Bravo Djukic,meni se laguna mnogo svidja i ako je kupim,znam kome da se obratim za pomoc ako mi,ne daj boze,zatreba
Renault Laguna
Collapse
X
-
Znam da temu otvaram posle mnoogo vremena ali je problem vezan za lagunu(2,0i '98.god.sa ugradjenim plinom) i paljenje.Sta se desava?Vec izvesno vreme imam problem sa prvim jutarnjim ili dnevnim paljenjemAuto ne moze da upali iz prve vec se vergla kao na prazno pa onda tek upali.Posle toga je sve ok.Uvek pali na benzin pa onda stiskanjem gasa prebacuje na plin.
Danas je trebalo da idem na put i kada sam startovao uopste nije hteo da radi auto.Kao da je ostao bez benzina(a u rezervoaru je bila1/4benzina).Verglao sam vise puta li nista,cak je i akumulator poceo da slabi.Probao sam i direktno na plin ali nije hteo da upali ni na plin.E sad,proveravao sam da li baca varnicu i koliko sam ja video,nije bacao varnicu sa bobine(a struja do bobine dolazi).Mozda nisam lepo drzao kabl ali nisam uopste video da baca varnicu.Onda je posle jedno sat i nesto poceo je da se muci pri verglanju kao da hoce da upali i bilo je varnice.Ali sada je akumulator vec oslabio.Povezali smo na drugi akumulator i uz malo verglanja upalio direktno na plin i pustio par minuta da radi na plinu.Posle toga je upalio i na benzin ali je i pri radu na benzinu i na plinu,morala da se drzi papucica gasa da se ne bi ugasio.Resio sam da krenem i da vozim na benzin.Sipao benzin i presao jedno 130km na bezninu.Bez problema je isao na benzinu i vukao i sve je bilo ok.Posle sam oko 120km vozio na plin i bilo je ok.Pali na benzinu bez problema.E sad cekam jutro pa da vidim da li ce opet da se muci pri paljenju kad je hl;adan.Da li neko moze da da neki savet ili zna mozda sta moze da bude u pitanju i kako da ispitam?Da li je pumpa,bobina,ili....?Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
U kom smislu njegov miris?Ja ne osecam nista posebno kad se vozim ili do k stojim pored auta kad radi.Nekad se oseti svez benzin u zadnjem delu auta ali nigde ne curi pa da bi bilo od toga.Gde se nalazi taj regulator pritiska?
Inace,jutros sam upalio auto iz prve bez ikakvih problema pa ne znam zasto je to sad tako.Nemoguce da su dizne toliko zaribale pa nije hteo na benzin jer nije hteo ni na plin direktno da upaliSamo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Nije regulator, pomislio sam na njega kad si napisao da si morao non stop da turiras da se ne ugasi, ali posto je upalio normalno danas nije on on radi ili ne radi. Pa poslusaj jos i pumpu da li je cujes kad das kontakt i imas li ti kod kljuc trebalo bi da imas pogledaj da li se ugasi led dioda na tabli kad das kontakt.bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
Ne predaj se nikad,osim kad moraš.
Comment
-
-
Nisu dizne. Taman posla da ne daju dovoljno benzina da radi na leru, šta li bi bilo da probaš da ga nagaziš, a ti to jesi uradio, kao što smo videli iz primera. Drugo, ne bi ti se gasio i na PLINU i na BENZINU da su samo dizne u pitanju, pre će biti da je u tom trenutku struja ********la.
Inače imao sam (i imam opet) slične probleme sa produženim verglanjem i povremenim zezanjima pri radu na benzin i gotovo sto posto sam siguran da ima veze sa začepljenjem/ničistoćama ispred pumpe za benz...
Inače kod mene je spoljna a ne potapajuća pumpa, ali to je irelevantno, ionako se štroka hvata na sito odakle srče benz. Dovoljno je da promućkaš auto, vožnjom, ili nalivanjem dodatnog benzina, pa da problemi (privremeno) nestanu.
Ovo je samo moje iskustvo, ali me jako podseća na tvoj slučaj."Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."
Comment
-
-
Danas mi se opet desilo isto kao i pre nedelju dana samo sto je trajalo krace.Zaboravio sam da pomenem da imam onu blokadu motora-otkljucas auto i ako ne startujes odmah,posle pet-sest minuta vise ne mopze da se startuje dok se ne zakljuca i otkkljuca preko daljinskog.Da li je moguce da je mozda zbog te blokade problem i kako bih mogao tu blokadu da otkacim a da nemam posledica?Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
-
Moja Laguna je imala blokadu, kada se skine klema sa aku. isto tako vergla u prazno. Da bi je upalio moras da zatvoris sva vrata i zakljucas i odkljucas preko daljnskog na kljucu. Cisto sumnjam, ali mozda ima neke veze sa ovimDon't mess with da Big Dogs, if u piss like a Puppy!
Comment
-
-
A kako da resim to.Nemam kod kljuc vec daljinsko zakljucavanje na kljucu.Kljuc i obican moze da startuje auto kad se daljinskoim otkljuca.Danas kad sam vozio u jednom trenutku mi se upalila lampica SERVICE i jos jedna kao izlomljena linija(to je sijalica koja kad se otkljuca auto i da kontakt,zasvetli par puta i onda svetli bez treptanja dok se ne startuje motor.Kad je pod blokadom-dugo stoji otkljucan auto0onda stalno trepce i ne moze da se startuje).Stao sam,ugasio,upalio i krenuo normalno dalje i vise se nije palila.Da li neko moze da pomogne i kako?Samo te slusam i pitam se dokle ces?
Comment
-
Comment