polo 1987.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • batakole
    CBC Član
    • 13.03.2006
    • 96
    • Beograd
    • Punto classic 1,2 8v

polo 1987.

Imam polo benzinac 1.1 iz 1987.god. i problem sa gasenjem. Tacnije motor pali uvek bez problema automatski sauh se ukljuci i motor radi neko vreme bez problema a onda uvek na istom nivou zagrejanosti pocne da se gasi i to se desava dok se ne zagreje za jos 10 stepeni i posle toga se to vise ne desava u toku dana.Znaci samo prilikom prvog jutarnjeg paljenja a kasnije ne.Po savetu elektricara zamenio sam razvodnu kapu,ruku,svecice ali problem je ostao.Da li je mozda problem u karburatoru mada je servisiran pre 3 meseca u servisu.Ako neko moze da mi preporuci dobrog majstora da mi ovo proveri i nasteluje paljenje
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

nisi najbolje objasnio sta ti se desava,ali do tog sto si menjao(kapa,ruka,svecica) 90% da nije...džaba si menjao.
    liči na to da ti se sauk kasno vraća..ako se auto guši pa se gasi..!?!
    tu je negde kvar...karburator..benzinska pumpa...protočnost creva za gorivo i oduška za vazduh na rezervoaru...
    znači...na struju ˝ ne liči˝...
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• batakole
      CBC Član
      • 13.03.2006
      • 96
      • Beograd
      • Punto classic 1,2 8v

Pa evo ovako,benziska pumpa je nova kao i filter i creva za benzin a karburator radjen pre tri meseca u servisu as gavra.Cini mi se da je problem u regulaciji paljenja jer sam eksperimentisao sa razvodnikom paljenja- na njemu postoje dva zareza ,jedan fijsni a drugi se pomera .Okretanjem razvodnika ulevo ili udesno manja se rad motora.Kad su zarezi pokloljeni motor slabije pali lose radi dok je hladan i ne gasi se.Kad pomerim razvodnik 4-4mm ulevo motor pali odlicno ,dobro radi i vuce dok je hladan ali se ,gasi posle nekog vremena a kad se zagreje slabije vuce i nemirno radi.Kako naci neki najbolji rezim ili kod kog majstora da idem da mi to najbolje nasteluje

Comment

Working...
      X