Reno 19 - Problemi sa ABS-om

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dpetko
    CBC Član
    • 02.03.2005
    • 42
    • Nis

Pozdrav svima!
    Imam Renault 19 '89god. 1.7MPI ABS(BENDIX), ugradjen plin septembra 2004.
    Pre dva meseca pri startovanju motora ponekad ostane da gori sijalica za rucnu (necuje se pumpa za ABS kako "nabija" pritisak) i tada ostanem bez kocnica sto je neverovatno da nemam ni mehanicke kocnice. Ugasim auto sacekam malo 5 - 10 minuta upalim ponovo i sve normalno radi. U voznji se to nije javljalo. Sve se manifestuje kao da pumpa za ABS ne dobije struju za rad. Pre neki dan vozio sam kod majstora koji nikako nije uspeo da preko kompjutora (BOSCH KTS520 i jos jedan misim da se zvao nesto kao "ALTA" )
    pa je onda prikljucio kompjuter direktno na pin 18 racunara u autu ocitao motor nema gresaka ali i dalje ne moze da pristupi racunaru za ABS tj racunar za dijagnostiku javlja da uredjaj nije pronadjen. Pre ugradnje plina vozio sam auto u Renoov servis u Nisu na dijagnostiku oni su ocitavali racunar za motor i ABS ali nije bilo nikakvih gresaka. Sada sam ih zvao ponovo ali su mi rekli da ih pozovem tek za 10-tak dana. Auto mi treba pa sam mislio dok ih cekam ako neko ima neki savet sta bih mogao da proverim. Od juce nemam kocnice uopste tj. non stop gori sijalica. Ulja za ABS ima.
    Unapred hvala.
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Da li je proveren relej od ABS-a koji snabdeva računar strujom?
    Da li je proveren servo uredjaj od kočnica-tzv "vakuum aparat?

Comment

• dpetko
      CBC Član
      • 02.03.2005
      • 42
      • Nis

Za vikend sam proverio ABS prema uputstvu AUTODATA 2004 :
      -pumpa za ABS je ispravna (OK)
      -rele za ABS je ispravan mada kada se ubode u leziste ne stoji cvrsto vec malo radi levo desno pa sumnjam da je mozda on pravio probleme, ocistio sam mu konektore ali nisam hteo da ga otvaram jer je zaliven da bih proverio da nije neki lem pukao
      -ocistio i popravio sve mase i konektore (OK)
      -izmerio sam omski i naponske pinove sa konektora koji ide na racunar ABS-a (OK)

Vozio sam kola za vikend i nema problema. Videcu narednih dana da li ce se problem ponovo javljati ili sam otklonio problem.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Vrlo dobro !

Srećno i javi šta si načinio...

Comment

• dpetko
          CBC Član
          • 02.03.2005
          • 42
          • Nis

Sinoc mi se opet upalila signalna lampa za kocnice tako da problem nije otklonjen. U Renoovom servisu su mi zakazali za subotu pa cemo videti sta ce biti dalje.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Jesi li proverio omski senzore na tockovima?

Ukoliko neradi ABS (iz ma koga razloga) niukom slucaju nebi smeo da stanes bez kocnica!!!

Sistem radi tako sto u slucaju detekcije ma koje nepravilnosti iskljucuje samog sebe ali ostavlja klasicno kocenje.
            https://t.me/pump_upp

Comment

• dpetko
              CBC Član
              • 02.03.2005
              • 42
              • Nis

Od kako sam kupio auto pre dve godine meni gori sijalica za ABS tj. nije mi ispravan senzor na prednjem levom tocku (u prekidu je) i nemam funkciju ABS-a samo na njemu dok na ostala tri tocka imam (kao pise u uputstvu) a u praksi narocito kada je klizavo pri proklizavanju aktivira se ABS cuje se kako udara. I meni je bilo cudno da ako ne radi pumpa za ABS nemam uopste kocnicu a u Renoovom servisu u Nisu su mi rekli da je takva konstrukcija auta i da bez pumpe nema kocnica. Inace auto je pravljen "samo " za Svajcarsko podrucje.

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Uzas, ABS je samo dodatna bezbednosna funkcija na kocnicama automobila. To me bas cudi ispada da kad ti punke kais od servo pumpe za letvu volana ti nemozes da upravljas
                https://t.me/pump_upp

Comment

• dpetko
                  CBC Član
                  • 02.03.2005
                  • 42
                  • Nis

Bio sam u servisu i nista!
                  Njihov racunar nije mogao da pristupi tj. nije mogao ni da prepozna racunar za ABS a njihov odgovor je da moraju da instaliraju stariji softver da bi mogli da pristupe mom kompjuteru ali da ne bi gubili vreme pregledali su sve kontakte i zaokrenuli su pinove da bi poboljsali kontakte i to je to. kazu vozi nekoliko dana pa da vidimo.
                  Sta dalje?

Comment

• Boki Ar
                    CBC Senator XXL
                    • 11.11.2004
                    • 2827
                    • Aranđelovac
                    • Vektra

Daj oznaku motora,broj šasije ...Reno je 19...1989god?
                    Onda tražimo shemu tog ABSa pa polako,peške...

Comment

• dpetko
                      CBC Član
                      • 02.03.2005
                      • 42
                      • Nis

tip motora(manuelni menjac)
                      F3N742
                      B52C

Comment

• dpetko
                        CBC Član
                        • 02.03.2005
                        • 42
                        • Nis

Posto problem nisu otklonili u servisu danas sam ponovo isao kod njih i njihova pretpostavka je da su otisle cetkice na pumpi za ABS. Ostavio sam kola da zamene cetkice pa cemo videti da li je kvar otklonjen.

Comment

• Boki Ar
                          CBC Senator XXL
                          • 11.11.2004
                          • 2827
                          • Aranđelovac
                          • Vektra

Javi da li si (su) šta učinili...Pregledao sam Autodatu,postoji tamo dosta dobra shema ovog ABSa.

Comment

• dpetko
                            CBC Član
                            • 02.03.2005
                            • 42
                            • Nis

Uzeo sam kola iz servisa i testiram auto. U servisu su rekli da je problem bio u nekoj poluzi u motoru pa su morali tu polugu da menjaju (popravljaju). Za sada radi pumpa za ABS, videcemo nadalje.
                            Nego javio mi se drugi problem. Pocelo je da mi kaplje ulje na pumpi za servo. Skinuo sam pumpu ali mi je problem kako da skinem remenicu. Na pocetku otvora je imbus 9 a unutra su navoji. Kako se skida remenica?

Comment

• Boki Ar
                              CBC Senator XXL
                              • 11.11.2004
                              • 2827
                              • Aranđelovac
                              • Vektra

Remenica se skida specijalnim alatom-radapcigerom...No ovo pitanje više nije u domenu dijagnostike.Premesti u rubriku za to..
                              Pozdrav!

Comment

Working...
                              X