Renault Megane, promena jezika na board comp.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • urosk
    CBC Član
    • 10.01.2006
    • 36
    • Novi Beograd

Renault Megane, promena jezika na board comp.

Ne znam da li je ovo pravi forum za sledece pitanje, ako nije, molim admina da pomeri temu u odgovarajuci forum.

Drugar je kupio Renault Megana II/2003, board comp. je na francuskom, da li postoji mogucnost promene jezika, recimo na engleski.

Pozdrav.
  • Black Knight
    CBC Senator XXL
    • 13.10.2004
    • 2020
    • Novi Beograd, kicblo

postoji, svaki ovlasceni servis koji ima diagnosticki aparat moze da ti promeni "jezik".
    Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• urosk
      CBC Član
      • 10.01.2006
      • 36
      • Novi Beograd

Originally posted by Black Knight
      postoji, svaki ovlasceni servis koji ima diagnosticki aparat moze da ti promeni "jezik".

Mislio sam da postoji neka kombinacija tipa, povuces rucnu, pritisnes kvacilo, das levi migavac pa ti se ukaze meni sa mogucnoscu izbora jezika...
      Elem, u servisu su mu rekli da mogu za 120.000 din. da mu promene cip i da tako dobije drugi jezik na display-u

Comment

• Duke
        CBC Senator XXL
        • 16.01.2006
        • 753
        • Urbs Naissus

Pa to je badava... Pare u dzep i pohitajte, rasprodace se chipovi
        Ma kenjaju, mora da ima neka softverska fora...
        "Ja sam tamo bio, i opet cu da bijem."

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u servisu, zvanicnom obavezno, trazite na papiru ponudu/ profakturu za izmenu jezika.

sumnjam da ce biti bas tako napisano "120.000 dinara i ZAMENA cipa" kao opis radova koje treba izvrsiti.

cip je glupa sprava, i obicno se nikada ne menja kada se menja softver u njemu a izbor jezika prikaza na displeju je jedna od osnovnih stvari..

licno, sumnjam u celu tu pricu s obzirom da se Reno prodaje ne samo kod nas kao zemlji u kojoj se francuski ne govori vec i zbog toga da bi do sada izbio skandal vecih razmera kada bi Reno prodavao u recimo Engleskoj vozila sa iskljucivo francuskim jezikom menija i trazio extra pare Englezima.

uostalom, Reno ima svoju firmu u Bgd pa moze i da se pozove direktno predstavnistvo i ukaze na problem/dilera/servis koji tako "humano" dere kozu i poigrava se sa ugledom Renoa kao firme.

druga je stvar gde je konkretni auto kupljen, i kakve su pravne uzanse odnosno da li zeljena intervencija kosta ako je auto promenio prvobitnog vlasnika i zemlju u kojoj je prvi put prodat i registrovan.
          negde u nekom uputstvu verovatno pise sitnim slovcima sta je predvidjeno u takvim slucajevima.

samo flesovanje softvera ( i promena menija) ne zahteva zamenu hardvera i obicno je prosta operacija, pravni uslovi i iz toga izvedena cena zavisi od politike Renoa pa se treba dobro raspitati ali mi trazena cena deluje abnormalno za tako uobicajenu i jednostavnu intervenciju.
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• urosk
            CBC Član
            • 10.01.2006
            • 36
            • Novi Beograd

Originally posted by brick
            u servisu, zvanicnom obavezno, trazite na papiru ponudu/ profakturu za izmenu jezika.

sumnjam da ce biti bas tako napisano "120.000 dinara i ZAMENA cipa" kao opis radova koje treba izvrsiti.

cip je glupa sprava, i obicno se nikada ne menja kada se menja softver u njemu a izbor jezika prikaza na displeju je jedna od osnovnih stvari..

licno, sumnjam u celu tu pricu s obzirom da se Reno prodaje ne samo kod nas kao zemlji u kojoj se francuski ne govori vec i zbog toga da bi do sada izbio skandal vecih razmera kada bi Reno prodavao u recimo Engleskoj vozila sa iskljucivo francuskim jezikom menija i trazio extra pare Englezima.

uostalom, Reno ima svoju firmu u Bgd pa moze i da se pozove direktno predstavnistvo i ukaze na problem/dilera/servis koji tako "humano" dere kozu i poigrava se sa ugledom Renoa kao firme.

druga je stvar gde je konkretni auto kupljen, i kakve su pravne uzanse odnosno da li zeljena intervencija kosta ako je auto promenio prvobitnog vlasnika i zemlju u kojoj je prvi put prodat i registrovan.
            negde u nekom uputstvu verovatno pise sitnim slovcima sta je predvidjeno u takvim slucajevima.

samo flesovanje softvera ( i promena menija) ne zahteva zamenu hardvera i obicno je prosta operacija, pravni uslovi i iz toga izvedena cena zavisi od politike Renoa pa se treba dobro raspitati ali mi trazena cena deluje abnormalno za tako uobicajenu i jednostavnu intervenciju.
            Potpuno se slazem, samo sam hteo da naglasim indoletnost nasih servisera.

Cudi me da promena jezika ne moze da se izvrsi prostim setovanjem iz menija, kao sto je moguce na nekim drugim markama vozila.

Comment

• Durango
              CBC Senator XXL
              • 01.02.2006
              • 590
              • Zemun, Srbija

Ma kakvih 120.000, to su gluposti. Ne mogu da verujem da je to tako komplikovano. Ja sam imao Astru koja je dosla iz Nemacke i imala je bord na Nemackom jeziku. Kada sam isao na redovan servis samo sam ih zamolio da mi promene na Engleski i uradili su to za minut. Inace ima izbor od nekoliko jezika, slicno kao na mobilnom telefonu.
              MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• Black Knight
                CBC Senator XXL
                • 13.10.2004
                • 2020
                • Novi Beograd, kicblo

bas kao sto su predhodnici rekli, za celih 30 sec cela operacija je izvodljiva.I sto je jos najbolje ne naplacuje velika vecina servisera Opel vozila...tako ko god da ti je to rekao nije bas pri cistoj svesti pricao.

bio mi je na nemackom OBD i promenjen je na eng. u calibri...
                Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                  • Mazda 6 2.0d

Renault definitivno ima meni na engleskom jer moj Megane ima engleski meni - kupljen je ovde. Probaj da odradis istu foru kao i ostali koji su menjali jezik na opelima - kada budes vozio auto na redovni servis reci im da ti promene jezik a ako i tada budu rekli 120 000 javi ovde ili jos bolje obrati se trzisnoj inspekciji - bilo bi smesno da nije zalosno. Naravno trazi profakturu za to kao fora placas preko firme samo da bi imao dokaz. Ne verujem da je to bas "toliko" skupo. Mada u ovoj zemlji - sve je moguce.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• marek
                    CBC Senator
                    • 16.09.2005
                    • 243
                    • Beograd

E pa za te pare ima da uplatis kurs, naucis francuski i ostane ti za letovanje

Comment

• ToNcA
                      CBC Senator XXL
                      • 31.01.2006
                      • 868
                      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                      • Mazda 6 2.0d

Originally posted by marek
                      E pa za te pare ima da uplatis kurs, naucis francuski i ostane ti za letovanje
                      Pas tako

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

DELETED

Comment

Working...
                        X