Povećan nivo ulja DPF?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • akikm99
    CBC Početnik
    • 20.05.2021
    • 5
    • Kosovska Mitrovica
    • Audi A4 B6

Povećan nivo ulja DPF?

Pozdrav svima, evo imam muku već danima. U pitanju je Passat CC 2.0 TDI Comon Rail motor 140KS 2008. Nakon urađenog malog servisa ulje je bilo na nivou kako treba da bude. Nakon 20tak dana sam preverio i bilo je 1-2 cm preko maksimuma. Svi su mi govorili je problem do DPF filtera zbog čestih regneracija. Auto radi savršeno ide normalno sve kako treba da bude, mada sam primetio da mi ponekada podigne obrtaje na 1000rmp inače uglavnom radi na 900rmp.

Nakon sto sam uočio ovaj problem uradio sam veliki servis na autu posto sam svakako trebao da radim, i uz put zamenio ulje i filtere da pratim nivo ulja, nisam presao ni 20km dok sam se vratio od majstora ulje je isto bilo preko maksimuma, ako je problem DPF kako je mogao ponovo da podigne nivo ulja za tako kratko vreme?

Zatim sam otišao kod majstora koji navodno čisti DPF filter tako sto ubaci nesto u isistem i pod turažom izbacuje prljavštinu iz auspuha, na dijagnostiku je pokazivalo da je bio skroz zapušen nakon čišćenja na kompjuter je prikazivao nulu tj. da je očišćen. Vratio sam se od majstora nisam presao veliku kilometrazu i ulje je tu negde 1-2mm iznad maksimuma i tako stoji vec 2-3 dana. Nisad mi nije upalio lampicu za DPF filter na tablu, i ulje mi ne miriše na naftu po mojoj proceni je onakvo kakvo treba da bude.

Šta mi savetujete da radim? ima li neko neki predlog?

1.Da li je ovo čišćenje DPF-a dobro pošto sam čuo da on treba da se peče i da se skroz skine kako bi se pravilno očistio?

2.Da li je pametno da skroz skinem DPF filter i da ga elektronski ugasim da li bi to rešilo problem ako je do DPF-a?

3.I da li smem da vozim ovako auto par dana da proveravam da li ulje raste?

Svaki savet bi mi dobrodošao

https://ibb.co/crL0cp9 Trenutno je ulje na ovom nivou, pre druge zamenje ulja i čišćenja je bilo do sajle. I ovaj merač mi nije baš najjasniji gde je minimum a gde maksimum
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Ja sam na mom pežou 308 radio čišćenje dpf-a bez skidanja, uz pomoć za ro namenjene hemije i nakon 3 meseca gradske vožnje nemam problema. Drugar vozi C4 cactus i on to čišćenje radi na svakom malom servisu i nije se žalio da ima problema.

Ja bih na tvom mestu pratio i dalje šta se dešava, ali ne bih skidao dpf. Imaćeš problem na tehničkom ako ga skineš.

Comment

• Shazalakazoo
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2007
      • 545
      • Beograd

Gde ima to čišćenje DPF u Beogradu?

Inače bih i ja za sada samo pratio

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

Ja sam radio kod nekog lika u Ritopeku. Ako ti nije daleko mogu da ti nabavim broj.

Comment

• Shazalakazoo
          CBC Senator XXL
          • 15.10.2007
          • 545
          • Beograd

Nije da je blizu al sumnjam da mi ima u kraju negde

Nabavi broj i ako može napiši malo o samoj proceduri i cena koja je...

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Sutra ti javljam broj. Procedura je da se izvuče lambda sonda i na njeno mesto ušrafi dizna koja pod podređenim pritiskom ubacuje hemijsko sredstvo koje čisti dpf. Upali se auto i on onda polako kroz auspuh izbacuje prljavštinu u vidu pene. Ima ovde negde na forumu u temi o dpf-u moj snimak kako to izgleda.
            Cena je nešto oko 9-10k dinara, nisam 100% siguran.

Comment

Working...
            X