povecana potrosnja - rover 200

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

povecana potrosnja - rover 200

ovako - rover mi normalno trosi 7,5-8l/100km gradske voznje ali je zadnje vrijeme poludio...naime, imao sam pokvaren termostat i potrosnja je bila 9,5-10 ali je motor bio stalno hladan pa me to ni ne cudi.
    poslije promjene termostata (vozio sam "hladnog" neke 2 sedmice, jbg) potrosnja je pala na 8,5. ali sada je opet otisla na oko 9
    svjecice su nove kao i filteri, benzin je stalno isti (V-Power) i nista ne trza i ne gusi...a trosi mnogo vise
    probao sam da ga produvam (10-ak minuta na 5500rpm u trecoj) i dalo mi je to jedino poboljsanje reakcije na gas (subjektivno). sve to mi smrdi na lambda-sondu...
    a sta vi mislite o svemu tome?
    i jedno podpitanje - koliko je pametno mijenjati sondu lambda na univerzalnu (ako vec budem kupovao) ili treba ipak kupiti tacno odredjenu za automobil? posto su razlike u cijeni oko 3X
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.
  • Nikola
    CBC Senator XXL
    • 29.09.2004
    • 975
    • Indjija/Vojvodina

Sto se univerzalne lambda sonde tice, gledaj samo da generise isti opseg napona kao i ta tvoja, i da je poznat proizvodjac (Bosch recimo...) i ne bi trebalo da imas nikakvih problema.

E sad sto se ispravnosti tice, postoji vise nacina da to otkrijes, ali mislim da je najbrze i najpouzdanije da auto odvezes negde ne kompjuterksu dijagnostiku....
    .:Cuore Sportivo:.
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• mirdza
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2005
      • 2437
      • Katowice (PL) / Banja Luka
      • AGP / W126

mrsh...
      znas ti dobro zasto
      Zovem se Miroslav i pravim igračke.