problem sa ubrzanjem Honde Prelude (1.8ex)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

problem sa ubrzanjem Honde Prelude (1.8ex)

Prvo svaka cast za forum!!!

Drugo i meni najbitnije, dajte savet sta da radim da ubrzam auto!?
    Imam Hondu PRELUDE 1.8 ex sa onim starim motorom a18a2 i iz 1829 kubika su izvukli samo 107 konja!!! Ali posto ima dva karburatora verovatno bi najlakse ubrzanje dobio sa zamenom istih za neke webere tipa 45 puta dva komada naravno!!?? Ali mi jedan lik rece da i ove moje (DUAL SIDEDRAFT CONSTANT VELOCITY VENTURI CARBURETOR da budem tacan) mogu da razbusim i ostavim a da pare ulozim u vece ventile, lamelu...
    Da li je to zaista moguce i koliko zdravo a i isplativo jer mi je i neka rezervna solucija da kupim preko neku noviju prelude tipa 2.0 16v dohc pa jos ako moze V-tec i da je vozim na moje papire!!!???
    ali zasto lakse kada moze teze, jer bih vise voleo da imam cist auto i onako mnogo privklacim paznju pandurima nacinom voznje!!!!

a sada i podaci o mojoj ludi:
    prelude 1.8EX
    1829 ccm; 12 ventila; SOHC; 107KS na 5500 o/min; 152 Nm na 4000 o/min; 995KG; 0-100 10.2 sekundi; max brzina 183 km/h!!!!

Dajte bilo kakve prtedloge ali molim bez uopstenog pa spusti glavu i to ti je to vec lepo "ako spustis glavu za 0.1 mm imaces kompresiju tu i tu a sada je 9.5:1" i bez gadjanja konjima (nismo na hipodromu) jer mi je cilj 10-15% vise snage a to nije lako!!!!

Unapred zahvalan!!!
  • itza
    CBC Senator XXL
    • 28.12.2004
    • 658
    • Beograd - Paviljoni(blok 7a)
    • -

ja sam jedno vreme gledao takvu slichnu prelude .. sa karburatorima .. i moj ti je savet ako oni rade kako treba .. auto ti ne shtuca ili bilo shta .. NE PIPAJ .. jer to bog otac ovde ne zna da namesti da radi ponovo kako treba ... zaboravi na ta razbushivanja i slichno
    a ako hotjesh da ih menjash .. to je vetj druga pricha .. i to tje ti verujem retji neko iskusniji ..

to sve izgleda od prilike ovako ... (karbovi) ?

mozhda najjeftinije da joj menjash motor . za taj noviji vtec .. ?
    "Brano sine , vozi POLAKO..."

Comment

• Delkan
      CBC Senator XXL
      • 14.06.2005
      • 829
      • 60 km From BG,West

Re: problem sa ubrzanjem Honde Prelude (1.8ex)

Originally posted by LaMar
      ... neka rezervna solucija da kupim preko neku noviju prelude tipa 2.0 16v dohc pa jos ako moze V-tec i da je vozim na moje papire!!!???
      ali zasto lakse kada moze teze, jer bih vise voleo da imam cist auto i onako mnogo privklacim paznju pandurima nacinom voznje!!!!
      Mozes da uvezes motor i da opet vozis "cist"(legalan) auto i ne zezas se sa karbovima...

Comment

• -Vedran-
        CBC Senator XXL
        • 03.10.2004
        • 3255
        • Beograd

To ti je i moja preporuka...
        Power of dreams !!!

Comment

• DC2R
          CBC Senator XXL
          • 06.12.2005
          • 334
          • Perth Australia

Mislim da ti je najbolja solucija da menjas motor.

Comment

• LaMar
            CBC Veteran
            • 01.03.2006
            • 140
            • Beograd

E a sada ja bih da ubacim neki iz trece generacije tipa 2.0 V-tec 16V 190KS ali on ima naravno jedno lepo "i" na kraju pa se pitam sta mi sve treba! Mislim i motor i komp i menjac i usis i izduv i koliko ce neko da me odere da mi sve to upakuje u moju bebu?!? Ko tako nesto moze da uradi, jel ima neki kontakt pa da se raspitam jer sam nesto gledao ovde po KGu i jedan lik moze da mi donese taj motor (ocarinjen???) za 500 jevreja jel to mnogo?

Speed cost money! How fast you want to go? (neko rece i bio je u pravu)

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

Mozda nije losa varijanta da uzmes ceo auto stranca,iskoristis sta ti treba i ostalo rasprodas.
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

uz pobrojano treba ti i kompletna zicana forma/instalacija u motorskom prostoru i vrlo verovatno i dobar deo instalacije u prednjem delu kabine.
                takodje i kompletan sistem dovoda goriva posto ne verujem da postoji 16V motor sa karburatorima. to ukljucuje i novi rezervoar benzina sa pertecim pumpama, priborom, filterom itd.

zatim i da ti neko napravi softver za kompjuter tog novog motora prilagodjen za tvoj auto, odnosno uskladjen sa masom vozila, menjacem, diferencijalnim odnosom, gumama, itd ako se radi o ubacivanju motora koji nije bio fabricki ugradjivan u to godiste i taj konkretan model auta.

radice motor i bez uskladjivanja nekako, samo nece biti optimalan krajnji rezultat ponasanja vozila na putu.

pitanje je koliko se sve to isplati s obzirom na godiste i tip auta, lako se moze desiti da usled obima radova njihova vrednost nekoliko puta premasi vrednost vozila, pa cak i polovnog sa vec fabricki takvim motorom u sebi.
                ima tu jaaaako puno posla u radnim satima.

da se ne zaboravi, uz zamenu motora mora da se uradi i upgrade kocionog sistema i vrlo verovatno i komplet vesanja, mozda i upravljackog sistema (da li imas servo uz karburatorski model...itd).

prakticno novi auto izradjen manufakturno sto se mehanike tice.
                posto je bitna razlika u snazi motora, sasvim je moguce i da bude potrebno radova i na limariji, odnosno da se torziono ukruti karoserija posto fabricka nije dovoljna najcesce za tako krupne izmene pogona.

kako god, puno srece ako krenes u avanturu.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Delkan
                  CBC Senator XXL
                  • 14.06.2005
                  • 829
                  • 60 km From BG,West

Sto bi rekao dumbarajko "projekat izresetan i oboren u plamenu i pre nego sto je otpocet!"

Comment

• LaMar
                    CBC Veteran
                    • 01.03.2006
                    • 140
                    • Beograd

Bas ste me ubili u pojam!
                    Ma lepo cu da kupim celog stranca 2,2 V-tec vti 16V 190KS i na njega cip i izduv i vise mi ne treba (dok mi ne dosadi) i sve to me ovde kosta 700 jevreja pa od ta dva sredim moje papire i vozim dok me ne uhvate!!!

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

Ma nije to bash tako kao sto izgleda gadno...
                      Ali ja bi isto to uradio,uzeo stranca na te papire i vozio...
                      Power of dreams !!!

Comment

• LaMar
                        CBC Veteran
                        • 01.03.2006
                        • 140
                        • Beograd

Znaci svi bi mi da zivimo ilegalno samo da vozimo malo bolja kola!
                        A sada mi pade na pamet da kupim neku kradenu Hondu NSX i da je vozim sa mojim papirima (prelude, '84, 77KW)
                        e ja i moji pusti snovi!!!
                        Odluka je doneta kupicu celog stranca i eto meni zabave za leto!!!
                        Bice to dugacko leto!!!

Comment

• CLD
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2005
                          • 1225
                          • Belgija - ranije Luna-Chico

Ponekad treba da se zna gde treba stati. Ako vec oces da vozis ilegalan auto onda nemoj da bodes oci bas toliko.

Comment

• NemaN
                            CBC Senator XXL
                            • 29.11.2004
                            • 1560
                            • munze

ako ces vec da uzimas stranca lepo ga registruj na CG pa sacekaj preregistraciju izadje te auto oko 1000e jeftinije nego kod nas
                            I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• LaMar
                              CBC Veteran
                              • 01.03.2006
                              • 140
                              • Beograd

Nikad ali NIKAD ne bih vozio auto a da ima CG tablice!!!
                              Znaci necu mnogo da bodem oci jer je druga i treca generacija Prelude na oko ista sa tim sto treca ima malu grbu na haubi!
                              Ali je zato auto napravljen do bola za razliku od druge generacije, recimo u standardnoj opremi ima upravljanje sa sva cetri tocka, ABS...

Comment

Working...
                              X