Astra G problem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NikBG
    CBC Član
    • 13.03.2005
    • 23
    • Beograd

Astra G problem

Ljudi, imam problem sa Astrom G:
    Upalim auto pre neki dan, kad poce da se cuje nekakvo struganje, zujanje (kao da neki elektromotor nece da se zaustavi), sve to iz predela centralne konzole. Gledam sta cu, palim-gasim ventilator, klimu, nista. Kad sam poceo da pomeram onaj kotur sto kontrolise klapnu toplo-hladno, nasao sam jedan plozaj na kojem zujanje prestaje. To je samo taj jedan polozaj, jedna tacka, kad se taj kotur nalazi skoro do kraja na hladnom. Odem u servis, i tamo kazu da se pokvario ventil grejanja kabine koji pusta tecnost iz rashladnog sistema u radijator za grejanje kabine. Radi na bazi elektromotora. Navodno se ne popravlja, nego mora da se stavi novi. To sve uz raskopavanje centralne konzole, ispustanje antifriza...Cena popravke je: deo 8800 din. + ruke oko 5000 din.
    Jedan drugi majstor je iskopcao dzek da taj ventil ne bi radio, tj. zujao. Sad je ostao navodno u otvorenom polozaju, kao za grejanje, mada i dalje imam i grejanje i hladjenje, i klima radi. Kaze da je posledica to da cu imati nesto slabije hladjenje, jer je sada stalno vrela tecnost u radijatoru kabine.
    I sad ne znam sta da radim, to je prilicno skupo, a sto je jos cudnije, ovi u Opel Arsenijevic kazu da treba da se uradi dijagnostika i da se to resetuje kompjuterski. Ne znam da li su me najbolje razumeli jer sam im objasnjavao kvar preko telefona. Svi drugi majstori odmahuju glavom na taj predlog i kazu da je u pitanju mehanicki kvar tog ventila-elektromotora i da je zamena jedino resenje.
    Imate li neki predlog, sta da radim?
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Klima je automatska ?
    Ako jeste,može da se vidi dijagnostikom...no , ako je motorić umro,zna se...kopanje...

Comment

• NikBG
      CBC Član
      • 13.03.2005
      • 23
      • Beograd

Ne, klima je manuelna. Da li i tada i da li uopste moze nesto kompjuterskom dijagnostikom da se resi?
      On nije umro, radi, cuje se, ali ne radi kako treba, tj. ne prestaje da radi nego ide u nedogled uz veliku buku.

Comment

• Boki Ar
        CBC Senator XXL
        • 11.11.2004
        • 2827
        • Aranđelovac
        • Vektra

Ne,manuelna "ne može" da priča sa dijagnostikom...Treba tražiti razlog zašto motor ne isključuje,pogrešna "informacija" sa prekidača,kratak spoj i sl...
        Srećno !

Comment

• Dr.Bojan
          CBC Član
          • 05.05.2006
          • 16
          • Srbija-Beograd-Dedinje

Pozdrav,
          ukoliko nije kasno samo da ti kazem da je problem resiv. Motoric zaglavi i kada se podesi taj polozaj na klapni vruce hladno to mu je ustvari polozaj gde se zaglavio i netreba mu komanda da moric radi zato se i necuje vise u tom polozaju. Nikakva dijagnostika ne moze da mu pomogne, a ko je to rekao da moze sve je rekao i o svom znanju.
          U pitanju je cista mehanika koja je Astrama-G vec cesta pojava. Nakon intervencije i popravke, motorica, (jedna forica i on opet radi) on nastavlja svoj rad dugo. Provereno moze da se uradi, da nekazem da sam ih ja minimum preko 30 do sada uradio. Do sada niko se vise od njih nije zalio na to.
          Ako je nekom potrebno kako se to radi, neka se javi na mail.

Pozdrav

Comment

• Black Knight
            CBC Senator XXL
            • 13.10.2004
            • 2020
            • Novi Beograd, kicblo

nema potrebe za mail-om, vec lepo otkucaj na forumu za to i sluzi, besplatna i nesebicna deljenja i razmena iskustava i znanja...
            Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• Cacanin
              CBC Senator XXL
              • 10.10.2005
              • 343
              • Cacak

Ma nece DOKTOR B. samo kes interesuje nece on za DZ.

NIKBG imao sam slican problem na VOLVO 460 , ispod haube iz kola gledano sa desne strane mi je ulazila voda liscice i prasina u ventilator tako da je poceo da se cuje kao kod tebe , sve sam to raspakovao ocistio , naprskao sprejom na kraju , na kraju sam kupio i stavio nov keder oko tog plasticnog otvora i jos radi perfektno !

Mozda je tako nesto slicno kod tebe !

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Ne...daće "moje ime" to, ovde...znam čoveka, hoće da pomogne..no, vidim da se mi džaba "busamo" kad Nikija BG nema ni na slici...

Comment

• Black Knight
                  CBC Senator XXL
                  • 13.10.2004
                  • 2020
                  • Novi Beograd, kicblo

ako ti tako kazes Boco, verujem ti...

A NikBG, mozda je u USA, ko zna?
                  Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• NikBG
                    CBC Član
                    • 13.03.2005
                    • 23
                    • Beograd

Da, Astra G u USA

Ne, nego sam ja to promenio jos pre mesec dana jer me je nerviralo, a niko se nije javljao da kaze da moze da se popravi...Majstori govorili da tu nema popravke i da mora de se menja, i ja se otvorio za 12000 (8+4)
                    A nekako sam intuitivno znao da moze da se popravi, ali nije mi djavo dao mira dok to nisu promenili...
                    Ali, dobro, sta se moze...svaka skola se placa

Comment

Working...
                    X