Peugeot 307 cc automatik, pomoc potrebna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Pegaz
    CBC Početnik
    • 23.11.2020
    • 7
    • Beograd
    • peugeot 307cc

Peugeot 307 cc automatik, pomoc potrebna

Dobar dan, od skoro sam vlasnik pezoa 307cc koji ima nekoliko problema, pa me evo ovde, mozda neko moze da pomogne. Auto je automatik, 2.0, benzinac.

-Engine anti-pollytution system faulty
    -ESP/ASR system faulty

U nekom trenutku su mi "crkli" i senzori za parking, jednom prilikom nije hteo da se upali nakon duzeg verglanja, onda kada jeste culo se "klak, klak" prilikom pritiskanja kocnice (kada se malo zagrejao ovo je prestalo) i na kratko je izbacivao gearbox faulty. Takodje je par puta izbacio ozbiljno crn dim iz auspuha i u neutralu se tresao.

Ako iko ima savet, preporuku za majstora, unapred se zahvaljujem
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Ovo za crn dim i neravnomeran rad može da bude od loše dizne ili recimo svećice, bobine, kabla...pa onda radi na 3 cilindra i dimi. Može svašta da budem teško je reći ovako. Koliko vidim imaš dosta primedbi na auto. Da li si ga ikad vozio na ozbiljan pregled kod majstora?

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Iz iskustva sa istim greškama (znači bukvalno te dve) na autu iste grupacije i sličnog godišta i sa istim menjačem moram ti reći:

PRVO I OSNOVNO - dopuni akumulator!!!

Te dve greške se prve javljaju kad mu malo padne napon, nedovoljo da primetiš jer auto vergla i pali normalno, ali dovoljno da počne sa greškama...

Ako nije do toga onda idemo da "kopamo" dalje.
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Pegaz
        CBC Početnik
        • 23.11.2020
        • 7
        • Beograd
        • peugeot 307cc

Kupila sam pre neki dan nov akumulator, sto se gresaka tice nista se nije promenilo

Bio je na malom servisu gde mi je sugerisano da uzmem nove gume/sto je svakako bio plan. I da je auto jako dobar, sta god to da znaci. Zamenjen je jedan drzac motora jer je bio olabavljen i toliko.

Comment

• Gruja
          CBC Senator XXL
          • 09.02.2006
          • 614
          • Bgd
          • Alfa 75 TS

Ok, znači kopamo dalje

Jel bio auto na dijagnostici?
          To je sledeći korak, naravno. Ovako napamet mogu da sugerišem dve stvari:

- Anti-pollution fault se odnosi na katalizator/lambda sondu. Ako je sonda neispravna, zamena je oko 5000 din

- ESP/ASR system fault može da se javi i zbog neispravnog prekidača nožne kočnice, košta oko 700 din. Ako nije prekidač e nek ti je Bog u pomoć da se iskopa šta je
          Transaxle u krvi...

Comment

• Pegaz
            CBC Početnik
            • 23.11.2020
            • 7
            • Beograd
            • peugeot 307cc

Nije bio.. Ne znam gde da ga vozim na dijagnostiku, ali znam više otpada ????. Savet dobrodošao.

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Ne znam da li Blaža na Plavim horizontima radi i Peugeote, znam da je stručnjak i jako dobar majstor za Citroene.

Comment

• Pegaz
                CBC Početnik
                • 23.11.2020
                • 7
                • Beograd
                • peugeot 307cc

Ne znam ni ja Moze li neki kontakt, pa cu lako da proverim to. Hvala

Comment

• sErGiO
                  Moderator
                  • 30.01.2007
                  • 2769
                  • Neko selo pored Beogr
                  • Alfa Romeo 156SW

Poslao sam ti broj telefona preko privatne poruke. Obavezno javi sta ti je rekao i kakav je ishod pregleda ako do toga dodje.

Comment

• Gruja
                    CBC Senator XXL
                    • 09.02.2006
                    • 614
                    • Bgd
                    • Alfa 75 TS

Imaš i servis Expert na Vidikovcu, isto sasvim solidan servis samo možda malo skuplji od manjih majstora po garažama.
                    Telefon i sve možeš lako naći na netu

Pa sad ko ti bliži, dali smo ti dva suprotna kraja grada
                    Transaxle u krvi...

Comment

• Lazar Rakic
                      CBC Početnik
                      • 28.12.2020
                      • 2
                      • leskovac
                      • peugeot 307cc

Peugeot 307cc , 2.0 , automatik

Imam par problema sa autom u neku ruku ne znam kako da ih resim isao sam kod par majstora i nisu uspeli da ih rese.
                      Auto kad je na oko 2000 obrtaja ima neki cudan zvuk kao da se dodiruje metl od metal i stvara neku vibraciju, mehanicari su mi rekli da je mrezica na auspuhu nesto kao radili ali i dalje je isto.
                      Drugo auto i na najmanjoj rupi ima zvuk kao da gepek udara u nesto ii ne znam kako da opisem neki tup zvuk ,prvo sam mislio da su amortizeri ali ne sve je u redu a auto i na najmnjoj rupi se cuje kao daa je amortizer otiso.
                      Takodje imam dosta problem sa podizacima stakla ,jesan radi drugi ne ,na vozacevoj strani mozes upravljati sa svima bez problema ali sa svojim ne supusti se on ali se ne podize i onda moras na podizac za sva stakala da podignes .
                      Ako neko zna resenje ili majsotra nekog ko bi mogo da resi too bio mi zahvalan

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Ne mogu da ti preporučim nikoga konkretno u Leskovcu ali za te podizače imaš majstore koji rade baš te stvari, brave, podizače i slično. Nemoj da očekuješ da će sve jedan majstor da reši.

Comment

• Lazar Rakic
                          CBC Početnik
                          • 28.12.2020
                          • 2
                          • leskovac
                          • peugeot 307cc

Svestan sam toga da ne moze jedan sve to da resi , nebitno gde ne mora u Leskovcu, na jugu srbije neki majstor ako zante da preporucute

Comment

• Pegaz
                            CBC Početnik
                            • 23.11.2020
                            • 7
                            • Beograd
                            • peugeot 307cc

Bili smo kod majstora, rešena jedna greška, ostala druga dogovoreno da dođem ovih dana da vidimo šta ćemo s drugom. U međuvremenu prestala klima da radi, staje u sred vožnje i baciću ga.

Comment

Working...
                            X