje u detalj, moze se vidjeti da napon prolazi kroz primarnu navojnicu bobine i ide do komutatora koji uzemljuje taj vod da bi struja pocela teci i ostvariti zeljeni efekt. Mjerenjem napona na toj tocki pri anlasanju automatski bi pokazalo integritet strujnog kruga od baterije preko bobine do komutatora kao i funkciju samog komutatora. Gledano osciloskopom, signal bi izgledao kao na mom avataru. Na voltmetru bi vidjeli 12V
                        pri kontaktu i 6V za vrijeme anlasanja.

Comment

Working...
                        X