vec mesec i po dana imam problem sa Citroenom C3 exluziv, 2005, 1,4 HDI 16 ventila 66kw..Auto je presao 110000, uvezen iz Italije, radio odlicno. Crkao mu protokomer, koji je zbog specificnsoti auta kostao original iz Francuske 24000, a onda problem sa diznama DELPHI..Jedna zbog vode zapekla, morala da se glava motora vadi...Reparacija 280 evra za sve 4, jedna jedina koju sam morala da zamenim, polovna, u Srbiji jedva nasla, kostala da se reparira 120 evra... ukupno sve 105.000 dinara... I opet , posle 40 km voznje, počinje da se pojačava zveketanje pri gasu i pri malim brzinama..kad se gas pusti, motor radi fino...onda sve jače zveketanje pri dodavanju gasa i kolaps, pale se zute lampice...opet kod majstora, on vraca dizne bošistima, posle 3 dana, uzimam auto..opet posle 60 km ...pocinje da se cuje zveketanje pri davanju gasa..sve jace i jace..owpt kolaps...auto zagusen jedva se krece, brekće motor...i tako tri puta i stalno problem na prvoj dizni.. Da li je moguce da bošisti nisu dobro reparirali dizen... ili je u necem drugom problem..auto je u servisu koji radi smo Citroene i imaju dobru dijagnostiku...stalno citaju istu gresku
CITROEN C3 dizel, , problem sa DELPHI diznama?
Collapse
X
-
Promeni servis..."Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
"Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."
-
-
jesi sigurna da je 16v ti izgleda imaš problem sa kodiranjem diza inače taj motor bi
po mojim saznanjima trebao biti 8v,a što se tiče kodiranja ako ne napraviš postupak
kako je propisano to se manifestira sa lupanjem dimom trokiranjem itd uglavnom lošim radom
nedugo sam radio par motora sa tim ubrizgavanjem i uglavnom te dijagnostika vodi kroz
postupak znači najprije se kodiraju dizeredosljed se mijenja od modela do modela znači prva
je ili od getribe ili od razvoda kad je to gotovo treba napraviti probnu vožnju sa zagrijanim
motorom i ubrzavati u 4,5,6 oj brzini od 1800 do 2500 okretaja,
Comment
-
-
Motor ima 16 ventila, mal oej specifican. Ja te nista nsiam razimela sta treba uraditi. Tri puta su radili dizne i sve u redu. Pa su rdili motorni računar i sve u redu, promenili drajver za tu orvu diznu, pa je onda pokazivalo alternator, pa sam i to kod majstora resila. N kraju, sednem u autu, ide kao bombna i posle 5 km pocne da se čuje zveketanje pri dodavanju gasa, da bi psole jedno 5 predjenih kilomaetara opet krenuo motor da radi kao traktor...isto kao na početku, kad da nisam nista radila na njemu, sve isto...radi na 3 cilindra kao traktor i čuje se to neko steketanje i zveketanej kad se dodaje gas
Comment
-
-
Originally posted by comi 1342 View PostPromeni servis...
Comment
-
Comment