Problem oko DP filtera ili mozda ne ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • pachino
    CBC Član
    • 01.11.2020
    • 10
    • Bačka Palanka
    • Peugeot 308sw 1.6hdi

Problem oko DP filtera ili mozda ne ?

Na displeju iskace tekstualno upozorenje da je DP filten prepunjen, na kratko to izadje i nestane, ne pale se nikakve lampice, auto ide odlicno, prima gas dobro, mogu da ga sabijem u bilo koje obrtaje, ne dimi, nema nikakvih losih zvukova pri bilo kojem broju obrataja....Prikacen na dijagnostiku ocitava sledece vrednosti u vezi DPfiltera=
    Stanje regeneracije neaktivan

Pedjena udaljenost od zadnje regeneracije 316km
    Mogucnost izvrsenja regeneracije kratkorocno ooo
    Mmogucnost izvrsenja regeneracije dugorocno 055
    Kolicina preostalog aditiva u spremniku 1005ml
    Postotak pepela u precistacu cestica 002 posto
    Masa aditiva natalozenog u FAP 002 gr
    Masa cadji u precistacu cestica 03.059 g po litru
    Preostala udaljenost pre zamene precistaca cestica 180000
    Pritisak na ulazu/izlazu 000 ml bar
    Temperatura vazduha na meracu protoka 62c
    Temperatura vazduha u usisnoj grani 56c
    Diferencijalni pritisak dpf 257 milibar
    Protok plinova kroz precistac 116 l/s
    Razlika diferencijalnog pritiska u precistacu cestica minus 0080

Da dodam da je u pitanju Pezo 308 1.6hdi 2012g
    Last edited by pachino; 27.09.2021, 12:15.
  • kalimero1
    CBC Senator XXL
    • 01.11.2010
    • 318
    • zagreb
    • c5

ne valja ti diferencijalni tlak mora biti što bliže nuli a več 15mb ti je loše
    provjeri da nisu zaštopana crijeva ili sam senzor ne valja

Comment

• pachino
      CBC Član
      • 01.11.2020
      • 10
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 308sw 1.6hdi

Reseno, nadam se!

Vec mesec dana nisam izasao iz grada niti vozio iznat 2000rpm, sve kratke relacije od 3do 5km. Odem sinoc na voznju van grada, proteram ga zesce nekih 40km u jednom pravcu i isto toliko nazad bez da saltam prerano, palilo se upozorenje dva tri puta u pocetku i onda kraj, nista ne opominje. Pre nego sam krenuo nazad ponistim gresku i po gasu 40km, nista ne pokazuje, isturiram ga u mestu na visoke obrtaje, nista ne pokazuje. Nakacim dijagnostiku, nema gresaka, odradim tesiranje motora u radu u mestu, sve ok, test EGR u radu, sve ok, test turba u radu, sve ok, sve sto mi je dijagnostika ponudila da moze da se uradi u radu motora i u mirovanju motora sam odradio, nema gresaka sve ok.
      Zakljucak, treba ga voziti ponekad kako treba, penzionerska voznja ga ugusi, ubija mu volju da zivi. A znao sam da ga svremena na vreme treba dobro proterati, lepo mi govore ali ne slusam.

Comment

• pachino
        CBC Član
        • 01.11.2020
        • 10
        • Bačka Palanka
        • Peugeot 308sw 1.6hdi

Juce presao 300km, 80% autoput i vecnom brzina 130, ostalih 20% je mesano regionalni put i naseljeno mesto, prosecna potrosnja 5,2l. Ne pokazuje nikakvu gresku oko DP filtera niti sam osetio bilo kakav nedostatak snage. Probao sam ga u cetvrtoj terati u visoke obrtaje i sve ok. Jedino nisam bas odusevljen opstom bukom na 130 a ponajvise pri brzini od 120km. U vezi buke cu otvoriiti novu temu jer me jako kopka iskustvo clanova foruma u vezi toga.

Comment

Working...
        X