Interesuje me funkcija COD KEY ili ti MASTER kljuca ,zasto je on toliko poseban i dali se moze s njim "voziti",kakve posledice mogu biti ako se isti izgubi,sta on "radi"?! Auto je PUNTO 1 .
Pa jes' i ja glupo pitam.Mene interesuje jel sam ja dobio 3 kljuca uz auto(fiat).Dva su sa elipsastom plasticnom glavom(kapom),kao na puntu,a treci ima "glavu" u obliku dinara i znatno je manja,pa me to zbunjuje.
Vlado, tvoja Tempra nema kodirane kljuceve. Treci je samo sa drugacijom glavom i predvidjen je, kao da bude servisni. Inace su sva tri kljuca skroz obicna.
ahhh...Nisam zadovoljan odgovorom,to sto ste rekli i ja znam ali ne znam kakve bi bile posledice ako bi se izgubio posto ja imam na krtici mehanicki i elektronicki KOD. I interesuje me dali je"zdravo" voziti s njim.?!
Master ključ služi za programiranje ostalih ključeva.On je taj koji ima zadatak da "otključa" motorni računar da u njega upišeš ostale ključeve.
Da dopunim da te "zadovoljim" Ako baš nemaš drugi ,ti vozi sa njim,ne boli to njega..Uprkos tome što imaš kodove,nije ugodno da ga izgubiš..zato koristi "plavi" ključ-eve.
Ako nemaš,napravi ključ makar i bez koda (da može da otključa bravu,normalno neće paliti),no i to će biti velika pomoć ako izgubiš master.(Ne d*o Bog)...dakle napravi ključ koji će otključati kontakt bravu i moći da zavergla...pa ako nešto podje po zlu i izgubiš mastera , ti potraži mene i
E sad još nešto...reci nama ti,da li na autu svetli žuta,"CODE" lampa kad daš kontakt??
Zadovoljan??
Comment